Blogit

Suomalainen jaksaa ymmärtää … vai jaksaako sittenkään?

Mauri Peltokangas.

Kukaan ei tänään ihmettelisi, jos postilaatikosta löytyisi virallisin leimoin varustettu lappu, jossa kehotetaan menemään kyykkyyn, että sinua on helpompi kusta silmään – terveisin valtion hallinto.

Juha Sipilä sanoi puoluejohtajien tentissä, että pääministeripuolue ei voi irtiottoja ottaa. Onko siis niin, että kun puolue pääsee pääministeripuolueeksi, kieli muuttuu pelkäksi kapulakieleksi ja kansalaisten tahto ja vaaleissa annetut lupaukset rikotaan säännönmukaisesti? Tilalle otetaan aina jokin agenda, jolle kansan tukea ei olla vaaleissa haettu. Pelkällä globalismilla, EU-kiihkolla tai monikulttuurisuudella edetään.

Minä olen sitä mieltä, että kansan kieli ja suora puhe ei saa olla pääministeripuolueelle mikään tabu.

Jos Suomea johdetaan hallitus hallitukselta aina siten, että valtaan päästyä unohdetaan kansan ymmärtämä kieli ja tehdään politiikasta jokin saatanan hienosteluväline, ei Suomen talous tai mikään kansaa oikeasti hyödyttävä koskaan nouse sille tasolle, jonka moni kokee tärkeäksi. Ilman ”kissan” pöydälle nostamista asiat jäävät puolitiehen ja osin käsittelemättä. Hihitellään ja jyrätään poliittiset päätökset maaliin Suomea pätkääkään ajattelematta.

Suomalainen ymmärtää kyllä. Suomalainen ymmärtää sen, mitä hallitus päätöksillään tekee ja mihin ne päätökset vaikuttavat. Suomalainen näkee hallituksen teot lompakossaan. Tänään ja vuosikymmen taaksepäin suomalainen on saanut tuta pitkälti pelkkää paskaa hallitusten teoista. Siellä sinä tai 100% varmasti ainakin joku läheisesi juuri nyt kärvistelee leikkausten aiheuttamista vaikutuksista ja kärsii heikentyneistä peruspalveluista.

Kaikki muut kärvistelevät paitsi poliitikkojen sidosryhmät. On muistettava, että väkilukuumme nähden ihan saatanallinen joukko verovaroin ylläpidettäviä byrokraatteja nauttii myös hyvinvoinnista tekemättä juuri mitään. Nämä yhteiskuntamme loiset nauttivat suojatyöpaikoissaan keskimääräistä suurempaa palkkaa keksiessään esimerkiksi teollisuuttamme vahingoittavia kapuloita rattaisiin. Missä vaiheessa ajauduimme tällaiseen tilaan?

Mielipiteeni on usein rankka, mutta jos minä ja kaikki muut realistit alamme puhumaan kaunokirjoituksella Suomen tilasta, on tässä maassa turha tehdä muuta kuin nostaa se saatanan EU-lippu salkoon ja unohtaa itsemääräämisoikeutemme.

Jonkun on tuotava esiin epäkohdat, että niihin voidaan tarttua ja kansa huomaa, miksi kusi valuu silmäkulmasta. Olkoon totuuden tuoja kuka tahansa, nostan hattua suoralle puheelle.

Nykyinen keskustelukulttuuri laajalti eri medioissa on säännönmukaisesti totuudenpuhujan mykistämistä. Siihen on saatava muutos.

Mauri Peltokangas

Kirjoittaja on perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Keski-Pohjanmaalla, Kaustisen kunnanvaltuutettu sekä maakunta- ja sote-ohjausryhmän jäsen.

Mauri Peltokangas Facebookissa
Mauri Peltokangas Twitterissä
Mauri Peltokankaan Youtube-kanava