Blogit

Väyrysen korttitemppu on kulman takana

seitsemän tähden liike
Tätä kirjoittaessani on käytännössä muutaman päivän päässä, että Paavo Väyrynen on tehnyt jälleen onnistuneesti korttitempun, ja saanut kokoon 5000 tarvittavaa korttia perustamansa Seitsemän tähden liikkeen saattamiseksi puoluerekisteriin. Oma osuuteni oli tällä kertaa vaatimaton, sillä olen ollut niin sanoakseni työllistyneessä tilassa. Kiitoksia työhönpääsystä en kuitenkaan osoita Sipilän hallitukselle. Mutta kiitokset korttitalkoilijoille sen sijaan kuuluvat.

Viimeisessä kahdessa vuodessa, jonka olen saanut olla Paavo Väyrysen tukijoukoissa, tiivistyy Väyrysen yksi tunnetuimmista puolista, nimittäin kyky nousta ylös vastoinkäymisistä ja painaa vastatuuleen vaikka välillä vastustaisikin. Tällainen ajattelu tarttuu helposti.

Seitsemän tähden liike on onnistunut keräämään kannattajakortit nopeammin kuin Kansalaispuolue, jonka korttikeruuseen minä työttömänä osallistuin aivan konkreettisesti, tietämättä kuinka tulevaisuudessa omiemme joukkoon tulleet kaapparit mitätöivät työmme. Lopulta korttien keräämiseen meni aikaa noin 5,5 kuukautta, josta yksi kuukausi oli kerta kaikkiaan kankeaa presidentinvaalien rutistuksen jälkeen. Mikäli olisin toiminut jonkun muun henkilön taustajoukoissa, olisin varmasti antanut periksi jo aikapäiviä sitten. Mutta ei periksi voi antaa, jos ei anna periksi päällysmieskään.

Ei tavallinen yrittäjä

Seitsemän tähden liikettä on yritetty ”nollata” samoin argumentein kuin muitakin eduskuntaan pyrkiviä, vielä vakiintumattomia liikkeitä. Meitä nuo argumentit eivät kuitenkaan koske. Meidät erottaa piraatti- feministi- kommunisti- ynnä muista puolueista se, että meidän puheenjohtajamme tunnetaan, ja me osallistuimme menestyksellisesti presidentinvaaleihin vain vuosi sitten. Lisäksi elämme aikaa, jona ihmiset eivät enää kysy äänestyspäätökseensä lupaa isältään ja hakevat uusia ratkaisuita.

Mitä presidentinvaalien tulokseen tulee, on todettava että Paavon saamalla äänimäärällä menisi useissa vaalipiireissä läpi kaksikin ehdokasta. Lapissa äänimäärä riittäisi korkean ns. ”piilevän äänikynnyksen” vuoksi vain yhteen paikkaan, mutta Uudellamaalla ja Oulussa kahteen, Oulun vaalipiirissä jo komeastikin. Vaikka kyseessä ovat eri vaalit, toimii tämä argumentti kahteenkin suuntaan. Presidentinvaaleissa Niinistön ilmapallo oli median toimesta puhallettu niin täyteen, että tilaa muilla ehdokkailla ei juuri ollut. Nyt sitä ilmiötä ei ole.

Mitä tekee YLE?

Kysymykseksi nousee sekin, kuinka media nyt toimii. YLE kun käsittelee Sininen Tulevaisuus-puoluetta kuten mitä tahansa eduskuntapuoluetta, vaikka Siniset ei olekaan saanut yhtään kansanedustajaa viime eduskuntavaaleissa, kuten eduskuntapuolueen määritelmä laissa kuuluu. Kehtaako veronmaksajien rahoista itsensä kustantava media kohdella puolueita eri tavalla, vaikka ne ovat teknisesti aivan identtisessä tilanteessa? Kadunmiehen oikeudentunnolla olisi helppoa vastata että ei, mutta jos jotain olen tähän mennessä Suomesta oppinut, niin täällä herrat kyllä kehtaavat vaikka ja mitä. Jäädään odottelemaan.

Seitsemän tähden liikkeelle on poliittisesti todellista tilausta, mikäli saamme näkyvyyttä edes puoleksi samoissa määrin kuin pienimmät eduskuntapuolueet, onnistumme ehdokasasettelussa ja osaamme käydä vaalit – ja varsinkin viimeinen on Väyrysellä hallussa. Tällä hetkellä nukkuviin on vuotanut varsinkin Keskusta ja aiemmin Perussuomalaiset ovat menettäneet äänestäjiä SDP:hen. ”Katsomossa” on siis paljon aivan oikeutetusti Keskustan oikeistolaiseen kaupunkilinjaan pettyneitä, ja SDP:ssä taas niitä, jotka kavahtivat Perussuomalaisten oikeistolaista talouspolitiikkaa, mutta aiemman äänestyskäyttäytymisensä perusteella eivät arkaile äänestää maahanmuutto- ja EU-kriittistä vaihtoehtoa.

Tällä kertaa en lopeta tekstiäni totuttuun tapaan, vaan mukaillen Mark Twainia totean, että huhut kuolemastamme olivat vahvasti liioiteltuja.

P.S. 5000 kannattajakortin rajan rikkoutuminen ei vielä ole lopullinen, sillä muutamia kortteja oikeusministeriössä aina hylätään. Kortteja voi vielä tulostaa ja lähettää. Kortteja saa osoitteesta www.seitsemäntähdenliike.fi

Itse pidän näillä näkymin ensi viikon tiistaista torstaihin pöytää Kemin kulttuuritalon aulassa.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement