Blogit

Taatto starttaa: euroviisut

Tervetuloa lukemaan Taattoa. Jätäthän otsarypyt narikkaan, sillä Taatto ei sovi herkkähipiäisille. Taatto loukkaantuu kulttuurien, uskontojen ja väestöryhmien puolesta tehden tikusta asiaa. Näkökulma vain on eri kuin mihin on valtavirtamediassa totuttu – Taatto kun loukkaantuu valtakulttuurin ja valtaväestön puolesta. Voit ärryyttää Taattoa tarjoamalla loukkaantumisvinkkejä Kansalaisen toimitukselle Facebookin yksityisviestillä tai yhteydenottolomakkeella.

Ei ole hyvä tämä. Nykyaikana saa pilkata kaikkea, mitä ei ennen saanut. Varsinkin, jos olet taiteilija tai pilkkaat jotain, mikä kuuluu valtaväestölle. Mutta sitten toisaalta on joitain asioita, mitä ei enää saa sanoa edes pilkkaamatta, ettei ulkomailta tulleiden mieliä pahoitettaisi. Tuskinpa ne itse sitä kovin tarkkaan vahtivat, meikäläiset ne sitä vahtivat. Naapurin Jorman nuorin tytärkin meni maisterikouluun, ja laittoi heti nenäkorun ja valistaa nyt ettei saa jouluna murjaania esittää eikä pulttiboita katsoa.

Mutta olisi sitä lähempänäkin loukkaantumisen aihetta ja kumma, jos ei ole sitä hoksannut. Yleltä tuli euroviisulaulun musiikkivideo, Aallon Saaran. Ei ollut hyvä, oli helvetin huono. Minun musiikkimaulla ei nykyeuroviisuja voiteta, mutta perkelekö niitä videoita niille tekee? Ja aivan kirjaimellisesti arvelen, että Perkeleellä on niiden kanssa jokin tekeminen. Ei tuommoista viitsi lapsuutensa kirkon penkillä istunut katsoa, kanavaa piti kääntää.

Sen jo tähän ikään on nähnyt, että kun nainen laulaa niin sille laitetaan päälle sellaiset vaatteet, mitä 70-luvulla raaimmissa hydrauliikkafilmeissä. Sitä ei enää osaa ihmetellä, vaikka pitäisi. Mutta minkä takia pitää miehet selän takana kiehnätä keskenään? Meikatut miehet puettu kuin Tom of Finlandin kuvasarjoissa. En ole varta vasten niitä katsonut, ettäs tiedätte, mutta yritäppä niiltäkin välttyä. Ei tarvi kuin postimerkkejä mennä ostamaan nykyihmisen, niin jo on kuvat silmillä ja niin taidetta.

Kiehnäävät ja luikertelevat meikatut ukot Saaran ympärillä kuin pistoksen saaneena. Välillä maataan läjässä ja kiehnätään siinä kun ainoa nainen laulaa. En tämmöistä kyllä tunnista, mutta yhden kuvan tunnistan. Ollaan pöydän ympärillä kädet levällään ja meikkiukot ympärillä toisiaan hipelöivät. Tiedän perkele, mistä tässä on kysymys, sattumaa ei ole nykymaailmassa mikään. Ja vaikka ei olisi videon ohjaajan tarkoitus, niin sivistysvaltiossa pitäisi jonkun jo homma huomata.

Jäin miettimään, että olisiko mennyt Saaralla laulajanura alas, jos olisi aavikolla muka näkyjä näkemässä laulanut tuon joukon keskellä? Tai rauhanpiippua poltellut samalla kun leiritulen ympärillä nahkahousut toisiaan kourisivat?

Tule sanomaan että on vahinko, niin sanon kuka oli vahinko.
Jakoa

Tietoa julkaisijasta

Taatto

Taatto