Blogit

Vasemmistoliitto ei ole vähäosaisten asialla

Vasemmistoliittoa ja perussuomalaisia yhdistää se, että ne ovat vähäosaisten asialla. Näin on ainakin äänestäjien mielestä, koska pienituloisten äänestäjien osuus on kaikista puolueista suurin näiden kahden puolueen kohdalla. Vasemmistoliiton äänestäjistä 62 % ja Perussuomalaisten äänestäjistä 59 % ansaitsee alle 1800 e/kk. (Koiranen et al. 2017: Puolueiden rakenteet ja jäsenistön verkostot, s. 31)

Puolueiden ratkaisevin ero on maahanmuuttopolitiikassa: Vasemmistoliitto kannattaa nykyisenlaisen haittamaahanmuuton (humanitaarinen siirtolaisuus muslimimaista) jatkamista, kun taas Perussuomalaiset haluavat lopettaa sen. Vasemmistoliiton ohjelmissa maahanmuuttoa käsitellään vain ympäripyöreän yleisellä tasolla, mutta puoluejohdon linjaukset ovat selvästi haittamaahanmuuton jatkamisen puolella.

Katsotaanpa siis, mitä taloudellisia vaikutuksia on nykyisenlaisen haittamaahanmuuton jatkamisella. Viimeisen vuoden aikana myönnetyt oleskeluluvat islamilaisista maista tulleille:

Irak: 4 943

Somalia: 2 661

Afganistan: 2 548

Turkki: 1 679

Syyria: 1 827

Iran: 1 588

Pakistan: 1 352

Bangladesh: 1 326

Uzbekistan: 517

Marokko: 475

Egypti: 432

YHTEENSÄ: 19 348

http://tilastot.migri.fi/#decisions

 

Edellisenä vuonna luvut olivat aivan samaa luokkaa, vaikka suuresta siirtolaistulvasta on jo yli kolme vuotta aikaa. Tilanne näyttää siis toistaiseksi vakiintuneen tälle tasolle: joka vuosi Suomeen muuttaa keskimäärin lähes 20 000 uutta muslimimaalaista. Vaikka turvapaikan saaneita ja kiintiöpakolaisia on paljon vähemmän, niin ei voida tuijottaa pelkästään niitä, koska perheenyhdistämisten kautta lukumäärä moninkertaistuu. Aiempina vuosina perheenyhdistämiset ovat noin viisinkertaistaneet humanitaaristen siirtolaisten määrän.

Kuinka suuren lisäkustannuksen nämä 20 000 uutta vuosittaista muslimimaalaista sitten muodostavat? Meillä on tietoa julkisen talouden vaikutuksista irakilaisten, somalialaisten ja turkkilaisten osalta (Suomen perusta 2015: Maahanmuutot ja Suomen julkinen talous, osa 1 – Toteutuneet julkisen talouden menot)

Keskimääräisen turkkilaisen nettovaikutus on runsaat –4 000 euroa vuodessa, keskimääräisen somalialaisen ja irakilaisen yli –12 000 euroa vuodessa. Länsimaalaisimpina turkkilaiset lienevät poikkeus islamilaisten kansojen joukossa, mutta laskettakoon keskiarvo kuitenkin noiden kolmen perusteella: keskimääräisen muslimimaalaisen nettovaikutus olisi siis arviolta suunnilleen –9 300 euroa vuodessa.

  Kun tämä kerrotaan vuotuisten tulijoiden määrällä, saadaan vuosittain kertautuvaksi humanitaarisen siirtolaisuuden hinnaksi noin 186 miljoonaa euroa. Tämän verran tulee siis joka vuosi lisää menoja kaikkien täällä jo ennestään elä(tettä)vien maahanmuuttajien menosumman päälle.

Vuoden kuluttua summa on siis tämänhetkistä kokonaissummaa (joka jo nyt on miljardien suuruusluokassa) 186 miljoonaa euroa suurempi, kahden vuoden kuluttua 372 miljoonaa euroa tämänhetkistä summaa suurempi, kolmen vuoden kuluttua 558 miljoonaa euroa tämänhetkistä summaa suurempi, neljän vuoden kuluttua 744 miljoonaa euroa tämänhetkistä summaa suurempi, viiden vuoden kuluttua 930 miljoonaa euroa tämänhetkistä summaa suurempi, jne.

  Tällä vauhdilla siis humanitaaristen siirtolaisten elättämiseen vaadittu vuosittainen rahasumma kasvaa uudella miljardilla noin joka viides vuosi. Eli runsaan kymmenen vuoden kuluttua summa on tämänhetkistä summaa kaksi miljardia euroa suurempi, runsaan viidentoista vuoden kuluttua summa on tämänhetkistä summaa kolme miljardia euroa suurempi, runsaan kahdenkymmenen vuoden kuluttua summa on tämänhetkistä summaa neljä miljardia euroa suurempi, runsaan kahdenkymmenenviiden vuoden kuluttua summa on tämänhetkistä summaa viisi miljardia euroa suurempi, jne. Siis yhden vuoden menojen osalta!

Nämä ovat vuositasolla aivan järkyttävän suuria summia, kun muistetaan, että koulutusleikkausten perumisen tai hoitajamitoituksen parantamisen hintaluokka on satojen miljoonien suuruusluokassa. Ja jos humanitaaristen siirtolaisten määrän kasvu nopeutuu, menot kasvavat tietysti vielä paljon nopeammin.

 

Lopputulos

On täysin selvää, ettei Suomella ole varaa jatkaa haittamaahanmuuttoa, tai hyvinvointijärjestelmämme romahtaa täydellisesti jo lähitulevaisuudessa. Rikkailla on sen jälkeenkin toki varaa asua tilavasti hyvillä alueilla ja hoidattaa terveyttään, mutta köyhillä ei todellakaan ole. Pienituloisten elintaso ja terveys tulevat romahtamaan. Sosiaaliluokat tulevat eriytymään jyrkästi, ja Suomeenkin syntyy slummeja.

  Niinpä yksikään puolue, joka kannattaa nykyisenlaisen haittamaahanmuuton jatkamista, ei oikeasti ole vähäosaisten puolella. Perussuomalaiset on aidosti vähäosaisten puolella, mutta Vasemmistoliitto ei todellakaan ole.

 

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement