Blogit

Rinne ja synnytystalkoot

Aika ajoin Suomessa noustaan kohisemaan päiväksi somessa jostain tyhjästä. Viimeksi näin kävi, kun Antti Rinne puhui väestönkasvusta puhuttaessa ”synnytystalkoista”. Tästähän itku nousi, ja varsinkin SDP:n naisten keskuudessa.

Yleensä minulta ei heru myötätuntoa suurten puolueiden herroille, mutta nyt kyllä vähän harmitti Rinteen puolesta. Rinne ei tehnyt mitään muuta väärin kuin sanavalinnan, joka sekin olisi ollut vielä kymmenen vuotta sitten harmiton. Synnytystalkoista alkoi kuitenkin SDP:n omien keskuudessa myrsky vesilasissa, ja Liisa Jaakonsaarikin pääsi taas näkemään yhteyksiä Natsi-Saksaan, joka kangastelee hänen silmissään ilmeisesti useinkin.

Ihmettelen, missä vaiheessa Suomesta tuli maa, jossa käyttämällä väestönlisäyksestä nimitystä ”synnytystalkoot” joutuu julkiseen riepotteluun. Minun järkeni mukaan synnytys kun on välttämätön osa väestön lisääntymistä. Rinne olisi tietysti voinut käyttää vaikkapa ”perheenlisäystalkoita” tai muuta sanaa, mutta tuskinpa tuli keskustelun tuoksinassa mieleen. Nyt Rinne näki, millaisessa nirppanokkaisten naisten puolueessa hän yrittää pitää ruoria. Naisten lisäksi on tietysti myös Jungnerin kaltaisia uusmiehiä, jotka myötäloukkaantuvat edellä mainittujen nirppanokkien puolesta.

Ongelma on todellinen, eikä maahanmuutto sitä ratkaise

Rinne puhui aivan oikeasta asiasta. Suomen väkiluku laskee. Tai oikeammin suomalaisten määrä laskee, sillä valtion väkilukua pitää plussan puolella maahanmuutto nipin napin. Ja mehän tiedämme, kuinka tuottavaa väkeä maahanmuuttajamme ovat. Eli suomalaisten tulisi lisääntyä, jos tahdomme, että meidän nuortenkin eläkkeitä vielä joku kustantaa ja talouden pyörät pyörivät.

Tällä viikolla elinkeinoministeri Lintilä valitteli osaavan työvoiman puutetta Lounais-Suomessa, jossa eletään autoteollisuuden luomaa nousukautta. Samaan hengenvetoon Lintilä tietysti totesi, kuinka työperäinen maahanmuutto voisi korjata tilanteen ja ihmetteli, kuinka Norjassa maahanmuuttajien työllisyysaste on noin kolminkertainen Suomeen verrattuna. ”Teemme jotain väärin” Lintilä totesi viisaudessaan.

Millainen hermanni tämä elinkeinoministerimme oikein on? Kuinka ministeritason mies voi verrata Suomen ja Norjan maahanmuuttajien työllistymistä muka ihmetellen? Norjaan tulevat kovien palkkojen perässä töihin suomalaiset ja ruotsalaiset, kun Suomen maahanmuuttajat taas ovat Suomessa humanitaarisin perustein virolaisia lukuun ottamatta.

Rinne ei tunnista todellisia väestökadon syitä

Rinne yritti ja saikin herätettyä hieman keskustelua perhepolitiikasta. Rinteen mainitsemissa perhekoon pienenemisen syissä ei kuitenkaan ollut sitä tärkeintä, eli kaupungistumista. Suomen väestö on keskittynyt viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana suurimpiin keskuksiin kiihtyvällä vauhdilla, mikä on seurausta maatalouden alasajosta, valtion omistajapolitiikasta sekä yleisestä aluepolitiikan lakkauttamisesta.

Kaupungistuminen on nostanut asumisen hintaa keskuksissa, kun maaseudulla taas on viety tulevaisuudennäkymät jokaiselta. Moni maaseudulta kaupunkeihin ajautunut ei sitä paitsi osaa pitää kaupunkiympäristöä sopivana lasten kasvattamiselle, mikä ei ole ihme. Helsingissä vähänkin ratikalla matkustanut on nähnyt vaikka millaista laitapuolen kulkijaa, jollaisia ei maaseudun pienissä kylissä näe ja jos näkeekin, on hänet helppo ohittaa.

Hajautettu Suomi, jossa väestö olisi jakaantunut tasaisemmin ja sitä myötä myös työpaikat ja elinkustannukset, olisi väkirikkaampi ja perheystävällisempi Suomi. Tätä Suomea on kuitenkin Rinteen SDP yhdessä Kokoomuksen ja liberaalin Keskustankin kanssa ollut tuhoamassa. Siinä on turha kannustaa ihmisiä pirttiviljelyyn, kun pirtit ovat niin pieniä, että koiratkin on jouduttu kaupungeissa kutistamaan laukkuun mahtuviksi.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomen on erottava eurosta ja EU:sta

  • 39
    Shares

Tietoa julkaisijasta

Avatar

Akseli Erkkilä

Kansallismielinen, maaseutuhenkinen ja EU-vastainen kansalainen Kittilästä.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement