Blogit

Vanhemmat antoivat 2-vuotiaan syödä ravintoköyhää vegaaniruokaa – oli kahden tunnin päästä nälkäkuoleasta

Göteborgilaisessa sairaalassa, aiemmin tänä keväänä, otettiin vastaan nuori tyttö, joka oli vakavasti aliravittu, vegaani ruokavalion saamisensa seurauksena. Nyt haastetaa vanhemmat oikeuteen vakavan ruumiinvamman tuottamisesta.

16 helmikuuta, tänä vuonna, kutsuttiin poliisi ja sosiaalipalvelu kuningatar Sivian lastensairaalan teho-osastolle sen jälkeen, kun lääkärit alkoivat hoitaa kaksivuotiaan tytön leuanmurtumaa, aivoverenvuotoa ja vakavaa aliravitsemusta, raportoi SVT.

Samhällsnytt on saanut osaltaan esitutkintapöytäkirjan, joka osoittaa, että tytöllä oli vakava vitamiininpuutos ja veriarvot, jotka olivat hengenvaaralliset. Eräs lääkäreistä sanoo, ettei hän koko ammattiuransa aikana ole nähnyt mitään samanlaista ja, että hätätoimenpiteet pelastivat tytön hengen, erittäin pienellä aikamarginaalilla.

Poliisikuulustelussa kuvaili lääkäri tyttöä vakavasti laihaksi, kalpeaksi ja, että hän ei reagoinut kipuun, kun häntä pisteltiin neulalla. Toinen lääkäri päätteli, että tyttö oli ainoastaan kahden tunnin päästä kuolemasta.

Edelleen he totesivat, että tila ei johtunut mistään tilapäisestä olosuhteista, vaan tuloksena huonotuneille arvoille pitemmältä ajalta. Lääkärit olivat myöskin hämmästyneitä siitä, kuinka rauhallisina vanhemmat olivat sairaalassa. Heille oli vain ollut tärkeämpää tietää, mitä lääkettä ja minkä tyyppistä ruokaa tultaisiin antamaan tyttärelle.

Poliisi: Kuinka tavallista on se, että näette näin aliravittuja lapasia?
Lääkäri: Sitä tapahtuu periaatteessa, minä en ole koskaan nähnyt näin aliravittua lasta.

Poliisi: Onko mitään vaihtoehtoista selitystä sille, että tyttö oli niin sairas?
Lääkäri: Sitä olemme yrittäneet selvittää, tämän takana olleita sairauksia, eri tyyppisiä sairauksia, jotka tekisivät sen, että eivät anna ravintoaineita ruuasta, mutta me emme ole pystyneet löytämään mitään sen takan olevaa sairautta.

Tytöllä, joka ei ole henkikirjoilla ruotsissa, on ruotsalainen isä ja ulkomaalainen äiti. Vanhemmat ovat ilmoittaneet tytön syntyneen kotona ja, että hänen tilansa johtui siitä, että hän oli ollut vatsasairas neljän päivän ajan ja, että hänellä oli vakavia allergioita, jotka vaikuttivat siihen, että oli erittäin vaikeaa löytää ruokaa hänelle. Tästä huolimatta, vanhemmat eivät koskaan aikaisemmin ole olleet yhteydessä lasten neuvolaan, syystä että, isä ”ei usko systeemiin” ja ”haluaa elää jonain maailman kansalaisena”.

Kun poliisi tarkasti vanhemmat, löydettiin yhteyksiä huumeisiin. Isä käytti huumeiksi luokiteltua valmistetta tramadol ja äidillä oli nk. ”red line-pusseja”, joita käytetään siihen, että paketoidaan huumeita jälleenmyyntiyhteydessä. Nettitarkistus vanhemmista, jonka Samhällsnytt on tehnyt, osoittaa houkutuksen huumeisiin ja vegaaniruokaan, sekä monenlaista propagandaa ilmastouhkista ja myrkyllisestä ruuasta.

Isän poliisikuulustelussa, kertoo hän, että pariskunta ei anna tytölle myrkyllistä ruokaa. Sitten hänelle esitetään kysymys siitä, syökö tyttö vitamiineja ja kivennäisaineita ravintolisänä. Hän vastaa, että tyttö saa auringonpaistetta, naurua ja halauksia.

Poliisi: Etkö pysty yhdistämään, että tyttäresi on niin sairas kun hän on, syystä, että hän saa enimmäkseen rintamaitoa ja sen lisäksi vegaaniruokaa?
Isä: Ei, ehdottomasti ei. Hän voi, kuten hän voi, siksi, että hän on ollut sairas viimeiset neljä päivää.


”Kiduttavat minun lastani”

Sen jälkeen, kun lastensuojelu otti tytön huostaansa, ilmaisi isä vihansa valtiota vastaan useissa postauksissaan. Yhdessä postauksessa hän kirjoittaa, että valtio kiduttaa hänen lastaan.
”Neljä viikkoa on se aika, jonka he sanovat, että lain mukaan saavat jatkaa minun tyttöparkani kiduttamista. NELJÄ VIIKKOA!! TÄYSIN hyväksymätöntä, kirjoitan valituksen valitusoikeuteen sen sijaan, koska hallinto-oikeus kieltäytyy kuulemasta minun aikaisempia sellaisia”.

Pidätetty

8 maaliskuuta vanhemmat pidätettiin, jotka kumpikin kiistävät rikoksen ja huhtikuun alkupuolella haastettiin pariskunta törkeän ruumiinvamman tuottamisesta. Syyttäjän, Ximena Benen mukaan, on se törkeä rikos, koska se on ollut vanhempien tietoinen riskinotto, kun he ovat käsitelleet tyttö puutteellisesti ja yksipuolisella ravinnolla, ilman tarpeellisia lisäaineita.

Vaikka ei ole omassa lakia äitiyskeskuksessa tai neuvolassa käynnille, katsoo syyttäjä sen niin vakavaksi, että vanhammat vähän välittivät terveystutkimusvierailusta.
-Lapsi on saanut enimmäkseen rintamaitoa, ruskeaa riisiä, hedelmiä ja vihanneksia. Se on aivan liian epätäydellinen vegaaniruokavalio, Bene sanoo.

Samnytt

  • 62
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement