Blogit

Saksalaisen kirjailijan avoin kirje Merkelille vuodelta 2016 on edelleen ajankohtainen

Kuva Alexander Kurz / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Saksalainen kirjailija Katja Schneidt kirjoitti vuonna 2016 avoimen kirjeen liittokansleri Angela Merkelille. Kirjeen sisältö ei ole parin vuoden kuluessa menettänyt ajankohtaisuuttaan.
Arvostettu hallitus, harvoin minun täytyy etsiä ja harkita sanojani niin kuin tällä hetkellä. Saksassa alkoi vuosi 2016 terrorilla (joukkoraiskaukset Kölnin uuden vuoden yössä olivat terroria, ja jos koskee naisen intiimialueita ilman tämän tahtoa, sekin on raiskaus) ja lopetamme vuoden 2016 karmivalla terrori-iskulla Berliinin joulumarkkinoilla. Iskulla jossa kuoli 12 syytöntä ihmistä.

Välissä on vuosi, jonka aikana on isketty syyttömiin Nizzassa, Pariisissa, Brysselissä, Turkissa, Syyriassa ja useissa muissa paikoissa.

Vuosi oli ladattu pelolla, epäuskolla, radikaalin uskonnon varjolla tehdyllä terrorilla ja maan kahtia jaolla. Poliittisen epäkorrektiuden pelossa ovat useat poliitikot ja kansalaiset siirtyneet niin pitkälle vasemmalle, että terve keskitie on siirtynyt äärioikealle.

Me olemme hukanneet ideologiavapaan tavan tulla toimeen asioiden kanssa, jotka eivät tee meille hyvää tai jopa uhkaavat meidän olemassaoloa.

Sen sijaan, että ottaisitte kansalaistenne huolet ja pelot tosissanne, te rakkaat poliitikot, kehoitatte meitä tämän dramaattisen terrori-iskun jälkeen olemaan yleistämättä, tuomitsematta ja olla lankeamatta polvilleen terrorin edessä.

TE olette NE, jotka pelastetaan ensimmäisenä, kun kaaos alkaa. TE olette NE, jotka ajavat panssaroiduissa autoissa ympäriinsä. TE olette NE, joilla on henkivartijat mukanaan kävelyllä. Teidän ei tulisi unohtaa tätä.

Berliinin joulumarkkinoiden uhrit eivät antaneet terrorin painaa heitä polvilleen. He antoivat terroristille otsansa maaliksi ja nyt he ovat kuolleita. Kuolleet erään miehen vuoksi, joka ei ollut Saksassa edes vuotta pakolaisena. Miehen, joka oli poliisille tuttu heti alusta lähtien pienten rikosten kautta. Miehen, joka olisi pitänyt karkoittaa ensitekonsa jälkeen ilman keskustelua, koska ne jotka haluavat meiltä apua ovat velvoitettuja kunnioittamaan meidän oikeusjärjestelmäämme.

Tähän ei juuri auta, kunnianarvoinen rouva tohtori Merkel, että te tulette median eteen mustassa puvussa ja luette paperista vakuutuksen osanotostanne, joka kuulostaa niin karmivalta, että olen oksentaa.

En halua tehtä teistä yksin vastuullista kaikesta terrorista, vaikka juuri teidän rouva Merkel, sisäministeri Thomas de Maiziere, herra Gabriel ja herra Maas, olisi pitänyt tietää, että päätöksenne avoimista kontrolloimattomista rajoista tarkoitti kutsua kaikille, myös niille, jotka jo omassa maassaan ovat kiinnittäneet huomiota väkivaltaisuutensa ja radikaalien uskontonäkemystensä takia. Te tiesitte sen, kuten kuka tahansa, jolla on vähimmäisinkin ajattelukyky.

Te hyväksyitte sen hiljaisesti, vaikka tiesitte, ettei Saksa enää kykene suojelemaan kansalaisiansa tältä terrorilta!

Rikki säästetty suojeluvarustus, pari tuhatta lopetettua poliisiasemaa, poliisilla yli 31 miljoonaa ylityötuntia, salafistisia yhdistyksiä on kaikissa Saksan suurkaupungeissa. ISIS-jäsen on jo pitkään puhunut, että Saksa on sotatoimialuetta, jolla on yli miljoona rekisteröityä pakolaista, joista osa on kadonnut maan alle ja teidän, hyvä hallitus, suurin huoli on taistelu oikeistoa vastaan ???

Meillä tarvitaan tätä nykyä ”pelastussaaria” naisille jokaisessa tapahtumassa, Oktoberfest on aidattu, uuden vuoden yönä tarvitaan poliisin suuroperaatioita, ja te, rakas liittovaltiokansleri, näyttelette hämmästynyttä kuin yllättyneenä?

Rakas rouva Merkel, – älkää näytelkö tietämätöntä!

Se, että miljoona pakolaista tuo mukanaan turvallisuusriskin, oli selvää, eikä mikään yllätys. Valitettavasti epäonnistuitte olemaan asian suhteen avoin heti alussa. Se, että radikaali islam haluaa maailman herruuden, on selvä jo 25 vuoden ajalta ja tämän mukana tulevan terrorin uhka myös. Se, että radikaalit ISIS-kannattajat ovat käyttäneet tervetuloa-kulttuuria hyväkseen, ei ole edes kovin nokkelaa vaan suorastaan loogista!

Minä toimin yli 20 vuoden ajan vapaaehtoistyössä pakolaisten keskuudessa, enkä kykene muistamaan, että meillä olisi ollut noin paljon sinisilmäisiä ja vastuuttomia hallituksessa, jotka toimivat, kuin te ja teidän avustajanne! Ajatteletteko koskaan pakolaiskeskusten työntekijöiden turvallisuutta? Te tiedätte jo, että olemme ihmisiä, jotka repivät selkänahastaan ilman korvausta apua ihmisille, jotka te kutsuitte Saksaan, vaikka tiesitte, ettei käytössä ole niin paljon maksettua henkilökuntaa, että pakolaisten perustarpeet saataisiin tyydytettyä.

Ilman meitä ja meidän työpanosta ja valmiutta asettua vaaraan auttaessamme naamioitunutta ISIS-kannattajaa olisi kaaos Saksassa vieläkin suurempi. Säästäkää siis meidät kameroiden edessä esitetyiltä osanotoiltanne.

Tehkää jotain rouva tohtori Merkel, koska muuten joudutte pukeutumaan tulevaisuudessa yhä useammin mustiin median edessä. Älkää unohtako tätä!

Katja Schneidt

Lähde: Katja Schneidt:in Facebook-sivu