Blogit

Suomi ja Viro erkaantuvat

Blogi kertana lopetuksen päälle.

Tässä analyysissä torstain 9.1. artikkeli kuluvaa vuotta arvoisasta Iltalehdestämme. Juttu kuvailee osaltaan erittäin hyvin, miksi Suomilandia laittaa välejään pilalle ennen niin tärkeisiin valtioihin, kuten nyt eteläiseen Viroon.

Mukaan voi lukea muutkin Neuvostoimperiumista erkaantuneet, entisen ”rautaesiripun” takaa vapautuneet valtiot (esim. Unkari, Tsekki, Slovakia, Puola), joita maamme virallinen johto ja valtamedia nyt katsoo kieroon.

Niissä kun on kansojensa valitsema ”väärä” hallinto, joka haluaa puolustaa omaa kansallisturvallista etuaan esim. välttämällä massiivista haitallista maahanmuuttoa levottomista islamilaisista maista, jotka eivät näköjään ota opikseen mahdollisuudesta demokratisoitua, vaan paluu aavikkoalkeelliseen, karkean väkivaltaiseen, naisia sortavaan sharialain riivaamaan älämölökulttuuriin on pakkomielle aina uudestaan, kuten nyt taas Irakissa. Lukekaa edes ulkoministeriön virallinen matkustustiedote, niin en puhu omiani: https://um.fi/matkustustiedote/-/c/IQ Näiden maiden ei tarvitsisi olla tällaisia, mutta kun ilmeisesti vain haluavat olla sitä. Ja meidänkö vikamme se on. No ei todellakaan!

Kuulkaas vaikkapa te irakilaiset: olisitte ottaneet opiksenne, kun pääsitte Saddam-diktaattoristanne 💀 eroon – mutta ei, päinvastoin. Surullista! Olette yhä uudestaan säätämässä siellä sharia-lakejanne, jotka ovat kaiken länsimaisen oikeuskäsityksen vastaisia; hyvä on, tehkäättekin niin, mutta miksi teidän pitää samaan aikaan valua laajalti tänne länsimaihin? Tulla vaatijan ja omistajan elkein pakottamaan meidät alistumaan tapoihinne?

Ei ikinä!! Ja kuvitteletteko silliparviliikkeet ja muut uustaistolaiset kokoonpanot – vai mitä teitä olikaan – että me todella vakaumukselliset, aikaamme heränneet muuttaisimme mielipidettämme? Emme, vaikka kuinka vainoaisitte.

Ja samalla totean, että kepuliittapuolue teki kaamean virheen vaihtaessaan aikanaan Väyrysestä Ahoon ja hänen jälkeisiinsä EU-pakkosyöttäjiin. Tuosta jalosta ”rauhanhankkeesta” on tullut kansallisia arvoja ahmiva ”Moolokki”, jonka ruokahalulla ei tule loppua oleman. Toistelenpa kyllästyksiin saakka: näin sen ei pitänyt mennä! EU:n piti olla itsenäisten valtioiden yhteisö, jossa mm. pikku-Suomikin voi aina käyttää ”veto-oikeuttaan”, mikäli esiin tulevat asiat ja päätökset eivät miellytä.

Mutta meille – ja teille kaikille suomalaisille – on valehdeltu alusta asti ja kaiken aikaa, mutta kansan poliittinen muisti on valitettavan lyhyt ja onneton, joten tällainenkin surkuteltavan valtamediamme paijaama globalisaattoripresidentti nauttii pohjoiskoreamaisia suosiolukuja.

Toisaalta – eipä voi mitään, kansa saa mitä tilaa. Yritin itse aikanaan vaatimattomalta osaltani, kun Ylenkin sivustoille pystyi vielä takavuosina ottamaan kantaa, selventämään seuraajille, että älkää nyt ihmeessä äänestäkö näitä vanhan perinteen vallanpitäjiä presidentinvaaleissa, he kun eivät teistä välitä, kansalaiset, mutta turhaan. Ne tietyt ja tunnetut laurat ja paavot jäivät häntäpäähän. Täyttä asiaa suoltavat, mutta riittävän laajat kansanjoukot eivät vakuutu.

He olisivat Jussin ja kumppanien kera pyrkineet muuttamaan nykyisen, tuhoisan kehityskulun, mutta Suomi-kansa on liian keskinkertaista, hyväuskoista ja kaikkeen ”mediumiin” sopeutuvaa vaikka omaksikin vahingokseen. Ei sille paljon mitään voi, valitan.

Mielikuvittelen myös niin, että vaikka persut ja vastaavat EU- ja haittamaahanmuuttovastaiset voimat saisivat vaaleissa (joita niitäkin voidaan alkaa ehkä häijyimmillään manipuloimaan ja sabotoimaan nyky-Suomessa) valtavan kannatuksen, niin tämä vihervasurioikeistoliberaalikeskittymä laittaa liikkeelle sellaisen rähinän, vastustuksen ja kansalaiskapinan, että jopa yhtä ainuttakaan raiskaripahoinpitelijäryöstäjämurhaajaa ei saada palautettua niihin helvettilandioihin, joista ovat tulleet maatamme rikastuttamaan.

Pahoin pelkään: we are doomed – things have gone too far, they cannot be stopped. This disease is so choleric & chromosomal. Bad clinical picture, needing clinical trial.

Jussi oli oikeassa nimetessään kirjoituskokoelmansa uppoavaksi länneksi. Myopia on täällä liian vallalla olevaa. Näin se taitaa mennä. Ja muistutan, että kuulkaapa: kun vahinko on sitten tapahtunut, niin yhtään ainutta varteenotettavaa vastuullista päättäjää ei löydy vastaamaan teoistaan. Ei ainoatakaan. Se kuuluu tähän infernaaliseen käsikirjoitukseen.

Suomi on EU-puheenjohtajakaudellaan alkanut mm. äärityperästi uhoilla ystävällismielisille, entisille Itäblokin maille sekä sekaantumaan näiden sisäpolitiikkaan. Ja pilaantuneelle juustolle haiseva valtamediakeskittymämme aivopesee ahkerasti jatkossakin. Yhtään eriävää mielipidettä ei sallita, oli kyseessä sitten ilma-aktivisti Kreetta tai Rumpin Tonaltti. Ettette edes joskus peräti häpeä? Ehei, turha toivo! Mutta palataan artikkeliin…

Iltalehdykkä lavertelee otsikossaan näin: ”Viro jatkaa Suomen arvostelua – nyt osansa saa jo presidentti Sauli Niinistö: ”Ehkä voisi kehottaa Sanna Marinia malttiin”.

Arvoisa tasavallan presidentti, ette ole mitenkään arvostelun ulkopuolella, eikä teidän pidäkään olla. (Tiedoksi: muutkin elossa olevat entiset presidentit, kuten Halonen ja Ahtisaari, ovat siis arvonimeltään presidenttejä, mutta tasavallan pressa on aina siis se kulloinkin virassa toimiva.)

Vaikutatte, herra Niinistö, olevan Suomen kansallisen edun puolustamisen sijaan enemmänkin varsin arkkityyppinen globalisti, joka olette valmis työntämään johtamanne valtion, siis Suomen, EU-salaseurojen syliin sekä laittamaan maanne kaikenlaiselle ”kauttakululle”, Schengeneineen kaikkineen, mikä altistaa kansalaisenne lisääntyvään vaaraan ja todelliseen kahtiajakoon. Emmehän me nimittäin täällä oikeasti tiedä, mitä porukkaa EU:n johdossa on ja miksi he sinne päätyvät. Valtamedia ei kerro ja ketään ei kiinnosta. Hauskaa.

En arvosta teitä ollenkaan niin paljon kuin haluaisin arvostaa maan päämiestä. Ja kansa ei taaskaan vain muista, millainen varsin kiivas mulkoilija te olittekaan silloin parit vuosikymmenet sitten istuvana ministerinä. Suomen eurovaluuttaankin viemistä voinee katsastella kriittisin silmin, mitä te osaltanne arkkitehtailitte. Nyt olette melkein (epä)jumala kansallenne. Voi ei! Mutta älkää sitten valitelko, väki. Nämä porukat tekevät lajityypilleen soveltuvalla tavalla, missä Suomi on romuna ehkä jo seuraavan kymmenen vuoden sisällä.

Viittaamani Iltaroska lausahtelee ja lainailee seuraavasti: ”Viron ja Suomen suhteiden virolainen asiantuntija sanoo maidemme lipuvan nyt etäämmälle toisistaan, mikä johtuu siitäkin, että Viron uusi johto karsastaa sosiaalidemokratiaa.”

”Viron hallituspuolue Ekre, eli Viron konservatiivinen kansanpuolue, jatkaa Suomen valtiojohdon ryöpyttämistä pääministeri Sanna Marinin ensimmäisen Viron-vierailun alla.”

Kaipaan sitä tiettyä anglosaksista keskustelu- ja kirjoituskulttuuria, jossa saa lausua periaatteessa mitä haluaa, kunhan ei suoraan uhkaa väkivallalla tai yllytä siihen. Mm. suomalainen klikkiytynyt valtamedia on ääriherkkä saamaan karvansa pystyyn pienimmästäkin syystä. Tai ilmankin todellista syytä.

Iltalehti jatkaa ylväästi: ”Marinin vierailu tapahtuu vain vajaa kuukausi sen jälkeen, kun Viron sisäministeri Mart Helme tytötteli ja pilkkasi Marinia radiohaastattelussa Virossa.”

Artikkelin mukaan jännitteet Suomen ja Viron välillä ovat kuulemma ”tapissaan”. Viro se kun vain jatkaa Suomen arvostelua. Tosiasiassa kun Suomen valtamedia- ja eliitti havaitsivat etelänaapurimme ottaneen selvästi konservatiivisemman kannan sateenkaari- ja muslimimassamaahanmuuttoasioihin, niin täällä siitä vimmastuttiin ja alettiin parjata Viroa.

Kirjoitin tästä jo aiemmin – kas kun siellä liki kaikki alkoikin yhtäkkiä olla vialla. Näin halpamainen on maamme massamedia, joka nyt siis tahtoo oikein lain suojan, ettei sitä saa enää arvostella kriittisesti. Siis mitä tässä Neuvostoliitosta enää puuttuu? Eipä paljon mitään.

Upea uutismedia Iltalehti jatkaa virolaista lehteä lainaten (otan tähän pitemmän pätkän, koska se on niin loistava): ”Uued Uudised muun muassa kritisoi voimakkaasti Niinistön uudenvuoden puhetta ja etenkin sen vihaa ja vihapuhetta koskevia kohtia.

Uued Uudised kehottaa artikkelissaan Niinistöä ”heräämään”.

Ekren mukaan Niinistön ei tulisi murehtia Iso-Britannian Brexitistä, vaan siitä, miten hänen omassa maassaan tulipunaisten ja myrkynvihreiden hallitus luo Suomesta monikulttuurista yhteiskuntaa.

− Kuinka suuret voivat olla (Suomessa) mahdollisuudet rauhanomaiseen vuoropuheluun, kun perussuomalaisten kannatus alkaa olla jo neljäsosa koko kansasta? Uued Uudised kysyy.

− Ehkä Niinistö voisi pikemmin kehottaa Sanna Marinia malttiin hänen monikulttuuristaessaan Suomea? Mutta ei, ”vihaajina” pidetään vain heitä, jotka yrittävät pitää Suomea vähänkin suomalaisempana ja pitää etäisyyttä kaikkeen Somaliasta tulevaan.

Uued Uudisedin linja-artikkelin mukaan Suomessa, tai Ruotsissakaan, turvallisuutta ei uhkaa oma kansa, vaan vieraat maahantulijat. Turvallisuuteen liittyviksi esimerkeiksi artikkelissa nostetaan muun muassa Oulun raiskaukset, sekä puukotukset Turun torilla kesällä 2017.

Artikkelin mukaan Suomessa on yhteiskunnan jännittyneisyys noussut tappiinsa, mikä johtuu vieraiden kulttuurien maahanmuutosta. Tätä ei Niinistö tunnu ymmärtävän.

− Niinistön kehotukset luopua vihapuheesta kaikuvat kuuroille korville, sillä hän ei ota huomioon yhteiskunnassa muhivia jännitteitä vaan vain ajattelee, että suomalaiset ovat huonoja.”

Erinomaista, Viro ja sen tiedonvälitys, mahtavaa! Tuo lainaus vei juuri sanat suustani ja sormet näppäimistöltäni – noin sitä pitää! Mutta antaapa virolaismediamme jatkaa jälleen aimo annoksella tavaraa:

”Ekren Suomen-osaston puheenjohtaja Rudolf Jeeser maalaa puolueensa lehden haastattelussa synkkää kuvaa Suomesta. Hänen mukaansa suomalaiset ovat pettyneitä uuteen hallitukseensa, joka haluaa nostaa veroja, ja Suomi on muuttumassa turvattomammaksi.

Jeeserin mukaan suomalaisia hävettää se, miten velkaantunut heidän valtionsa on, eikä uusi hallitus aio vähentää velkaa.

−Turvattomuuden lisääntymisen takia Suomi aikoo kouluttaa lähivuosina tuhansia uusia poliiseja ja turvafirmat etsivät satoja uusia työntekijöitä. Valvontalaitteita myyvillä firmoilla on Suomessa nyt kädet täynnä töitä, Jeeser vertaa.

− Suur-Helsingin alueella on jo alueita, joissa ihmisillä on turvaton asua ja he muuttavat pikemmin muualle.

Toinen suosittu, Ekreä lähellä oleva julkaisu on Objektiiv, jossa myös on pohdittu syitä Suomen ”suistumiseen raiteiltaan”. Objektiivin julkaiseman kolumnin mukaan Suomi on ollut Virolle ihannemaa ja esikuva, mutta nyt Euroopan unioni määräyksineen on noussut uhkaksi suomalaisten rakentamalle hyvinvointiyhteiskunnalle.

− Myös ylimitoitettu sosiaaliturvajärjestelmä kalvaa Suomea kuin syöpäkasvain, lehdessä arvioidaan.

Ekre-puolueen leivissä työskentelee nykyään myös Mart Ummelas, joka kiistatta on yksi Viron parhaita Suomen-tuntijoita. Ummelas muun muassa toimi Viron Suomi-instituutin ensimmäisenä johtajana 90-luvun alussa ja on toimittanut ja päätoimittanut Virossa useita medioita. Nyt Ummelas kolumnoi Uued Uudised -julkaisussa.

Ummelasin mukaan ristiriitoja Viron ja Suomen poliittisen johdon välillä aiheuttaa nyt etenkin se, että Viro on liikkunut yhä kauemmaksi sosiaalidemokratiasta.

− Nykyisen hallituksen aikana Viro on siirtynyt oikealle ja kohti konservatiivisuutta ja kansallismielisyyttä. Ekren näkemyksen mukaan sosiaalidemokratiassa suhtaudutaan liian suvaitsevaisesti Virolle tärkeisiin kansallisiin teemoihin kuten maahanmuuttoon, seksuaalivähemmistöihin ja ympäristöhysteriaan, Ummelas tuumii.

− Sanna Marinin hallitus on kaiken sen vastakohta, mitä me Virossa haluamme.

Ummelasin mukaan Viron ja Suomen suhteet ovat lasketelleet viime vuosina alamäkeä.”

Juttelu jatkuu jopa ex-presidentti Tarja Halosen kehustelulla, joka kai nykymenoon nähden olikin ”Viron ystävä”. Taikka hän ei sitten ehtinyt tekemään enempää tuhoa Demloineen kaikkineen.

Ja taas jatkaa Iltalehti virolaislähteitään lainaten: ”Ekren poliitikkojen ja kannattajien käymät keskustelut Virossa liittyvät Suomeen usein muutenkin kuin vain suoraan politiikan tai aatteiden osalta.

Iso osa ekreläisistä tuntuu esimerkiksi uskovan tosissaan, että Suomen valtio on ostamassa tai jo ostanut Tallinnasta suuren määrän asuntoja, joihin Suomeen tulevia pakolaisia ja turvapaikanhakijoita ryhdytään asuttamaan.

Myös se nähdään Ekren leirissä turvallisuusuhkana Virolle, jos Suomi tuo Isis-taistelijoiden suomalaisia perheitä takaisin kotimaahansa, ”vain 80 kilometrin päähän Virosta”.”

No hyvä ihme! Tuo kaikki on niin totta. Niin tosi kuin vesi! Hyvä, että tähän lähteenä käyttämäni Iltapaperi antoi tällä kertaa äänen vironmaan tälle medialle.

Taitaa edustaa laajaakin ajattelutapaa siellä. Otsikko Iltalehdessä vain oli typerästi, mutta tälle meitsin kartellimediallemme taas tyypillisesti muotoiltu. Mutta siitä viis.

Siis Virossa näköjään harrastetaan tervehenkistä ajattelua. Herätkää, kaikki te porukat, ja havaitkaa, kuinka toisin Suomemme on valinnut kaikessa mukaneroudessaan. Mutta meidänkään ei oikeasti tarvitsisi loppujen lopuksi toimia näin, eihän?

Ps. Muistakaa te ns. hallitseva luokka (jotka mm. teette Euroopastamme kansojen vankilan) ja kultapossukerhomedia, jotka vihapuhejahtaatte vilpittömän huolestuneita, sananvapauteen vetoavia taviskansalaisia, että näiden ihmisten sietokyvyllä on rajansa. Sitä paitsi hyvin useat heistä ovat oikeassa, olipa käsiala enemmän tai kaunokirjoitusta. Lisäksi kehotan edes yhden vaivaisen kerran tuumimaan, mitä tulevat sukupolvet ja historiankirjoitus (mikäli sitä ei ole silloin jo täysin sensuroitu ja pilattu) sanovat aikaansaannoksistanne. Niin, miettikää sitä.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement