Blogit

Reaktioita Halla-ahon puheenjohtajuuteen

Arvoisat persufoobikot, muistakaa nämä kohdat, ennen kuin nolaatte itsenne pakkomielteisellä paheksumisellanne:

  1. Perussuomalaisten ohjelma ja tavoitteet eivät ole muuttuneet. Uusi puheenjohtaja Halla-aho toimii edelleen niiden puitteissa – vain painotukset voivat muuttua.
  2. Hallitusohjelma ei ole muuttunut. Uusi puheenjohtaja Halla-aho toimii edelleen sen puitteissa – hän voi ainoastaan vaatia hallituskumppaneita noudattamaan hallitusohjelmassa sovittuja asioita.

 

A) Kokoomukselle merkitsee vain se, miltä asiat näyttävät – ei todellisuus

Kokoomusnuoret 

 ”Kokoomusnuorten puheenjohtaja ja puoluehallituksen jäsen Daniel Sazonov ilmoitti Halla-ahon valinnan jälkeen, ettei kokoomus voi enää istua samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa.
”Puheenjohtajavaihdoksen myötä perussuomalaiset ovat tehneet selkeän linjanmuutoksen. Uusi perussuomalaiset on jyrkän maahanmuuttovastainen ja avoimen EU- ja globalisaatiokriittinen puolue. Halla-ahon johtamana puolue vertautuu Euroopan muihin rasistisiin puolueisiin, joiden kanssa vastuulliset eurooppalaiset puolueet ovat pidättäytyneet tekemästä hallitusyhteistyötä”, Sazonov sanoo tiedotteessaan.”

 On totta, että Perussuomalaiset ovat – ja olivat jo ennen uutta puheenjohtajaa – ohjelmaltaan haittamaahanmuuttovastainen ja avoimen EU- ja globalisaatiokriittinen puolue. Mutta toisin kuin Sazonov kuvittelee, näissä asioissa ei ole mitään pahaa! Mikään näistä ei myöskään automaattisesti tee puolueesta rasistista, kuten Sazonov mustavalkoisesti kuvittelee. Ne ovat poliittisia valintoja, ja sellaisina tasan yhtä hyviä kuin maahanmuuttokritiikittömyys, globalisaatiointoilu ja EU-uskovaisuuskin.

 On jokseenkin uskonnollinen asenne, jos kuvittelee oman maailmankuvansa olevan hyvä ja muiden maailmankuvien olevan pahoja

 

Kokoomuksen naiset

”Lännen Media kyseli tällä viikolla kokoomusvaikuttajien mielipiteitä siitä, että kokoomus jatkaisi hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa. Yli puolet kyselyyn vastanneista naisista ilmoitti, ettei kokoomus voi olla samassa hallituksessa Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.”

 Hysteriaa ilmassa! Ikään kuin Halla-aho puheenjohtajana olisi sellainen demoni, ettei ole edes mitään merkitystä sillä, vaikka hän noudattaisi oman puolueensa ohjelmaa ja hallitusohjelmaa. Häntä vastustetaan silti, koska ideologinen aivopesu niin määrää – järkiperusteita ei edes etsitä.

 

Petteri Orpo   

”Hänen [Orpon] mukaansa ei riitä, että perussuomalaiset sitoutuvat hallitusohjelmaan.
”Kyse on myös periaatteista, niistä periaatteista, joiden pohjalle hallitusohjelma on rakennettu. Hallitusohjelmassa lukee muun muassa, että Suomi on avoin, kansainvälinen, kieleltään ja kulttuuriltaan rikas maa. Muun muassa tämän kirjauksen osalta Timo Soini on ollut takuumies politiikalle”, Orpo kertoi.”

 Eli Orpolle ei ole merkitystä sillä, vaikka Halla-aho noudattaisi hallitusohjelmaa, koska hän rikkoo niitä periaatteita, joiden pohjalle hallitusohjelma on rakennettu! Huutonaurua. Orpo ei tajua, että jokainen voi päässään kuvitella hallitusohjelman taustalle ihan millaisia periaatteita vain keksii – vain yhteisellä todellisuudella on merkitystä, eli sillä, mitä lukee itse hallitusohjelmassa.

 Kokoomuslaisille todellisuus on merkityksetön – heille tärkeintä on, miltä asia näyttää pöyristyneiden kukkahattutätien mielestä. 

 

B) Markku Huusko, Uuden Suomen päätoimittaja 

  1. ”Olen tyrmistynyt. Luulen, että aika moni suomalainen jakaa tunteeni juuri tällä hetkellä. Suomen kunnianarvoisen eduskunnan toiseksi suurimmaksi yltänyt puolue perussuomalaiset on juuri hetki sitten valinnut puheenjohtajakseen henkilön, joka on tuomittu sakkoihin kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Sama henkilö on suhtautunut vuonna 2012 korkeimmasta oikeudesta saamaansa tuomioon vähätellen. ”

 On noloa, ettei Huusko edes muista tai tiedä, että Halla-ahon tuomio tuli siitä, kun hän muutti Kalevan rasistisesti suomalaisia käsittelevään juttuun tilalle somalit – nimenomaan testatakseen, kohdellaanko kaikkia rasisteja samalla tavalla. Ei kohdeltu, vaan paljastui yhteiskunnan kaksoisstandardi: suomalaisista saa sanoa rasistisesti, mutta somaleista ei saa sanoa samalla lailla rasistisesti.

 Tämä tärkeä tieto Halla-ahon tuomion taustasta löytyy esim. Wikipediasta. Mitään rasistista ei ole löydetty yhdestäkään sellaisesta Halla-ahon kirjoituksesta, jossa hän ei olisi testannut yhteiskunnan tekopyhää ja puolueellista rasismiasennetta.

  1. ”Ei perussuomalaisten perustajajäsen, suomalaisen 2000-luvun politiikan suuri nimi, Timo Soinikaan Halla-ahon kulttuurien moninaisuutta kammoavaa arvomaailmaa jaa.”

 Kulttuurien moninaisuutta kammoava arvomaailma? Taas mustavalkoinen päätoimittaja vetää mutkat suoraksi. Halla-aho ei tietääkseni kammoa kulttuurien moninaisuutta – eri asia on, ettei hän välttämättä halua sitä kaikkea siirtää Suomeen kaikkine negatiivisine seurauksineen.

  1. ”Jos keskusta ja kokoomus lähtevät yhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa, voi sitä verrata tilanteeseen, jossa maltilliset keskusta-oikeistolaiset puolueet olisivat lähteneet 1930-luvulla hallitusyhteistyöhön oikeistoradikaalin Isänmaallisen kansanliikkeen kanssa. ”

 Hienoa, tämän lähemmäksi natsivertausta ei Suomen esimerkeillä ole mahdollista päästäkään.

  1. ”Halla-ahon johtamat perussuomalaiset pitäisi panna saman tien pihalle maan hallituksesta, vaikka siitä seuraa poliittista turbulenssia. Ulkomailla huomataan ja suomalaiset jälkipolvet kyllä muistavat, jos näin ei tehdä.”

 Huusko lämmittää jo keskitysleirin uuneja persuja varten, kuten suvaitsevaisto sanoisi tällaisesta mielipiteestä. Ruotsalaismallinen kuplan ulkopuolista toisinajattelua hyväksymätön totalitarismi ja ajatusfasismi on päätoimittaja Huuskon mielestä parempi kuin demokraattinen järjestelmä.

 

C) Juha Sipilä, pääministeri (keskusta) 

”Pääministeri Juha Sipilä on parhaillaan Tallinnassa Suomi 100 -juhlallisuuksissa. Hän onnittelee Halla-ahoa ja aikoo tavata hänet maanantaina.

”Käymme ihan normaalissa järjestyksessä keskustelut, niin kuin puheenjohtajavaihdoksessa käydään.” Sipilä ei aio joustaa hallitusohjelman sisällöistä: ”Hallitusohjelmaa ei puheenjohtajavaihdoksen vuoksi muuteta.” Sipilä aikoo käydä Halla-ahon kanssa erityisesti sellaiset asiat läpi, joissa eroavat ajatukset ja uskoo, että edessä on ministerivaihdoksia.”

 Pääministerimme ei sorru perusteettomaan hysteriaan vaan tarkastelee asiaa niin kuin pitääkin: sisältö ratkaisee, eivät mielikuvat. Sipilä ei ole ideologisesti aivopesty vaan pystyy vielä tarkastelemaan maailmaa objektiivisesti. Pisteet siitä.

 On selvää, ettei Kokoomuskaan tietenkään oikeasti ole lähdössä hallituksesta. Muutaman punavihreän pöyristyjän nuoleskeleminen ei ole sen arvoista, että moni tärkeä hallitusohjelmaan kirjattu tavoite jätettäisiin Keskustan ja Perussuomalaisten vapaasti muokattavaksi paremmin näiden puolueiden omia tarkoitusperiä vastaaviksi.

 Kyse on Kokoomuksen ulostulojen kohdalla pelkästä populistisesta retoriikasta: teeskennellään hetki sellaista kuin kuvitellaan kukkahattutätien haluavan. Sitten kun pöly laskeutuu, hallitusyhteistyö jatkuu ihan normaalisti. Kokoomuksen kannattaisi myös muistaa, että heidän äänestäjissäänkin on paljon kansallismielisiä ja oikeistolaisia. Samalla kun puoluejohto kumartelee Li Anderssonin kannattajien suuntaan (jotka eivät kuitenkaan koskaan tule siirtymään Kokoomuksen taakse), se pyllistää mainitunlaisille omille äänestäjilleen.

 Näin toimimalla kokoomuslaiset saattavat rohkaista kansallismielisimmän osan omista äänestäjistään siirtymään Halla-ahon johtamien Perussuomalaisten taakse. Valittu strategia onkin pahimmassa tapauksessa pelkkää omille kintuille kusemista.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan