Blogit

Suomi laillistaa ihmiskaupan!

Parkkeerasin pakuni torin laitaan. Tori oli täynnä ihmisiä, jotka joivat ja polttelivat kuka mitäkin. Joukko oli multikulti kertaa kaksi. Torin täytti kansalinvälinen väritys ja useat kielet. Avasin ikkunan, jonka takana oli useita hymyileviä kasvoja. Torin meteli soljui sisään pidättämättä.

Torinpomo tuli paikalle ja kyseli mitä pitää tehdä, onko töitä, paljonko ja missä, sekä kuinka monelle. Selvitin torinpomolle, että tänään on tarvetta neljälle – viidelle työmiehelle. Tiilikaton latomista jokunen sata neliötä oli tehtäväksi. Mielellään ihmisiä, jotka ovat tehneet moista ennenkin. Urakkapalkka.

Torijohtaja valitsi joukoistaan sopivia duunareita. Tämä työvälitys tunsi joukkonsa ja toimi tehokkaasti. Auton kulmalle kertyi kuusi tarjokasta, joita toripomo kehui murtuneella kreikallaan käsin ja jaloin tahdittaen isolla hymyllä kuorrutettuna. Pidin miehestä jonka palvelu oli konstailemattoman sujuvaa. Hänen avoilmatoimistonsa oli tehokas ja mies hauskan sukkela vähäisestä sanavarastosta huolimatta. Toripomo piti myös minusta. Se johtui kenties osittain siitä, että maksoin keskivertoa korkeampia palkkoja (joista pomo sai osansa) tai siitä että olin myös xenos, kuten hänkin.

Valitsin viisi miestä, jotka kiipesivät auton takaosaan ja laskeutuivat istumaan parhaansa mukaan työkaluista täydelle lattialle. Sovin palkat pomon kanssa alustavasti, siis määritimme „peruspalkan“ ja matka työmaalle alkoi. Työt saatiin tehtyä ja sovitttu palkka maksettiin joukon johtajalle. Bonuksensa sai jokainen yksilö suoraan käteensä. Sosiaaleista, vakuutuksista saati työturvallisuuskorteista ei huolinut kukaan.

Tämän kaltaisia työnvälityksiä ja työkkärin setiä löytyy jo vuosia Kreikasta jokaisesta pienestä kaupungista ja isommista useampia paikallisia. Näitä yksityisten toimijoiden markkinaehtoisia ulkoilmatoimistoja käytin aikoinani usein.

 

Suomen hallituksen toimet niin pakolaispoliittisesti, kuin työvoimapoliittisesti (linkki) näyttävät johtavan Kreikan malliin sen jokaisella aspektilla.

Mille torille näitä markkinaehtoisia, tehokkaita ja ammattitaitoisia uustyövälityspisteitä perustetaan Suomen kaupungeissa?

Ehdotukset „lihatorin“ paikasta voi lähettää työministeri Jari Lindströmin (ps) sähköpostiosoitteeseen tai valtioneuvoston kansliaan, vaikka torit ilmestyy aikanaan ilman säädöstöjä ja turhaa paskanjauhamista muutenkin………

Lopuksi vielä pieni video aiheeseen liittyen (Tekstit saa asetuksista)

Kiitos

Hämis