Blogit

Saksan poliisiliiton ennuste vuodelle 2019: ”Lisääntyvä islamilainen terrorismi ja enemmän väkivaltarikoksia”

Juuri ennen vuodenvaihdetta esittelee Saksan poliisiliitto tulevaisuuden näkymät tulevalle toimintavuodelle. Lehdistötiedotteessaan kertovat he muun muassa siitä, kuinka kansalaiset kokevat lisääntyvän turvattomuuden. Liitto odottaa lisääntyvää islamistista terrorismia ja varoittaa lisääntyvästä väkivaltarikollisuudesta. Yhteiskunnassa vallitsevaa tilannetta kuvataan pirstaleiseksi ja siihen liittyy riski lisääntyvästä poliittisista yhteenotoista.

Vuoden alussa huomioitiin tutkimus Saksassa, joka osoitti, että väkivaltainen rikollisuus lisääntyi kymmenellä prosentilla vuosien 2015 ja 2016 aikana. Maahanmuuttajat, ikähaarukassa 14 – 30-vuotiaat, osoittautuivat olevan enemmän kuin 90 prosenttia lisääntymisen taustalla.

Muutamaa päivää ennen uutta vuotta, julkaisi Saksan poliisiliitto lehdistötiedotteen, jossa he esittelivät näkemyksensä vuodelle 2019. Liitto toteaa jotain sellaista, joka muistuttaa BRÅ:n turvallisuustutkimusta ruotsissa, että aina vain enemmän kansalaisista tuntee olonsa enemmän turvattomaksi, kuin koskaan aikaisemmin.

Vuodelle 2019 liitto tekee hälytyksen siitä, että maan sisäinen turvallisuus on asetettava etusijalle. Tätä vaaditaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin – koska yhteiskunnan on saatava tilanne hallintaan ja korjattua ne repeämät, jotka ovat syntyneet ja, jotka vaativat asianmukaisia toimenpiteitä.
-Rikostilastot eivät näytä reaalista kuvaa maan todellisesta turvallisuustilanteesta, liiton puheenjohtajan Rainer Wendtin mielestä.

Erityinen ongelma, joka lisää kansalaisten turvattomuutta ja, joka mainitaan poliisiliiton lehdistötiedotteessa, on nuorten miesten jengit julkisilla paikoilla. Aina vain useammat kansalaiset epäilevät myöskin sitä, ettei hallituksella ole kontrollia maahanmuuttajista.

Tämä lisääntynyt turvattomuus väestön keskuudessa, millä on myöskin tekemistä sen kanssa, että väkivaltarikosten lukumäärä järjestysvaltaa vastaan, lisääntyy. Toisena esimerkkinä, joka katsauksessa mainitaan, on maan epäonnistuneet maahanmuuttajien karkotukset.

Terrorismi

Kun kyse on terrorismista, kuvailee liitto sitä, kuinka resursseja on lisättävä siksi, että poliisi onnistuisi käsittelemään terroriuhkia. Konkreettisesti on poliisivirasto jo pyytänyt lisää poliiseja koko maahan ja myöskin parempia välineitä työhön, taistelussa islamistista terrorismia vastaan. Liitto katsoo, että työ ulkomaisia extremistisiä ryhmiä vastaan, pitää olla korkeimpien priorisointien joukossa tulevan vuonna.
He kirjoittavat myöskin, että myöskin vasemmistoextremistit ja äärioikeisto tulisi tunnustaa terroriuhkana.

Murtumia yhteiskunnassa

Maan poliittinen ilmapiiri on jakanut saksalaisen yhteiskunnan, liiton mukaan. Äänenpainot ovat muuttuneet ja mielenosoitukset eskaloituvat usein väkivaltaisiksi mellakoiksi.

Rikolliset klaanit

Liitto peräänkuuluttaa edelleen yhteistä lähestymistapaa sille, kuinka poliisien tulisi työskennellä näiden rikollisten klaanien kanssa, jotka leviävät koko maahan.

Keltaisten liivien esiinmarssi

Ensi vuoden aikana on olemassa vaara sille, että Ranskassa esiintyvät keltaisten liivien protestit voivat esiintyä myöskin Saksassa ja tuoda mukanaan väkivaltaisia tapahtumia. Liitto näkee samanlaisen yhteiskunnallisen kehityksen lisääntymisen, turvattomuuden ja laajamittaisen vihan kansalaisten keskuudessa kaikkialla Euroopassa.

Lopuksi liitto kirjoittaa, että Saksa on edelleen yksi maailman turvallisimmista maista, mutta se, että vertaillaan maata rauhattomiin alueisiin ei ole se apu työssä, millä saadaan parannettua maassa olevia probleemoja.

Poliisin kimppuun käydään

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa nähdään yksi poliisin kiinniotto Plauensissa, Saksassa. Videossa näkyy, kuinka poliisin ja maahanmuuttajan välillä syntyy keskustelu. Poliisi ottaa maahanmuuttajan puhelimen ja tämän jälkeen hyökkää maahanmuuttajajengi poliisien kimppuun.

Monet katsovat, että videonpätkä kuvaa vallitsevaa tilannetta Saksassa, missä vastatulleilta puuttuu kunnioitus virkavaltaa vastaan ja kuinka poliisi on menettänyt kontrollin koko maassa.

Samnytt

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa