Blogit

Trump, Theresa ja kultakanta

Useat politiikkaa seuraavat kysyvät mitä Nato-kokouksessa puhuttiin tai jopa päätettiin. Virallisesti levisi maailmalle vain ”iskiasvaivaisen” Jean-Claude Junckerin tukitoimet. Muuta virallista tai tärkeää kannaottoa ei julkisuudelle ole kerrottu.

Sama hiljaisuus on peittänyt Trumpin Iso-Britannian vierailua, jossa vain kuningatar oli Trumpia vastassa, kun prinssit Charles ja William kieltäytyivät olemasta paikalla tuuraamassa julkisuudesta vetäytynyttä prinssi Phillipiä. Theresa Mayn kohtelusta Trump sai aikaan pienen kohun, koska lehdistön mukaan Trumpin ohjaava linja ei ole suotavaa.

Tämä varjoteatteri hautasi alleen suurimman uutisen joka tuli selvästi esiin presidentti Trumpin ja pääministeri Mayn lehdistötilaisuudessa. Uutinen, jota ei kerrottu maailmalle suurin otsikoin mahtuu kahteen sanaa ”kulta” ja ”kanta”, joista yhdistämällä saadaan raha- ja velkateollisuuden kauhu ”kultakanta”.

Saksassa tämä yhdyssana mainitaan Tagesschassa ja N-TV:llä, mutta lainausmerkein varustettuna. Suomessa ei tietääkseni asiasta ole kerrottu edes lainausmerkein.

Mitä Trumpin ja Mayn tiedotustilaisuudessa oikeasti sanottiin?

Theresa May:

Mitkään kaksi maata, kuten meidän maamme, eivät tee niin paljon kansojemme hyvinvoinnin ja turvallisuuden vuoksi. Ja me haluamme syventää yhteistyötämme yhteisillä ponnistuksilla, jotka tulevat tulevaisuudessa eteemme … Yhteisen talouspolitiikan suhteen olemme tehneet ristikkäisiä sijoituksia, tulemme jatkamaan hedelmällistä yhteistyötä. Me olemme sopineet, että kun Iso-Britannia jättää EU:n, toteutuu kunnianhimoinen kauppasopimus USA:n ja Iso-Britannian välillä. Tämä viime viikkoina valmisteltu kauppasopimus tuo minulle ja Donaldille mahdollisuuden solmia kunnianhimoisen sopimuksen joka hyödyttää molempien taloutta. Sopimus joka on rakennettu Iso-Britannian itsenäiselle kauppapolitiikalle alentaa tulleja, tuo kultakannan yhteistyössä finassialan kanssa, kun kaksi maailman edistyksellisintä taloutta tarttuu uusiin mahdollisuuksiin uuden teknologian kautta.

Lyhyesti Theresa May kertoi, että Iso-Britannia jättää EU:n 29.3.2019 ja harjoittaa sen jälkeen ”itsenäistä kauppapolitiikka”, joka perustuu ”kultakantaan” finassialalla.

Onko Euroopan hälytysjärjestelmä rikki vai pois käytöstä, kun valtamedia retostelee ainoastaan sillä kuka kävelee ennen ja jälkeen Trumpin?

Lähde tiedotustilaisuuteen: TekstiversioVideoSuoran lainauksen kohta videossa