Blogit

Rolf Malm kronikassaan: SCHYFFERT JA VIRTANEN TUKEVAT TRUMPIA

Käännös Rolf Malmin kronikasta.

Terroritekoja toisensa jälkeen. Yksi verisempi kuin toinen. Kukaan ei ole turvassa missään. Samaan aikaan nämä ruotsalaiset puutarhamökkidebatoijat ovat sitä mieltä, että me olemme huolissamme aivan turhasta. Henrik Schyffert vertaa terrorismikauhua lentopelkoon. Pelko niiden kummankin tapahtumiselle on niin olemattoman pieni, että on naurettavaa olla huolissaan niistä. Meillä ei koskaan aikaisemmin ole ollut asiat näin hyvin ruotsissa, kertoo hän. Pieni turvallinen, hyvin varustettu ja rikas puutarhamökkialue aidatulla tontilla, mutta suurella yhteisöllä.

Ruotsindemokraattien valitsijat on vain pieniä punaisia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tätä. Hänet on valittu ruotsin hauskimmaksi mieheksi – mutta on riski sille, että hänen leikkimielinen ankkalampiperspektiivi otetaan vakavasti. Hänen todellisuudesta vieraantunut komiikka on vähintään yhtä vaarallista kuin se todellinen uhka minkä hän yrittää poistaa hauskuuttamalla. Koko maailma elää väkivallan ja terrorin pelossa – 65 miljoonaa ihmistä on pakotettu pakenemaan, mutta hän vertaa mauttomasti nuo syyttömien ihmisten murhat onnettomuuksina – kuten Åsa Ramson kerran Freudinilaisella väärinsanomisellaan, kun hän kutsui terrorihyökkäystä 11 syyskuuta ”11:ta syyskuuonnettomuudeksi”. Todellisuudessahan siihen oli lentokone mukana – mutta mikään onnettomuus se ei silti ollut. Se kun hovinarri Henrik Schyffert ikään kuin naurulla voisi ivata terrorin uhreja ja siitä halvalla saaduilla pisteillä ottaa kunnian huolestuneilta ruotsalaisilta, on todella häpeällistä. Sen naurun saamme pian itse niellä.

Aftonbladetin Fredrik Virtanen elää samanlaisessa idyllissä, suojatulla puutarhamökkialueella, kuten Schyffert. Hän on sitä mieltä, että väittämä siitä, että on 55 no-go-zonia ruotsissa, on täysin väärä. Hän on varma siitä, että ei ole yhtä ainuttakaan sellaista aluetta. Se on vain sotilaallinen jargon, tarkoittaa hän. Siis, kun nyt näitä gettoja kutsutaan väärillä nimillä niin niitä ei ole olemassa? Kerro siis poliisille ja häiriköidylle hälytysvalohenkilökunnalle, että he ovat aivan turhaan huolissaan. Sano niille kaikille, joiden autot tulee poltetuksi, että se ei ole niin vaarallista. Lohduta kaikkia uhreja raiskaukselle, ryöstölle, ampumisille, murroille ja huumekaupalle niin, että se voisi olla pahemmin. Se on sitä kun kaikki tehdään helpoksi itselle.

Yhtä helppoa sille, kun hän kääntää koko debatin koskemaan sitä suurta maahanmuuttoa ja niiden kustannuksia kysymyksellä, josko yhdenkään ruotsalaisen on tarvinnut ostaa halvempaa punaviiniä sen asian vuoksi. Se, että on olemassa satoja tuhansia köyhiä eläkeläisiä ja monia muita, joilla ylipäänsä ei ole varaa punaviiniin, mitä hän ei voi luultavasti edes käsittää omassa, hyvin varustetussa punaviiniin hukkuvassa leikkimökkimaailmassaan.

Ne ovat kaikki saatanan mukana eläjät, jotka tekevät Trumpin menestyksen mahdolliseksi. Ne ovat kaikki pikku Schyffertit ja Virtaset, jotka petaavat kansallisille myrskytuulille, joka pyyhkii yli maailman. Sinne, missä ihmiset ovat väsyneet yläluokan epäoikeudenmukaisuuteen, valheisiin ja petoksiin. Sinne, missä eletty turvattomuus poistetaan kuin tyhmyys ja foobinen kauhunäytelmä. Sinne, missä kaikki poliittinen oppositio tuomitaan natsismina ja rasismina.

Kaikki nämä todellisuuden kieltäjät, jotka liikkuvat vallan asialla, polkevat demokratiaa, väittävät alaikäisiksi kansaa ja elävät hyvin niin, että omantunnon tuskitta tukevat hallitusta, jota johtaa muslimiveljeskunta. Minä suosittelen lämpimästi näitä sosiaalidemokraattisen blogin johtosivuja, missä tämä etevä Johan Westerholm 6 helmikuuta tilittää tätä islamista verkkosivun lisääntyviä vaikuttimia ruotsin politiikassa. Se ei ole sitten vähääkään hauskaa.

Rolf Malm
Avpixlat

  • 9
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement