Blogit

Varmistettu: EU rahoittaa pakolaisvirtoja

EU vahvistaa, että he huolehtivat pakolaisvirroista Eurooppaan, heidän avustuksistaan sekä kustannuksistaan matkan varrella. 70 000 maahanmuuttajan kerrotaan nyt olevan matkalla ja paikalliset asukkaat Bosniassa kuvailevat maahanmuuttajia aggressiivisiksi ja militanteiksi miehiksi.

EU:n ulkoisella rajalla, Bosnian ja Kroatian välillä, kasvaa lokakuun puolivälistä lähtien maahanmuuttajien joukko, joka haluaa päästä Eurooppaan ja edelleen eteenpäin Saksaan ja Pohjoismaihin.

Viimeaikaiset raportit bosnialaisista medioista vahvistavat nyt Unkarin hallituksen turvallisuusraportin, jonka mukaan Balkanin alueen maahanmuuttajien määräksi arvioidaan paljoa enemmän, kuin aiemmin arvioitu 20 000. Pikemminkin kysymyksessä on noin 70 000 maahanmuuttajaa, jotka oleskelevat alueella. Bosnian rajakaupungeissa, Bihacissa ja Velika Kladusassa, saa paikallisväestö kärsiä pakolaisvirtojen läsnäolosta, rikollisuuksista sekä levottomuuksista.

Hyvin suunniteltu matka pankkikorteilla ja ruualla

Syksyn aikana kirjoitti itävaltalainen sanomalehti, Kronen Zeitung, Balkanin niemimaan maahanmuuttajista, jotka suunnittelivat tulevansa EU:n ulkorajan yli. Lehti sai käsiinsä salaisen tiedusteluraportin, koskien maahanmuuttajia, jonka Itävallan sisäministeriö oli pyytänyt maahanmuuttajista. Raportissa kuvattiin maahanmuuttajia 95-prosenttisesti miehiksi, jotka olivat pukeutuneet merkkivaatteisiin, varustettu älypuhelimilla ja joista useimmat olivat aseistautuneet veitsillä tai muilla aseilla.

Raportissa ilmeni myöskin tietoja siitä, että maahanmuuttajat ovat hyvin varustettuja käteisellä rahalla, ruualla ja teltoilla. Monet olivat varustettu nimettömillä esiladatuilla maksukorteilla YK:n UNHCR:än varoilla, joissa myöskin oli EU-logo.

Raportissa ei ilmaista huolta tilanteesta, koska nämä maahanmuuttajat eivät halua jäädä Itävaltaan, vaan matkustaa edelleen maihin, kuten Saksaan ja ruotsiin, jotka tarjoavat maahanmuuttajille enemmän avustuksia ja mahdollisuuksia.

Bosnian ja Kroatian rajalla asuva siirtolainen vahvistaa tiedustelutiedot Itävallalle siitä, että maahanmuuttajat eivät halua jäädä Balkanin niemimaalle tai edes naapurimaihin.

EU lähettää rahaa toimeentuloon

Torstaina ilmoitti EU-komissio, että he tulevat siirtämään vielä puoli miljoonaa euroa, veronmaksajien rahoja, humanitääriseen apuun Pakistanin ja Afganistanin maahanmuuttajille, jotka oleskelevat Balkanin niemimaalla. Lehdistötiedotteessa kerrotaan, kuinka EU on käyttänyt noin 31 miljoonaa euroa maahanmuuttopitoiseen projektiin Balkanin niemimaalla sitten maahanmuuttovirtojen lisääntymisen, vuodesta 2015.
-Pakolaiset ja maahanmuuttajat jatkavat edelleen saapumistaan Bosniaan ja EU:n on päättäväinen siinä, että järjestää humanitääristä apua tarvitseville. Meidän humanitäärinen apumme on antaa ihmisille ruokaa, vettä, telttoja, hygieniatarpeita, sairaanhoitoa ja lämpimiä vaatteita, kertoo EU:n humanitäärisen avun komissaari Christos Stylianides.

YK, EU ja Mastercard

Lehtemme on aikaisemmin tutkinut lähemmin johtolankoja, jotka vastaavat kysymyksiin niistä asioista, kuinka moni näistä laittomista maahanmuuttajista selviää taloudellisesti pitkän matkansa aikana kotimaistaan Eurooppaan ja Euroopassa. Yksi selitys sille on, että YK:n pakolaisorganisaatio UNHCR ja EU tekevät yhteistyötä Mastercardin kanssa, luovuttamalla avokätisesti ennakkoon ladattuja maksukortteja maahanmuuttajille, heidän toimeen tulemisekseen, joka selvästi ilmenee tästä viimeisestä EU-komission lehdistötiedotteesta.

”Sanovat, että he ovat Syyriasta”

Hiljattain tunnusti kansainvälinen siirtolaisjärjestö maahanmuutolle (IOM), että ”80 – 85 prosenttia” näistä maahanmuuttajista, jotka pyrkivät Balkanin kautta Eurooppaan, ovat ”taloudellisia maahanmuuttajia, joilta puuttuu turvapaikkasyy”. IOM:n mukaan, ilmoittaa noin 35 prosenttia olevansa Pakistanista ja 20 prosenttia Afganistanista. On myöskin lisäksi yleisesti ihmisiä Pohjois-Afrikasta.
-Minä uskon, että monet ihmisistä on Pohjois-Afrikasta, mutta sanovat, että he ovat Syyriata, kertoo IOM-kordinaattori Peter Van der Auweraert.

36-vuotias algerialainen Reda Zerrouki on Balkanin alueella oleva maahanmuuttaja sillä toivolla, että pian saisi matkustaa Eurooppaan. AFP:n haastattelussa Zerrouki kertoo älypuhelimen tärkeydestä matkalla.

Paikallisasukkaat tuntevat turvattomuutta

Bosnian Bihacin, kaupunki lähellä Kroatian rajaa on paikka, joka kärsii siitä, mitä kutsutaan ”Balkanin uudeksi maahanmuuttoreitiksi”. Vuodesta 2018 lähtien maahanmuuttajat, lähinnä Pakistanista ja Afganistanista, ovat käyttäneet aluetta siirtymisenä Eurooppaan.

Aikaisemmin ovat bosnialaiset osoittaneet solidaarisuutta maahanmuuttajille ja avanneet tien EU:n ulkorajalle. Viime aikoina on mielipide alkanut muuttumaan maassa, lisääntyneen rikollisuuden ja levottomuuksien vuoksi. Kaupungeissa, jotka ovat lähettyvillä Kroatian rajaa, kuten mm. Bihac ja Velika Kladusa, on monia maahanmuuttokriittisiä mielenosoituksia pidetty.

Se, että bosnialaisten mielipide kääntyy maahanmuuttajien vastaanottamista vastaan, perustuu siihen, että ihmiset ovat väsyneet niistä levottomuuksista, jotka ovat seuranneet maahanmuuttoaaltoa. Bihac on kaupuki, jossa on noin 50 000 asukasta, joka nyt, tarkistamattomien lukujen mukaan, on saanut lisäystä tuhansilla maahanmuuttajilla. Tilanne on johtanut siihen, että ilmoitukset poliisille on lisääntyneet sadoilla. Raja-alueen paikalliset asukkaat todistavat siitä, miten maahanmuuttajat ovat aggressiivisia jopa militantteja, raportoi Euronews.

”Tämä on pakko pysäyttää”

Pormestari Suhret Fazlic, Bihacin kaupungista, kritisoi vastuutonta tilannetta ja vaatii korvauksia niistä vahingoista, jotka ovat syntyneet siitä lähtien, kun maahanmuuttajat saapuivat kaupunkiin. Fazlic selventää myös sen, että maahanmuuttajat eivät halua jäädä kaupunkiin, vaan kaikki haluavat päästä Pohjois-Eurooppaan, kertoo Euronews.
-Nämä maahanmuuttovirrat on pakko pysäyttää ja myöskin niiden maahanmuuttajien, jotka oleskelevat tällä alueella, on pakko muuttaa johonkin toiseen paikkaan, sanoo Fazlic.

Samnytt

  • 293
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement