Blogit

Sifo: AINOASTAAN YKSI KYMMENESTÄ LUOTTAA DAN ELIASSONIIN

Luottamus poliisiylijohtaja Dan Eliassoniin on katastrofaalisen alhaalla, osoittaa Sifon mielipidemittaus, joka julkaistiin tänään.

Ainoastaan joka kymmenes ruotsalainen sanoo, että heillä on ”melko suuri” tai ”hyvin suuri” luottamus siihen tapaan millä Eliasson on hoitanut työnsä.
-Uudelleen organisointi luo aina suurta sisäistä turbulenssia, mutta tästä tuli vaikeampaa kuin luulin, sanoo Eliasson kommentissaan Sifolle.

-Me olemme muuttaneet sekä organisaation kuin työtavankin. Muutokset osuvat nyt moniin kanssatyöläisiin, jotka ovat saaneet uusia tehtäviä, uusia työtovereita ja uusia päälliköitä. Se vaikuttaa meidän yhteiseen kykyymme ja se on selvää, että kansalaiset tuntevat sen, jatkoi hän.

Göteborg kääntää peukalon alas.

Ruotsalaisten katastrofaalisesti alhainen luottamus poliisijohtoon tarttuu myöskin koko poliisiorganisaatioon. Luottamus poliisiin on toistaiseksi edelleen melko hyvä, viraston poliisiylipäälliköstä johtumatta.

Mittauksessa tulee esiin, että asukkailla Göteborgissa ja Malmössä on kaikkein huonoin luottamus Eliassoniin – kaupungeissa kärsitään jengiläisten ammuskelusta. Ainoastaan yksi kahdesta kymmenestä göteborgilaisesta sanoo, että heillä on ”melko suuri luottamus” Eliassoniin kun taas kukaan ei sano ”hyvin suuri luottamus” häneen.

Samaan aikaan sanoo kokonaista 46% kaikista länsiruotsalaisista, että heillä on ”hyvin pieni luottamus” Eliassoniin. Vastaavanlainen prosenttijako Malmössä on 41%.

Tämä täytyy myöskin tuoda esille, että monet kyselyyn osallistuneet vastasivat, että heillä ei ole pientä eikä suurta luottamusta Eliassoniin.

Saa tuke feministeiltä.

Jaettuna poliittisten puolueiden mukaan ne jotka äänestivät, on ne, jotka äänestävät Ruotsindemokraattia tai Kristillidemokraatteja, niitä joilla on kaikkein vähiten luottamusta Eliassoniin. SD valitsijoiden joukosta sanoo 85%, että heillä ei ole mitään luottamusta häntä kohtaan, Kristillisdemokraateilla luku on vastaavasti 66%.

Katsottuna kumpaankin poliittiseen blokkiin on siellä melko tasaista, jos katsoo lukumäärää, joilla on luottamus Eliassoniin – 13% vastaan 14%. Eroa on siinä, että porvarilliset kannattajat on enemmän tyytymättömiä kun ne, jotka äänestävät punavihreitä, jolla toisaalta suuremmassa määrin ei ole näkemystä asiasta.

Suurinta tukea nauttii poliisiylijohtaja vihreiden joukossa ja ne jotka äänestävät Feminististä aloitetta. Joka neljäs FI valitsija sanoo hänellä olevan luottamusta Eliassoniin.

Fria Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa