Blogit

Saudien prinssi kutsuu taisteluun Israelia vastaan

Kuvituskuva

Entisen Saudi-kuninkaan poika Fahd bin Abdulaziz kutsuu taisteluun Israelia vastaan ja valloittamaan al-Aksa moskeijan takaisin ”rikolliselta miehittäjältä”. Fahd on kritisoinut vahvasti viime viikkoisia yhteenottoja temppelivuorella Jerusalemissa.

Twiitissään Fahd sanoo, että ”jokainen muslimi on velvoitettu tukemaan palestiinalaisveljiään ja al-Aksa moskeijaa. Kaikin keinoin. Oi, Mohammedin kansa, näytä heille kuka olet. Välinpitämättömyys olisi häpeä ja jumala tulee rankaisemaan siitä”.

https://t.co/UBB4Y0GfFU

Toisessa Twiitissään Fahd nimittää Israelia miehitysjoukoiksi, jotka pitävät al-Aksa kompleksia panttivankinaan. Hän kutsuu kaikkia pyhään sotaan Israelia vastaan, jotta Al-Aksa kompleksi, islamin kolmanneksi pyhin paikka, voitaisiin pelastaa.

https://t.co/aszsWSAjRQ

Oi, Mohammedin kansa, kolmas moskeija on rikollisen miehityksen vankina. Onko joukossanne viisaita ? Menkäämme sinne ja taistelkaamme. Me joko voitamme ja suojaamme moskeijan tai epäonnistumme ja Herra antaa meille anteeksi”.

Lopuksi Fahd jakoi videon edesmenneen isänsän vierailusta valkoisessa talossa USA:ssa. Videolla Saudi kuningas teroitti al-Aksa moskeijan merkitystä ja peräänkuuluttaa Palestiina-ongelmaan ratkaisua.

https://www.youtube.com/watch?v=apj9ix2jFG0

Tämä kaikki on luonut radikaalin kontrastin nykyisen Saudien kuningashuoneen harjoittaman USA ja Israel myönteisen politiikan kanssa. Kaikki tämä kertoo Saudien kuningashuoneen sisäisestä valtakamppailusta, eri sukuhaarojen kesken. Kuningas Selman, jonka klaaniin kuuluu myös Muhammed bin Selman, pitää hyviä välejä Israeliin ja USA:n, koska toivoo liittoutumaa Israelin kanssa, Trumpin tukemana, hyökkäyksessä Irania vastaan.

Vuoteen 2016 asti prinssi Abdulaziz bin Fahd oli Saudi-Arabian hallitusta valvovan oikeuden johtaja. Tämän hetkinen titteli on epäselvä. Julkiset kanavat kertovat, että prinssi on valtiosihteeri ja hallituksen jäsen ja Fahd on julkaissut tätä tukevia kuvia Twitter-tilillään. Esimerkkinä nykyisen kuninkaan Selmanin kanssa otettu kuva.

https://twitter.com/afaaa73/status/763482994606759936/photo/1

Prinssin lähipiiriin kuuluu mm. Libanonin pääministeri Saad Hariri. Haririn kanssa Fahdilla on myös liiketoimia. Perheyritys Haririn kanssa käytävien kauppojen lisäksi Fahd omistaa 50% mediakonserni MBC:stä, jonka al Arabiya – kanava kattaa melkein koko arabian.

Suunnitelma etenee suunnitellusti ja kolmannen moskeijan kohtalolla tulee olemaan suuri merkitys suunnitelmassa, joka haluaa kolmannen moskeijan tilalle kolmannen temppelin!