Blogit

Reaalimonikulttuuria Manchesterissa

Ihmisiä pakenemassa Manchester Arenan pommi-iskun jälkeen. Kuva Youtube.
Manchesterissa eilen illalla 22 kuolonuhria ja vähintään kymmeniä loukkaantuneita vaatinut pommi-isku rock-konsertissa muistuttaa meitä reaalimonikulttuurista.

Manchesterissa eilen illalla 22 kuolonuhria ja vähintään kymmeniä loukkaantuneita vaatinut pommi-isku rock-konsertissa muistuttaa meitä, taas kerran, reaalimonikulttuurista. Monikulttuurin realismista. Monikulttuurin siitä puolesta, mistä monikulttuuria vaativat eivät halua meidän puhuvan.

Abby Mullen selvisi hengissä Manchesterin pommi-iskusta. Hän oli onnekas. Monet hänen lähellään eivät olleet yhtä onnekkaita.

Abby koki vielä hotellissaan kauhunhetkiä poimiessaan hiuksistaan ja vaatteistaan heidän kappaleitaan.

Ariana Grande -konsertin päätyttyä Manchesterissa kuvittelin, että poistuisimme vain vähän ennen viimeisen kappaleen loppua, jotta pääsisimme nopeammin kotiin ilman pitkää taksin odottelua.

Kun olimme lähdössä, vain muutamien metrien päässä edessäni räjähti. Ihmisten kappaleita/verta/ulostetta oli kaikkialla, myös hiuksissani ja laukullani. Tukastani löytyy vieläkin luoja ties mitä.

Olen OK ja takaisin hotellissani, toivon että kaikki siellä ja edessäni olleet ovat OK. Meille on kerrottu, että se oli ilmapallo/äänijärjestelmä, mutta voin vakuuttaa, että ei ole.

Koskaan ei odota tällaista tapahtuvan itselle, mutta tämä todistaa, että tällaista voi tapahtua kenelle hyvänsä. Se ääni, veri ja kaikki ne juoksemassa päämäärättömästi ilman jotain osia ruumiistaan, ilman osia ihostaan, eivät poistu minun tai siellä olleiden mielestä kovin pian.

Vielä, toivottavasti kaikki ovat OK, minä olen hyvin hyvin onnekas kun olen siellä missä nyt olen …