Blogit

Saksan suuri koalitio tekee AfD-puolueesta ainoan kansanpuolueen

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Lammaslauman johtajaksi riittää koira. Lammas seuraa koiran ohjeita, kuin zombi ilman omaa tahtoa, vaikka ruoho olisi aidan takana vihreämpää. Saksan demarit neuvottelivat, väänsivät ja käänsivät erikoispuoluekokouksessaan suuresta liitosta CDU/CSU-puolueiden kanssa. Kokonaista 44 prosenttia puolueen äänioikeutetuista ei halunnut CDU/CSU-koiralauman johdettaviksi matkalle teurastamoon.

Lammaslauma marssii enemmistön perässä sinne mihin koirat johtaa, ja se johtaa Saksan demarit teurastamoon tai jakautumiseen, jos osa laumasta onnistuu pääsemään karkuun. Puolue on muutenkin lyöty, ja tässä liitossa paimenkoirien kanssa mustelmia tulee lisää. Saattaa olla että kaulakin katkeaa lopulta kokonaan.

Todellisten hallitusneuvottelujen alku CDU/CSU-paimenien kanssa merkitsee Saksan demareille lopullista ”kansanpuolue-statuksen” menettämistä. Tämän ennustajan ei tarvitse olla aikamatkaaja tietääkseen, mitä hallitustyö koirien kanssa merkitsee lampaille. Tästä meillä Suomessakin on hyviä esimerkkejä, ja Saksan edellisen koira-lammas -hallituksen kannatusluvut kertovat Saksan kansan mielipiteen riittävän selvästi.

Lammas tulee aina syödyksi, jos koirilla on nälkä!

Saksan demareiden aika on loppumassa, ja voittaja tässä kahden kaupassa on kolmas: AfD!

AfD-puolue tulee ottamaan ”kansanpuolueen” paikan, kun SPD irroittaa viimeisenkin siteensä kadun mieheen tulevalla hallituskaudella. Tämä selviää ilman lasikuulaa, jos kuuntelee hetken SPD-johtajia ja heidän ajatuksiaan. Eduskuntaryhmän johtaja Andrea Nahles ja puoluejohtaja Martin Schulz ovat ohjanneet pahasti ajelehtivan puolueensa kohti vesiputouksia sitä itse edes huomaamatta.

Oi Andrea! Ooh Martin!

Nahles:in ja Schulzin toistensa olalle taputtelua ei ole voinut olla huomaamatta. Molempien toisiaan ja saavutuksia kohtaa tuntema kunnioitus tulee hyvin esiin jopa sokealle. Bonnissa Martin huusi puoluekokousväen edessä korokkeella: ”Andrea, taistelit kuin leijona”. Andrea kertoi puoluekokousväelle samalla äänenpainolla, että uusintavaalit ovat turhat, koska puolue joutuu menemään niihin melkein samalla ohjelmalla, joka saatiin aikaan ”leijonan taistelulla” esisopimukseen paimenkoirien kanssa. Oi Andrea! Ooh Martin!

Missä on mielikuvitus?

Vaaliohjelmaan on tarjolla useita kansaan meneviä vaihtoehtoja. Omaisuusvero, perintövero, verokatto, toimeentulotuen leikkausten peruminen, vuokrat, peruspalkka, työsuhteiden irtisanomissuoja, maahanmuutto jne. Sosiaalidemokraattisia vaihtoehtoja on olemassa paljon ja vielä kaksi sen päälle. Itsensä tuhoaminen alkaa omaehtoisen ajattelun kieltämisestä.

Ilmeisesti lampaat pitävät laumanvartijan varjossa olemisesta. Varjossa, jossa voi pelotta syödä veronmaksajan kasvattamaa ja leikkaamaa ruohoa. Seuraavien vaalien mukana kansa tulee keritsemään SPD:n loputkin villat. Sen mitä laumanvartijat ovat jättäneet paikalleen. Perusdemari Oskar Lafontaine on kirjoittanut tästä varoituksen: ”He ovat unohtaneet, että äänestäjät ovat olleet keritsimiensä kanssa neoliberaalin SPD kimpussa jo 20 vuotta”. (Käännös on sovitettu tekstiin)

Opettele kuolemaan!

Martin Schulz kertoi Bonnissa puoluekokousväelle puhuneensa puhelimessa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa: ”Macron soitti minulle eilen!” Schulz kertoi Macronin toivoneen, että SPD tekisi päätöksen hallitusvastuusta. Tämä ulkoisen auktoriteetin apuun kutsuminen vaikuttaa omituiselta, koska Ranska ei ole enää pitkään ollut sosiaalidemokraattinen. Sosiaalidemokratia on kadonnut Ranskasta enemmän tai vähemmän, ja juuri Macron auttoi tätä hävitystä.

Sosiaalidemokraattisesti ajateltuna olisi Schulzin pitänyt lyödä Marconille luuri korvaan. Kenties Schulz halusi saada Macronilta ohjeita sosiaalidemokratian saattohoitoon. Kuka tietää? Ranskassa sosiaalidemokratia sai pitkän ja kivuliaan saattohoidon, ja sen paikan politiikassa otti uusi kansanpuolue, Front National.

Saksassa AfD valmistautuu Front Nationalin esikuvan mukaiseen tempaukseen keritsimet teroitettuna. Oikeistokonservatiivien johtonainen Alice Weidel vilautti keritsimiensä terää viikonloppuna: ”Vain muutama prosentti erottaa AfD:n ja SPD:n toisistaan ja sille on olemassa syynsä. Me tulemme siirtämään SPD:n kansanpuolueen paikalta, koska meillä on käsitys kansan ja maan haluista. Ne haluavat realistista toimintaa, eikä sokeaa alistumista ideologialle”.

Tämä kaikki saattaa hvyinkin olla luettavissa myös selväksi suomeksi muutaman kirjaimen ja puolueen nimen vaihtamisella …