Blogit

KUN RUOTSIKUVA MAAILMALLA MURTUU

Ruotsissa on viikonlopun jälkeen ollut suoranainen paniikki, lähinnä sosiaalidemokraattien ja hallituksen piirissä. On soppaan lusikkansa pistänyt myöskin entinen ulkoministeri Carl Bildt. Paniikki on mitä suurin ja kuten eräs kolumnisti kirjoitti, niin suurin huolenaihe päättäjillä on ruotsikuvan saamasta negatiivisesta keskustelusta maailmalla.

Mutta niinhän se on, että sitä saa mitä tilaa. Obaman aikana ruotsalaiset poliitikot juoksivat valkoisessa talossa nuoleskelemassa Obamaa ja julistamassa olevansa se maailman johtavin valtio humanitäärisissä asioissa. Ruotsi käytti myöskin kymmeniä miljoonia lahjuksina lilliputtimaihin, että sai ne äänestämään itsensä YK:n turvallisuusneuvostoon. Nyt sitten Ruotsi on jopa ko. neuvoston puheenjohtaja ja se onkin sitten kova paikka heille yrittää saada läpi ne ehdotukset, jotka he lupasivat näille lilliputtivaltioille. Joten edelleenkin olen sitä mieltä, kuten jossain aikaisemmin kirjoitin, että parempi tällaisten politikoiden on alettava harjoittelemaan niitä syviä kumarruksia, päästäkseen Trumpin suosioon.

Ruotsin median ja poliitikkojen räksytys on ollut jatkuvaa ja jokapäiväistä. Tänään 21 helmikuuta oli ensimmäinen aamu kun uutiset radiossa eivät alkaneet Trumpin viimeisillä tekemisillä. Tänään ne olivat vasta kolmantena. Maailmalla ja varsinkin ruotsissa aletaan varmaankin pikkuhiljaa huomaamaan, että Trumpilla on tuntosarvet ulkona joka puolelle maailmaa. Samoin on myöskin huomattu se, että vastaus häneltä tulee niin nopeasti Twitterissä, että nämä, varsinkin ruotsalaiset poliittisesti korrektit poliitikot ja media, eivät juurikaan kerkeä päästä nauttimaan omista viisauksistaan. Parhaimman vastauksen hän on antanut ruotsin ulkoministerin Margot Wallsrömin uhkaukseen, kun Wahllström ilmoitti, että mikäli USA perustaa suurlähetystön Israeliin niin hän ei sinne jalkaansa pistä. Johon Trump vastasi totuuden mukaisesti, että et niin, kun sinulla on maahantulokielto Israeliin.

Tänään on taas sellainen päivä etteivät ruotsalaiset taaskaan tiedä mitä tehdä tai sanoa. Media yrittää uutisoida mahdollisimman vähän eilen iltaisesta Rinkebyn tapahtumasta ja poliitikot ovat niin hiljaa kuin kusi sukassa. Ilmeisesti odotellaan, että lähettääkö Trump Twitter-viestejä ja mikäli lähettää niin millaisella sisällöllä. Media ja tämä nk. korrektius, lehdistön ja politikoiden uutisten valkopesu sekä tekaistut ja keksityt uutiset, on sellainen asia, mihin Trump on todella puuttunut rautaisella kädellä ja maailman medioilla on tällä hetkellä nk. pallo hukassa. Kysymys on kuitenkin siitä uskonvalinnasta mitä meille syöttää vihervasemmistolainen media vaiko maailman suurimman johtajan ilmoitukset Twitter-uutisillaan. Itse valitsen jälkimmäisen.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa