Blogit

Varoitus eläkesäästövakuutuksen omistajille!

Kuva Max Pixel.

Otsikon varoitus ei ole turha, sillä Euroopan kolme suurta säästövakuutuslaitosta ovat ilmoittaneet halustaan myydä miljoonien arvosta hallussaan olevia eläkevakuutussopimuksia. Monikansalliset Ergo Group, Generali Group ja AXA Group ovat ilmoittaneet haluavansa päästä velvoitteistaan eroon myymällä niitä.

US-hedgerahastot on nähty yhtenä mahdollisuutena, mutta miksi. Saksalaisten asiantuntijoiden mukaan vakuutusyhtiöiden kantokyky on heikentynyt ja yhtiöt eivät kykene vastaamaan säästäjille tekemiinsä lupauksiin. Asiantuntijoiden mukaan tämä suurimittainen sopimusten myynti uhkaa Saksassa ainakin 10 miljoonan ihmisen eläkesäästöjä ja vaarantaa vanhuuseläkkeen.

Vakuutusmatemaatikko Axel Kleinlein kertoo kyseessä olevan ”massiivinen pako, jossa suurimmat vakuutusyhtiöt tahtovat päästä eroon miljoonista asiakkaistaan ja velvoitteistaan heitä kohtaan myymällä heidät ja sopimukset eteenpäin sijoittajille.”

Vakuutuskirjat ostanut sijoitusrahasto tulee maksamaan vakuutuksista ainoastaan lakien vaatiman minimin, koska ”vapaaehtoisesti ei kukaan sijoittaja maksa omia voittojaan vakuutusasiakkaalle”, kertoo Kleinlein. Tämä tarkoittaa, että vakuutuksen ottajan on turha odottaa saavansa säästövakuutuksestaan ulos enemmän, kuin on maksanut.

Kleinlein neuvoo asiakkaita, joilla on kolme vaihtoehtoa: ”Asiakas voi lopettaa säästövakuutuksen, laittaa vakuutuksen lepäämään tai maksaa maksuja edelliseen tapaan. Mikä on kullekin paras ratkaisu, on henkilökohtaisen harkinnan tulos.”

Artikkelin ulkopuolelta mainittakoon, että AXA Groupin johtajana oli vielä vuosi sitten Henri de Castries, Bilderberger-ryhmän puheenjohtajanakin tunnettu mies.

Näin kätevästi maailma toimii! Asiakkaat voidaan heittää laivasta laidan yli, jossa Wall Streetin finanssihait odottavat suu auki.

Kiitos

Hämis

 

 

Laitetaan vielä lopuksi video jossa kerrotaan miksi Euroopan kaikki eläkkeet ovat vaarassa! Tekstit videoon saa asetuksista.