Blogit

Sinäkin elätät maahanmuuttajaa

Ilta-Sanomissa 30.8.2018 Jussi Halla-aho sanoi perussuomalaisten haasteeksi avata sitä, miksi puhumme maahanmuutosta. Minä avaan asiaa nyt omasta puolestani: koska haittamaahanmuutto tuhoaa hyvinvointiyhteiskunnan.

 

Mitä tiedämme maahanmuuton taloudellisista vaikutuksista? (Päivinen 2017)

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/160396/RAP2017_27.pdf

Vuonna 2016 KELA maksoi peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea ulkomaalaisille 360 miljoonaa euroa. Ulkomaalaisten osuus kokonaismenoista on 16,6 %. Tästä yli 300 miljoonaa meni EU-alueen ulkopuolelta tuleville pakolaisille ja ei-työntekijöille, joita oli yhteensä noin 41 000 henkeä. (s. 31)

Yleistä asumistukea maksettiin ulkomaalaisille 124,2 miljoonaa euroa. Ulkomaalaisten osuus kokonaismenoista on 11,5 %. (s. 32)

Lapsilisiä maksettiin ulkomaalaisille 78,9 miljoonaa euroa. Ulkomaalaisten osuus kokonaismenoista on 5,7 %. (s. 33)

Perustoimeentulotukea maksettiin vuonna 2017 ulkomaalaisille noin 11 miljoonaa euroa kuukaudessa, yhteensä siis noin 132 miljoonaa euroa vuodessa. Ulkomaalaisten osuus kokonaismenoista on noin 16 %. Yli puolet ulkomaalaisten summasta meni pakolaistaustaisille. (s. 34)

Yhteensä yhteiskunta maksoi ulkomaalaisille vuonna 2016 peräti 695,1 miljoonaa euroa. Tässä summassa eivät ole mukana Suomen kansalaisuuden jo saaneet maahanmuuttajat eivätkä maahanmuuttajataustaiset Suomessa syntyneet. Vuonna 2015 Suomessa oli noin 230 000 ulkomaiden kansalaista (4,2 % asukkaista), mutta ulkomaalaistaustaisia oli peräti lähes 350 000 (6,4 % asukkaista).

Kolmasosan lisäys myös yhteiskunnan maksamiin tukiin tarkoittaisi peräti miljardin euron vuotuista kokonaissummaa. Kuitenkin voi olla mahdollista, että pitkään Suomessa asuneet eivät saisi yhtä paljon tukia vaan pystyisivät hieman paremmin elättämään itsensä. Toisaalta summasta puuttuvat vielä eräät pienemmät tuet ja eläkkeet; eläkkeitä ulkomaalaiset saavat kuitenkin suhteessa erittäin vähän, johtuen siitä, että vanhukset harvoin muuttavat uuteen maahan. Kuitenkin myös maahanmuuttajat vanhenevat, joten menojen kasvu on edessä.

 

Maahanmuutot ja julkinen talous (Salminen 2015)

https://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2015/04/Maahanmuutot-ja-Suomen-julkinen-talous-osa-1-toteutuneet-julkisen-talouden-tulot-ja-menot.pdf

Julkisen talouden menoista yli 40 % menee sosiaaliturvaan. Terveydenhuoltoon menee noin 15 %. Julkiselle taloudelle kaikkein haitallisin ryhmä ovat turvapaikanhakijamaista tulleet. Kun lasketaan julkisen talouden nettovaikutus, eli kaikki henkilöihin käytetty yhteiskunnan raha miinus henkilön takaisin maksama raha (verot yms.), keskimääräinen somali tai irakilainen saa yhteiskunnalta vuodessa lähes 14 000 euroa.

Suomessa pitää tienata vuodessa 45 000 euroa, että maksaa veroa 14 000 euroa. Näin paljon ansaitseva henkilö kuuluu korkeimpaan tulokymmenykseen. Keskimäärin Suomessa tienataan vähän alle 27 000 euroa vuodessa, ja mediaanitulo on alle 24 000 euroa vuodessa. 24 000 euroa vuodessa tienaava maksaa veroa noin 4 800 euroa. Tarvitaan siis yksi suurituloinen tai kolme keskituloista elättämään yksi somali tai irakilainen!

Kymmenentuhatta Suomeen tullutta somalia tai irakilaista tarkoittaa siis sitä, että kolmenkymmenentuhannen keskimääräisen veronmaksajan verot menevät suoraan heidän elättämiseensä, ja vasta sen jälkeen muiden veronmaksajien verot kerryttävät yhteiskunnan jakopottia.

Työikäisen väestön määrä on noin 3,4 miljoonaa henkeä, joista työllisiä on vähän yli 70 % eli noin 2,4 miljoonaa henkeä. 30 000 veronmaksajaa on 1,25 % kokonaisuudesta. Kuulostaako vähältä? 30 000 x 4 800 euroa on kuitenkin 144 miljoonaa euroa.

Kuten edellä esitin, ulkomaalaisiin käytetään vuosittain yhteensä miljardin verran veroeurojamme. Eikä siihen ole varaa, koska hallitus ottaa joka vuosi pari miljardia euroa uutta velkaa! Muistetaan myös, että kansa on noussut barrikadeille, kun hallitus on leikannut sieltä täältä joitain kymmeniä tai sata miljoonaa euroa. Samaa herkkua on luvassa enenevässä määrin tulevina vuosina (täysin riippumatta siitä, mitkä puolueet ovat hallituksessa), jos haittamaahanmuuton annetaan jatkua.

 

Kansalainen! Jos haluat, että suomalaisten rahoista menee vuosi vuodelta suurempi osa maahanmuuttajien elättämiseen samalla kun kaikilta muilta leikataan jatkuvasti lisää, äänestä keskustaa, kokoomusta, demareita, vihreitä, vasemmistoa, RKP:tä ja kristillisiä. Jos taas haluat, että Suomi säilyy hyvinvointivaltiona, voit äänestää vain perussuomalaisia.

 

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan