Blogit

Ulf Kristersson: Ruotsalaisten on pakko työskennellä 75-vuotiaiksi asti

Se ei riitä, että nostetaan eläkeikää muutamalla vuodella, siksi, että Ruotsi pystyisi selviämään hyvinvoinnista tulevaisuudessa. Ruotsalaisten on pakko tehdä töitä aina 75:een ikävuoteen saakka. Tämän sanoo nyt moderaattien johtaja Aftonbladetin haastattelussa.

Viime vuoden lokakuussa kirjoitti Dinapengar.se, että tämän ”nopean kansan lukumääräisen kasvun seurauksena, tällä suurelle pakolaisvastaanotolle”, voi johtaa siihen, että eläkeikää tullaan nostamaan ruotsissa.

Sitten joulukuussa ilmoitti hallitus, että eläkeikää, aivan oikein, tullaan nostamaan. Nyt eivät ruotsalaiset voi päästä eläkkeelle 61:den vuoden ikäisinä, vaan heidän on työskenneltävä vähintäänkin 64:ään ikävuoteen.

Samanlaisia ideoita on ollut aikaisemminkin.

2012 sanoi silloinen pääministeri Fredrik Reinfeldt, että ruotsalaisten pitäisi ”piirtää uusiksi oma mentaalinen karttansa” ja työskennellä siihen saakka, kunnes he ovat 75 vuotta vanhoja.

Siihen puheeseen monet reagoivat hyvin voimakkaasti.

Mutta nyt saa Reinfeldt tukea moderaattien uudelta johtajalta Ulf Kristerssonilta.

Kristersson tarkoittaa sillä sitä, että se ei riitä, että nostetaan eläkeikää tällä tavalla kuin nyt on tehty siksi, että ruotsin tulevaisuus voitaisiin pelastaa. Ruotsalaisten tulee tehdä töitä vieläkin kauemmin. Paljon kauemmin.
-Se oli aivan oikea signaali, kun Fredrik Reinfeldt sanoi, että meidän on pakko tehdä töitä 75-vuotiaiksi, sanoo hän nyt Aftonbladetille.

Moderaattijohtjan mukaan, pitää kaikkien olla valmiita uudelleen koulutukseen, työn vaihtamiseen, kun he tulevat vanhemmiksi ja ”paremmille suunnitelmille” siksi, että jaksavat jatkaa työskentelyä aina 75-vuotiaaksi saakka.

Ulf Kristersson nimeää myöskin nk. integraatioprobleemat ruotsissa. Hän muistuttaa siitä, että nämä voivat saada ”katastrofaalisia seurauksia” ja, että se voi päättyä ”hyvin, hyvin huonosti” ruotsille, jos mitään ei tehdä.

Kristersson haluaa mm, sitä, että ruotsista pitää tulla selvempi siinä, mitkä on ne säännöt, jotka pätevät täällä ja, ketkä ne on, jotka päättävät maassa.

Fria Tiden

Shares

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.