Blogit

Silmäänkusemisen pitkä oppimäärä

Puheenjohtaja Timo Soini, eduskuntavaalit 2011 ja 2015

 Soini kusetti omaa puoluettaan tuplasti: hän kusetti SMP:läisiä ottamalla puolueeseen sisään kansallismielisen siiven, joka kasvoi näistä kahdesta suuremmaksi ja otti lopulta vallan. Kansallismielisiä Soini kusetti esittämällä, että maahanmuutto- ja EU-kriittisyydellä olisi oikeasti tärkeä rooli Perussuomalaisten ohjelmassa.

 Kansallismielisten äänet kyllä kelpasivat Soinille, mutta mitään hän ei aikonut todellisuudessa antaa vastineeksi.

 

Puheenjohtaja Timo Soini + Keskusta ja Kokoomus, hallitusneuvottelut 2015

 Soini kusetti omaa puoluettaan sumplimalla mitä ilmeisimmin hallituskumppaneiden kanssa näennäisen kompromissin: hallitusohjelmaan ja sitä tukeviin ohjelmiin kirjattiin maahanmuuttopoliittisia kiristyksiä, joita ei koskaan ollutkaan tarkoitus toteuttaa. Kirjaukset tehtiin vain, jotta oma puolue saataisiin tyytyväisenä hyväksymään kaikki Kokoomuksen ja Keskustan hankkeet ja tukemaan niitä.

 Totuus paljastui, kun Sipilä ja Orpo eivät hyväksyneet Perussuomalaisten jatkoa hallituksessa, vaikka ainoa asia, mitä Jussi Halla-aho vaati, oli hallitusohjelman noudattaminen. Halla-aho uskoi tai esitti uskovansa, että hallitusohjelmaa oli tarkoitus noudattaa, mutta Soini, Sipilä ja Orpo tiesivät, että ohjelma oli pelkkää kusetusta: hallitusohjelmasta oli määrä toteuttaa pelkästään Keskustan ja Kokoomuksen tavoitteet.

 Voi olla niinkin, että Halla-aho halusi katsoa SOS-troikan bluffin – väittämällä hyväksyvänsä kaiken hallitusohjelmaan kirjatun hän vei troikalta pois kaikki tekosyyt ja pakotti heidät tunnustamaan todellisen tilanteen: hallitusohjelmaan oli kirjattu sellaisia Perussuomalaisten vaatimia tavoitteita, joita ei ollut tarkoitus milloinkaan toteuttaa.

 

Perintöprinssi Sampo Terho, puheenjohtajavaalit 2017

 Terho kusetti puolueen jäsenkuntaa esiintymällä puheenjohtajakampanjassaan maahanmuuttokriittisenä ja EU-vastaisena ja korostaen, ettei linjaeroja Halla-ahoon nähden muka todellisuudessa olisi. Onneksi puolueväki ei antanut kusettaa itseään siinä määrin, että Terho olisi valittu puheenjohtajaksi. Jäsenkunta tiesi, että Terho oli liian taipuvainen myymään periaatteensa sopivasta hinnasta, toisin kuin Halla-aho.

 

Soini, Terho ja 18 muuta kansanedustajaa, puheenjohtajavaalien jälkeen 2017

 Puheenjohtajavalinnan jälkeen kusetettiin, että nyt jatketaan yhdessä eteenpäin; todellisuudessa puuhattiin kulissien takana irtoamista omaksi eduskuntaryhmäksi ja jatkamista Keskustan ja Kokoomuksen apureina. Loikkaus olisi jotenkin järjellä ymmärrettävissä, jos Kusi, anteeksi Uusi Vaihtoehto edes pyrkisi toteuttamaan hallitusohjelmaan kirjatut Perussuomalaisten tavoitteet. Soini toki tietää, että kirjaukset olivat alkuaankin vain kusetus, mutta miten kaikki muut ovat hyväksyneet tilanteen?

 Ainoa selitys on itsekusetus: loikkarit uskottelevat itselleen, että hallituksessa pysyminen on tärkeää ja pyhittää petoksen silloinkin, kun omista tavoitteista toteutuu tasan yhtä vähän kuin oppositioon jouduttaessakin!

 Olen varma, että tulemme näkemään katumista ja yrityksiä päästä takaisin Perussuomalaisiin, kunhan loikkarit tajuavat, etteivät todellisuudessa saavuttaneet tempauksellaan mitään mutta menettivät kaiken.

 

Oikeus kuitenkin toteutuu, ja kusettajat saavat mitä ansaitsevat:

  1. Hallituksen ja ministerien syntitaakka kaikkine takinkääntöineen ja periaatteiden myymisineen menee kokonaisuudessaan loikkareiden harteille, ja Halla-ahon kansallispopulistinen Perussuomalaiset voi aloittaa puhtaalta pöydältä. Kaikki ne syyt, joiden vuoksi äänestäjät hylkäsivät Perussuomalaiset hallitustaipaleen aikana, ovat nyt poistuneet puolueesta!
  2. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kutistumisella ei oppositiossa ole kummoistakaan merkitystä – vuoden 2019 eduskuntavaaleihin mennessä puolueen suosio on todennäköisimmin taas aika lähellä vuoden 2015 kannatuslukemia. Potentiaalia on vielä suuremmaksi puolueeksi: EVAn selvityksen mukaan jopa 25 % suomalaisista voisi äänestää kansallispopulistista maahanmuutto- ja EU-kriittistä puoluetta.
  3. Uutta Vaihtoehtoa eivät äänestä jatkossa sen paremmin kansallismieliset kuin pienen ihmisen asiasta huolestuneetkaan, koska ryhmä on maahanmuuttokritiikittömän ja EU-uskovaisen, vähäosaisia kurittaneen oikeistohallituksen käsikassara. Kristilliskonservatiivien äänilläkään ei juhlita – KD ei ole parhaimmillaankaan päässyt kuin 5 % kannatukseen, ja sitä sarkaa kyntämällä tuokin kannatus pitäisi jakaa kahdelle puolueelle.
  4. Huolimatta tekopyhästä rasistikammostaan ja hirttäytymisestään vuoden tyhjimpään kokoomusfraasiin ”ihmisarvo on jakamaton”, ei Uusi Vaihtoehto tule saamaan myöskään punaviherglobalisteja äänestäjiä taakseen – siihen porukka on edelleen aivan liian persua. Vasemmistoliiton Li Andersson näki heti tekopyhän valkopesuyrityksen läpi: ”Tosiasiassa Halla-aho ja halla-aholaiset ovat koko ajan olleet osa perussuomalaisia. He ovat olleet osa sitä samaa puoluetta, jonka kanssa Orpo ja Sipilä mukisematta ovat tehneet hallitusyhteistyötä tähän asti. – – Mikä eilen näytti Sipilän ja Orpon vahvalta arvojohtamiselta, näyttää tänään puhtaasti opportunismilta.”

 

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan