Blogit

Sipilän kutsu, vale, petos ja valtiopetos

Kuva Wikimedia Commons.

Asia ei sinällään ole uusi, ja sitä on käsitelty monissa lähteissä aiemmin, muun muassa Pauli Vahteran  kirjoituksissa, mutta sen yhteiskunnallisen merkittävyyden vuoksi on hyvä palata tähän asiaan.

Kyseessä on pääministeri Juha Sipilän kutsu, vale, petos ja valtiopetos.

Kutsu

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vetosi lauantaina 5. syyskuuta 2015 Ylen Ykkösaamun haastattelussa voimakkaasti suomalaisiin, jotta nämä antaisivat vapaaehtoisesti apua Suomeen saapuville pakolaisille. Hän ilmoitti itse luovuttavansa Kempeleen-asuntonsa pakolaisten käyttöön.

– Perheeni on päättänyt, että meidän oma kotimme on pakolaisten käytössä ja turvapaikanhakijoiden käytössä …

– Haluan olla rakentamassa Suomesta monikulttuurista Suomea, Sipilä julisti.

Elettiin vuoden 2015 viikkoa 36.

Juha Sipilän esittämän kutsun jälkeen uutinen levisi koti- ja ulkomaisessa mediassa, ja maahan saapuvat turvapaikanhakijamäärät pomppasivat pilviin. Vaikka trendi olikin ollut nouseva, Juha Sipilän esittämä kutsu ei mennyt selvästikään ohi korvien rajanaapurissamme Ruotsissa, josta suurin osa turvapaikanhakijoista maahamme tuolloin saapui.

Lähde Migri.

Juha Sipilän kutsu on edelleen luettavana qatarilaisessa Al Jazeerassa.

Vale

31. tammikuuta 2016 Juha Sipilä ”perui” lupauksensa, ja kertoi pääministerin haastattelutunnilla, ettei hänen Kempeleen-kotiaan voidakaan antaa turvapaikanhakijoiden käyttöön, turvallisuussyistä.

Juha Sipilä siis valehteli antavansa Kempeleen-asuntonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Petos

Irakilaiset turvapaikanhakijat syyttivät elokuussa 2016 pääministeri Juha Sipilää  harhaanjohtavasta markkinoinnista Lähi-idästä ja muualta saapuville turvapaikanhakijoille.

Irakilaisten mukaan Sipilän lupaus antaa Kempeleen-kotinsa pakolaisten käyttöön esiteltiin syksyllä 2015 Irakin televisiossa, ja irakilaisturvapaikanhakijoiden mukaan se vaikutti siihen, että moni valitsi hakukohteekseen juuri Suomen.

Erään Bagdadista kotoisin olevan, päätöstään tuolloin odottavan miehen mukaan hän ajatteli Sipilän lupauksen takia, että Suomessa olisi turvapaikanhakijoille enemmän tilaa kuin esimerkiksi Saksassa.

– Me olisimme voineet mennä muualle. Nyt olemme jumissa täällä, mies kertoi.

Juha Sipilä petti turvapaikanhakijat.

Valtiopetos

Valtiopetos on rikos, joka loukkaa valtion alueellista koskemattomuutta tai oikeudellista järjestystä. Olennainen ero maanpetokseen on se, että valtiopetoksessa rikos tehdään yhteiskuntajärjestystä vastaan toimimatta vieraan valtion hyväksi.

Juha Sipilän kutsu loukkasi Suomen alueellista koskemattomuutta ja toimi yhteiskuntajärjestystä vastaan. Suomeen käveli vuonna 2015 sisään 32 360 turvapaikanhakijaa,  joista suuri osa oli sotilaskoulutuksen saaneita ja sotakokemusta omaavia nuoria miehiä.

Lokakuussa 2016 uutisoitiin, että pelkästään raiskausrikosten määrä oli kasvanut vuodessa 13,5 prosentilla, ja ulkomaan kansalaisten tekemiksi epäiltyjen raiskausrikosten määrä oli noussut 59 prosenttia.

Suomi koki ensimmäisen turvapaikanhakijan tekemän islamistisen terrori-iskun elokuussa Turussa.

Tapauksia on paljon. Liian paljon tässä listattavaksi.

Juha Sipilä petti kansansa ja valtion ja syyllistyi valtiopetokseen horjuttamalla Suomen yhteiskuntajärjestystä.

Tuomio

Sanomattakin on selvää, että aikojen tulisi olla huomattavan erilaiset, jotta pääministeri näistä epäillyistä rikoksista maallisen oikeuden tuomittavaksi joutuisi. Sellainen nyt vaan ei kuulu näihin omituisiin aikoihin. Joskus on ollut toisin, mutta tuolloin valtiojohdossa oli suoraselkäisiä ja rehellisiä patriootteja, jotka ajoivat oman kansansa ja maansa etua.

Juha Sipilä ei tuohon joukkoon kuulu.

Tuomion Juha Sipilä kuitenkin tulee saamaan.

Se tuomio on tietoisuus siitä, että hän on pettänyt kansansa, maansa, jopa turvapaikanhakijat, ja tietoisuus siitä tosiasiasta, millaisena historia tulee hänet muistamaan.

Eikä se muisto ole hyvä.