Blogit

Sinimustan Liikkeen Facebook-sivu suljettiin taas

Vähemmän yllättäen Facebook on jälleen sulkenut Sinimustan Liikkeen Facebook-sivun, jonka tein muutama kuukausi sitten. Viimeksi näin kävi reilu vuosi sitten eduskuntavaalien alla, jolloin pommitettiin myös kaikki Sinimustaan Liikkeeseen kytkeytyvät käyttäjätilit. Osa näistä tileistä ei ollut koskaan kirjoitellut sivustolle mitään, mutta ilmeisesti pelkkä assosiaatio kyseiseen puolueeseen riitti oikeutukseksi tilin poistolle.

Facebookin oman ilmoituksen mukaan sivu ja kaikki sinne kirjoitetut viestit poistettiin syyllä “vaaralliset henkilöt ja organisaatiot”. Sivulla mainitut henkilöt ovat Tuukka Kuru, Tapio Rantanen ja Aleksi Veikkola, ketä mainostettiin vapputapahtumamme yhteydessä. Näistä Tuukalla ja Tapiolla on tuomiot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta, mutta ei tietääkseni muuta rikoshistoriaa. Tällä syyllä kansanryhmää vastaan kiihottamisen mallioppilas Jussi Halla-aho ja lukuiset muut perussuomalaisten edustajat voitaisiin poistaa sivustolta, joten oletan, että poiston syynä oli organisaatio, eivätkä henkilöt.

Mikä sitten tekee Sinimustasta Liikkeestä Facebookin mielestä niin vaarallisen, ettei sen sivua voida näyttää? Puolue tai nykyään yhdistys ei tietääkseni harjoita vaarallista tai lakia rikkovaa toimintaa, vaan osallistuu muiden puolueiden tavoin vaaleihin ja pyrkii vaikuttamaan lainsäädäntöön parlamentaaristen kanavien kautta. Ovatko vaara sitten puolueemme järjestämät tapahtumat ja mielenilmaukset? Tänäkin vappuna vasemmistopuolueemme marssivat kaduilla punaisten lippujen kanssa tukien työväkeä, Palestiinaa, homoavioliittoja, Neuvostoliittoa ja milloin mitäkin. Ilmeisesti Sinimustan Liikkeen itsenäisyyspäivänä järjestämä lippukulkue kuitenkin on liikaa Facebookille.

Vai lienevätkö syynä sittenkin Sinimustan Liikkeen poliittiset kannanotot? Ennen poistoa sivulla muistaakseni ehdittiin julkaista puolueen eurovaaliohjelma, ilmoituksia vaalitapahtumista sekä tekstejä, joissa vastustettiin hallituksen leikkauksia, väestönvaihtoa sekä oma kirjoitukseni, jossa haluttiin valtion kansallinen sosiaalinen media. Nämä ja kaiketi puolueen politiikka muutenkin on Facebookin mielestä vaarallista, mikä on mielestäni lähinnä huvittavaa.

Onkohan oikein, että Suomessa sallitaan sivusto, joka saa mielensä mukaan sensuroida poliittisia mielipiteitä? Tai eipä tämä ole edes hyvä kysymys, koska Suomessa ja EU:ssa ollaan paraikaa kieltämässä TikTokia, missä poliittisia mielipiteitä ei kiinalaisomistuksen vuoksi sensuroida. Sensuurista on tullut oleellinen osa liberaalidemokratiaa, jota sen kannattajat vielä puolustelevat demokratian siilipuolustuksena fascismia ja muita pimeyden voimia vastaan.

Tulen palauttamaan Sinimustan Liikkeen Facebook-sivun, mutta jatkossa teen sen salamyhkäisemmin. Nythän sivu oli ihan samalla nimellä ja osoitteella, kuten aikaisemmin, joten poistossa ei sikäli ollut mitään ihmeellistä. Eivät minulta IP-osoitteet tai sähköpostit lopu kesken ja somejätin kiusaaminen on kivaa puuhaa.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
1984

Kattava ja tehokas sensuuri on sananvapauden ja demokratian vankin tuki.

Tietoa julkaisijasta

Eero Molkoselkä