Blogit

Ruotsi allekirjoittaa YK:n maahanmuuttosopimuksen – väittävät sen johtavan ”taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen”

Ruotsi allekirjoittaa YK:n maahanmuuttosopimuksen – väittävät sen johtavan ”taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen”

Ruotsin siirtymävaiheen hallitus, Stefan Löfven keulahahmona, tulee kirjoittamaan alle YK:n globaalin maahanmuuttosopimuksen joulukuussa. Sen vakuuttaa hallitus nyt virallisesti ja väittää, että raamisopimus on tärkeä ruotsin taloudelliselle kehitykselle. Hallituksen mukaan, on olemassa ”suuret mahdollisuudet” vieläkin enemmän lisääntyvälle maahanmuutolle.

Maat, kuten Unkari, Itävalta, Puola, Israel ja monet muut maat ovat vetäytyneet YK:n maailmanlaajuisesta maahanmuuttosopimuksesta.

Nämä maat ovat muun muassa varoittaneet siitä, että se uhkaa kansallista turvallisuutta eikä tee eroa laittomien ja pakolaisten välillä ja lopuksi voi edesauttaa vieläkin suurempia maahanmuuttajavirtoja kolmansista maailmoista, vaikkakaan sopimus ei olisi virallisesti sitova.

Ruotsin hallituksella on täysin erilainen käsitys ja ovat sen sijaan sitä mieltä, että aloite on tärkeä ja tulee tekemään maahanmuutosta ”turvallisen, säännönmukaisen ja säännöllisen”.

Tämän kirjoittaa ruotsin siirtymäkauden hallitus kotisivullaan tänään ja vahvistaa, että he tulevat allekirjoittamaan.

”Maahanmuutto on kansainvälistä luonnostaan ja sisältää sekä haasteita, että mahdollisuuksia. Maahanmuuttohaasteiden hallinta ja sen mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttävät kansainvälistä yhteistyötä. Maahanmuuttoraamisopimus tarkoittaa sitä, että käsissämme on kansainvälinen raami sille”, kirjoittaa ruotsin hallitus ja jatkaa:

”Turvallinen, säännönmukainen ja säännöllinen maahanmuutto edustaa suurta mahdollisuutta taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen, yksittäiselle maahanmuuttajalle ja hänen perheelleen sekä lähtö- kuin kohdemaalle. Ruotsin työmarkkinoilla vallitsee työvoiman puute useimmilla sektoreilla”.

”Se kansainvälinen yhteysverkosto, jonka maahanmuutto luo, voi myöskin edesauttaa tulevia investointeja, lisääntynyttä kauppaa ja kehitystä alkuperäis- sekä vastaanottajamaassa”, väittävät he edelleen.

Löfvenin hallitus yrittää myöskin poistaa huolenaiheita siitä, että sopimus muuttaa kansallista maahanmuuttopolitiikkaa ja muistuttaa, että tämä ei käsitä mitään oikeudellisesti sitovaa sopimusta, vaan ainoastaan ”raamisopimusta”.

Kysymykseen siitä, josko ruotsin hallitus tukee maahanmuuttoraamin puitteita, vastaavat he ilman epäilyä myöntävästi:
”Kyllä. Tarkoitus maahanmuuttoraamisopimuksella on, että kansainvälisellä tasolla se asettaa perustan paremmille mahdollisuuksille hyödyntää sekä vahvistaa maahanmuuttoon liittyviä haasteita, yhdistettynä kansainväliseen maahanmuuttoon. Se tarjoaa myöskin perustan vahvistetulle yhteistyölle YK:n sisällä. Koko EU:ssa Ruotsi on aktiivisesti edistänyt neuvotteluja siinä, että vahvistaa globaalia yhteistyötä alkuperäis-, kauttakulku-, ja kohdemaiden välillä. Ruotsi toivottaa tervetulleeksi tämän tasapainoisen lopullisen tekstin ja aikoo antaa tukensa maahanmuuttoraamisopimukselle joulukuun huippukokouksessa Marrakechissä.

Kriitikot maahanmuuttosopimukselle ovat myöskin väittäneet, että se yrittää kriminalisoida maahanmuuttoa koskevia kriittisiä keskusteluja. Löfvenin hallitus huomauttaa kuitenkin, että raamisopimus tulee sallimaan ”näyttöön perustuvan julkisen keskustelun”.

”Se tarkoittaa muun muassa sitä, että kansainvälisen oikeuden mukaisesti, pitäisi työskennellä rasismia ja maahanmuuttajien syrjintää vastaan”, selittä ruotsin hallitus.

Maahanmuuttoraamisopimuksesta, jonka odotetaan toteutuvan, tullaan äänestämään Marrakechissa, Marokossa, 10 -11 joulukuuta. Kun teksti on hyväksytty, tullaan se lähettämään YK:n yleiskokoukseen, missä se tullaan virallisesti hyväksymään joulukuussa ensi vuonna.

Fria Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa