Blogit

Stefan Löfven saa kivenkovaa kritiikkiä maahanmuuttokuvastaan

Stefan Löfven on joutunut myrskytuulten riepottelemaksi huomiota herättäneestä kuvasta Facebookissa. Nyt häntä syytetään jopa ruotsindemokraattien retoriikan kopioinnista.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on myrskytuulten riepoteltavana juuri nyt. Syy sille on kuva, joka maanantaina postattiin hänen omalle Faceboo-sivulleen.

”Tämä on epäoikeudenmukaista, että ruotsiin tulee tuhansia henkilöitä joka vuosi siksi, että tekevät sitä työtä, jota ruotsin työttömät voisivat tehdä”, lukee siis kuvassa. Sitaatin vieressä on kuva happamasta Stefan Löfvenistä käsivarret ristissä.

Nyt alkuviikosta kuva on saanut valtavasti kritiikkiä. Useat painavat poliittiset nimet ovat loukkaantuneita. Monet ovat sitä mieltä, että sosiaalidemokraatit mustuttavat paljon sitä, kuinka ruotsindemokraatit ilmaisevat itsensä.

Vihreitten nuorten puhetorvi Axel Hallberg kutsuu sitä ”napaansa tuijottavaksi”. Keskustanuoret ovat Twitranneet ”mutta se ei vain ole politiikoilta, mistä kritiikkiä tulee”. Myöskin Stefan Löfvenin omalla sivulla on kansalaiset hyvin vihaisia.

”Minä tulin sekä vihaiseksi ja epätoivoiseksi kun luin tämän. Kuinka tämä voi olla sama puolue kuin se, jonka mukana olen kasvanut aikuiseksi? Sinä Stefan Löfven ja nykyinen hallitus, olette lyöneet sisään nyt hyvin vaarallisen naulan”, kirjoitetaan yhdessä kommentissa.

”Ottaako ne meidän työmme? Vanha kansallismielinen myytti! Sinä haluat vain kosiskella SD-äänestäjiä hämärällä tavalla”, kirjoittaa eräs toinen.

Kuvan sitaatti on haettu Ekon lauantaihaastattelusta, missä Stefan Löfven oli vieraana.
-Se on ihmeellistä työperäisen maahanmuuton kanssa, missä kansaa, jotka tulevat EU:n ulkopuolisista maista, tuodaan ruotsiin siksi, että tekisivät työtä, jonka ihmiset ruotsissa pystyisivät tekemään, sanoi Stefan Löfven Ekon haastattelussa.

Sen jälkeen hänelle esitettiin kysymys, minkä tyyppisestä työstä oli kysymys.
-Ne voivat olla siivoojia, marjanpoimijoita ja niitä, jotka työskentelevät metsässä. Se on suunnilleen 40 prosenttia työperäisestä maahanmuutosta, jonka voisi suorittaa ihmiset, jotka on jo täällä. Minun mielestäni se on jotain sellaista, mitä meidän tulisi katsoa, sanoi Löfven SR-haastattelussa.

Työperäisestä maahanmuutosta

2017 myönnettiin yli 15 000 työlupaa ihmisille, jotka tulevat maista, mitä eivät kuuluu EU:hun. Vajaa kolmas osa työskentelee IT ja tekniikan parissa, maahanmuuttoviraston mukaan. Yksi viidesosa työskentelee marjanpoimijoina.

Vuoteen 2008 saakka, oli ammattiliitolla oikeus pysäyttää työperäinen maahanmuutto, jos oli olemassa ruotsin kansalaisia, jotka kilpailivat avoimista työpaikoista. Kun allianssihallitus kumosi tämän säännön, oli sekä sosiaalidemokraatit, että vasemmisto vastustajia muutokselle.

Ihmiset työskentelevät pimeästi huonojen olosuhteiden alaisena ja asuvat kellareissa. Niin me emme halua sen olevan ruotsissa. Sekä työmarkkinaosapuolilla, kuin myöskin poliitikoilla, on pakko olla vaikutusvaltaa maahanmuutolle”, sanoi Stefan Löfven Sydsvenskanin haastattelussa vuonna 2013.

msn nyheter

Kansalaisen verkkokauppa