Blogit

Riminin raiskauksen aallot kiihtyvät

Italian Riminillä tapahtunut törkeä raiskaus on nostanut uusia kriisejä Italiassa. Uusin kriisin uhri on ”kulttuurinen tutkija”, joka luonnehti raiskausta ”normaaliksi seksiksi”. ”Tutkija” erotettiin virastaan. Puola on lähettänyt omat tutkijansa Italiaan Riminille ja Puolan oikeusministeri Patryk Jaki Twiittasi: ”Nämä eläimet tulisi rangaista kuolemantuomiolla”.

Neljä miestä hyökkäsi puolalaispariskunnan kimppuun viime sunnuntaina. Miehet pahoinpitelivät pariskunnan miehen tajuttomaksi, raiskasivat vuorotellen 26 vuotiaan naisen ja ryöstivät pariskunnan. Tällä hetkellä pariskunta makaa yhteisessä sairaalhuoneessa ja haluaa pikaisesti kotiinsa.

”Naisella on suuri pelko, että vuotaa hänen nimensä julkisuuteen ja hänet tunnistetaan”, kertoo Jamil Sadegholvaad, joka toimii Riminin turvallisuuspäälikkönä.

Italialaisen ja puolalaisen median mukaan tekijät ovat poliisille tuttuja pohjois-afrikkalaisia. Kaikki laittomia siirtolaisia ja alle 30 – vuotiaita. Tekijät tunnetaan alueella huumakaupoista ja poliisi etsii tekijöitä suurella voimalla. He etsivät silminnäkijöitä, tutkivat valvontakameroiden filmejä ja puhelintietoja alueella.

Valvontakemerat näyttävät tekijät noin neljän aikaan sunnuntai aamuna teon jälkeen. Heillä kaikilla on videolla huput kasvojensa suojana, joka vaikeuttaa tunnistamista. Poliisin tietoon on tullut tapaus 12. elokuuta, jossa pariskunta oli päässyt tekijöitä karkuun ja epäilee tekijöitä samaksi joukoksi.

Raiskaus on normaalia seksiä ?

Sosiaalisessa mediassa on noussut kohu ”kulttuurisen tutkijan” pakistanilaisen Abid J:n (24) kommentti Facebookissa.

Abid kirjoitti kommentin, joka tiivistää kulttuurien eron muutamaan sanaan: ”Raiskaus on paha vain aluksi, mutta jos nainen rauhoittuu se muuttuu normaaliksi seksiksi”.

Kulttuuri tutkija vapautettiin tehtävistään pakolaiskeskuksessa Bolognassa, jossa hän vastasi pakolaisten vastaanotosta ja majoituksesta. Selitykseksi tökerölle viestilleen mies kertoi olevan väärin, että näissä teoissa syyllistetään heti Afrikan pakolaisia.

Puola myrskyää!

Puolan oikeusministeri Patryk Jaki (32) kirjoitti Twitteriin: ”Tuollaiset eläimet ansaitsevat kuolemantuomion. Ja tässä tapauksessa haluaisin laillistaa myös kidutuksen”.

https://twitter.com/PatrykJaki

Postaus aiheutti tulvan reaktioita, joissa vaadittiin mm. tekijöiden ”tekovälineitä valtiolle”. Myöhemmin Jaki lievensi lausumaansa ja kertoi, ettei sittenkään kiduttaisi.

Varsova lähetti tutkijoita Riminille.

Oikeusministeri kertoi twiitissään hieman myöhemmin, että: ”Me emme jätä tätä italialaisille. Tämä on Puolan valtion asia”. Puolainen tietotoimisto PAP kertoi, että Varsova on lähettänyt Italialle virallisen virka-apupyynnön ja neljän tutkijan on tarkoitus aloittaa työnsä Riminillä tiistaina. Ryhmään kuuluu syyttäjä, rikospaikkatutkija ja kaksi rikostutkijaa.

Tapahtumat luovat kuvan ettei ”vanhat” EU-maat saa väkivaltaongelmaa rauhoittumaan, kun taas ”uudet” EU-maat ymmärtävät sisäisen turvallisuuden huomattavasti paremmin.

Puolassa on murhien, ryöstöjen ja varkauksien määrät pudonneet vuodesta 2000 melkein kaksi kolmannesta. Raiskauksien määrä on puolittunut samaan aikaan. Puolan poliisi on nostanut murhien selvitysprosentin jo 96,3 prosenttiin, vaikka samalla raiskausten selvittämisprosentit ovat laskeneet 80,5 prosenttiin. Ainut missä Puolalla on rajusti petrattavaa on varkauksien selvittäminen, joka onnistuu vain vajaassa 30 prosentissa tapauksista.

Päivitys:

Puolalainen „Superexpress“ – lehti kertoo tekijöiden kantaneen tiedottoman 26 vuotiaan neidon raiskauksen jälkeen välimereen, jossa neito havahtui veden ansiosta ja ryömi takaisin rannalle vertavuotavan tajuttoman kihlattunsa luokse.

26 – vuotias neito on myös ilmoittanut auttavansa poliisia tunnistamaan tekijät, jotka uskoo tuntevansa nähdessään heidät uudestaan. Italian poliisi on koonnut 20 nimen listan jonka uskotaan sisältävän tekijät. Listan henkilöitä etsitään intensiivisesti.

Tekopaikkakuva Teleromagna:n Twiittamaana.

https://twitter.com/Teleromagna/status/902105208645455872/photo/1