Blogit

Veronmaksajilta tuntuvia tulonsiirtoja maahanmuuttajille

Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Viren varoitti tänään maahanmuuttajien saamista tulonsiirroista.

”Jos heidän lukumääränsä kasvaa viime vuosien tahtiin, ollaan kohta tilanteessa, jossa kolmannes alimman tuloluokan asuntokunnista on maahanmuuttajataustaisia.” Viren totesi. Vuonna 2017 maahanmuuttajien asuntokunnista alimpaan tulokymmenykseen kuului 24 prosenttia.

Erityisesti Kokoomus on nähnyt maahanmuuttajat pelkästään mahdollisuutena ja suorastaan hyvinvointiyhteiskunnan pelastuksena. Kauppalehti kirjoitti jo 2015, kuinka puheenjohtaja Petteri Orpon mielestä turvapaikanhakijoita ei tule ajatella pelkästään kustannuseränä, vaan heidät täytyy voida nähdä yhtenä mahdollisuutena Suomen talouden ongelmiin. ”Suomalaisten täytyy hyväksyä tämä.” Orpo uhosi silloin. Hän toimi sisäministerinä, kun maahan saapui reilusti yli 30 000 turvapaikanhakijaa.

Virenin Tilastokeskukselta saamat tulonjakotilastot kertovat kuitenkin karua kieltä kuinka raskaasti suomalaisia veronmaksajia rasitetaan. Viren huomautti tulonjakotilastojen kertoneen, että Suomeen on vuosien mittaan syntynyt mittava julkisen sektorin tulonsiirtojen varassa olevien ”uusi luokka”. Hänen mukaansa vaalien alla kasvaa väistämättä paine lisätä tulonsiirtoja ja näille vaatimuksille löytyy helposti myös kaikupohjaa.

Orpon lausunto vain vahvistaa sen, mitä olemme tienneet jo vuosia. Entisen porvaripuolueen politiikka on siirtynyt kohti sosialidemokratiaa ja tulonsiirtoja. Tulonsiirtojen kohteena näyttävät kantasuomalaisten sijaan olevan kuitenkin maahanmuuttajat, koska heidän etujensa ajaminen saa kovan rahan porvaritkin vaikuttamaan lähes samarialaisilta.

Jos vastaava politiikka saa jatkoa, suomalaisen veronmaksajan rooli laskun kuittaajana vain kasvaa.

 

Vilhelm Junnila on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on Naantalin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Lue lisää Vilhelm Junnilan verkkosivuilta osoitteessa https://vilhelmjunnila.fi tai Facebookissa ja Twitterissä.

Tietoa julkaisijasta

Vilhelm Junnila

Perussuomalaisten kansanedustaja, kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja ja piirin puheenjohtaja Varsinais-Suomen vaalipiirissä.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement