Blogit

TRUMP PITÄÄ SAADA VAKUUTTUNEEKSI, ETTÄ HÄN VOITTI VAALIT PUTININ VUOKSI

Nyt täytyy Donald Trump saada vakuutetuksi siitä, että hän voitti presidentin vaalit USA:ssa, josta kiitos menee venäjän presidentti Validimir Putinille, kirjoittaa AP.

Tänä päivän tapaa useita turvallisuushuippuja uuden presidentin, joka vannoo virkaan vain kahden viikon päästä siksi, että esitellä ne todisteet mitkä he katsovat heillä oleva venäjän manipuloinnista. Se koskee presidentti Barack Obaman kansallista turvallisuusneuvonantajaa James Clapperia sekä John Brennania ja James Comeytä, jotka ovat CIA:n sekä FBI:n päälliköitä.

Clapper osallistui samanlaiseen offensiiviin jo eilen. Silloin, että yrittää vakuuttaa senaatin siitä, kuinka se joka tapuksessa on Putini, joka vetelee naruja ja ohjaa amerikkalaisia valitsijoita syöttämällä heitä sellaisella informaatiolla, mistä oltiin ajateltu, että he eivät tulisivat koskaan saamaan tietoa niistä. Erityisesti käsittää se niitä e-mailia, jotka ennen vaaleja vuosivat ulos Demokraattien mailiservereistä ja paljastivat yhden piinallisuuden toisensa jälkeen Hillary Clintonin ja hänen kampanjajohdostaan. Mailit julkaisi Wikileaks ja jotka sieltä käsin jakoi eteenpäin media.

Twitterissä ilmaisee puolestaan Trump skeptisesti siitä, että FBI:llä ja CIA:lla ei ole konkreettisia todisteita. Etupäässä sen takia, että heillä ei ole ollut koskaan mahdollisuutta, kummallakaan virastolla, tutkia niitä mailservereitä mistä on kysymys siksi, että olisivat voineet varmistaa jälkiä.

”Demokraattien kansallinen komitea ei antanut FBI:n tutkia tai katsoa heidän tietokoneinfoa sen jälkeen, kun he väittivät tulleensa hakkeroiduksi venäjältä”, toteaa hän ja jatkaa:
”Siis kuinka ja miksi he voivat olla niin varmoja tunkeutumisesta, jos he eivät koskaan edes pyytäneet sitä, että saisivat tutkia tietokoneserverit? Mitä on menossa todellisuudessa”?

Eräs lähde FBI:n sisältä paljastaa, että virasto on ottanut osan servereiden informaatiosta ”kolmannelta osapuolelta” ja tämän mutkan kautta, katsovat heillä olevan todisteita venäläisten tunkeutumisesta. Washington Postin mukaan ovat amerikkalaiset turvallisuuspalvelut sen lisäksi tunnistaneet ”tekijän”, joka on luovuttanut materiaalin Wikileaksile.

Amerikkalaiset turvallisuuspalvelut tunnustaa myöskin omia tietokonetunkeutumisia venäjää vastaan, missä he ovat saaneet käsiinsä yhteydenpitoa venäläisten huippupoliitikkojen ja virkamiesten välillä, missä he osoittavat riemua siitä, että Trump valittiin uudeksi presidentiksi USA:ssa. Se katsotaan olevan myöskin todiste siitä, että Putin manipuloi vaalit.

Fria Tiden

Jakoa

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.