Blogit

Ville Niinistön tyhjä populistinen retoriikka

Seuraavat kohdat on poimittu Iltalehdestä 10.6.2017.

 

”Oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö arvelee, että Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi tulee vaikuttamaan hallituksen koostumukseen. Hänen mukaansa pääministeri Juha Sipilällä (kesk) ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpolla (kok) on vastuu ilmoittaa, ettei hallitukseen voida hyväksyä Halla-ahon poliittista linjaa edustavaa puoluetta.

– Halla-ahon tapa tehdä politiikkaa luo kyräilyn ilmapiiriä ja jännitteitä ihmisten välille, Niinistö toteaa.”

 Opposition suuri Führer kertoo hallituspuolueille, kuinka pitää toimia! Mitä tulee jännitteisiin, niin niitä syntyy aina kun joku uskaltaa ajatella omilla aivoillaan eli olla eri mieltä – ja silloinkin vain, kun joku toinen jännittyy siitä, koska ei hyväksy toisen omia mielipiteitä. Vihreissähän omaa ajattelua ei katsota hyvällä, vaan kaikkien kuplaan kuuluvien täytyy aivopeseytyä omaksumaan ideologia sellaisena kuin se annetaan ja hymistä kuorossa ruotsalaisen totalitaristisen pakkoyksimielisyysmallin mukaisesti.

 

” – On näyttänyt siltä, että PS on hylkäämässä Soinin ja Vennamon aateperinnön, jossa ollaan köyhän ihmisen asialla. Olen pitänyt perussuomalaisten arvokkaimpana työnä, että he ovat nostaneet esiin sen, kuuluuko tavallisen ihmisen ääni politiikassa tarpeeksi. Nyt perussuomalaiset ovat hylänneet tämän aateperinnön, Niinistö sanoo.”

 On mielenkiintoista, että Ville Niinistön mielestä Perussuomalaiset ovat tähän saakka olleet köyhän ihmisen asialla. Nimittäin useissa vaaleissa Vihreät ovat julistautuneet Perussuomalaisten vastavoimaksi – he eivät siis ilmeisestikään ole itse köyhän ihmisen asialla?

 Soinikin oli aikaisemmin demoni, mutta taikasauvansa heilautuksella Halla-aho muutti hänet takautuvasti enkeliksi! Ainakin Ville Niinistön mielessä.

 Perusteluja kaipaisi sekin olettama, että jo pelkkä Halla-ahon valitseminen puheenjohtajaksi yhtäkkiä muuttaisi kaikkien Perussuomalaisten kansanedustajien äänestyskäyttäytymisen aivan toisenlaiseksi – ilman että puolueen tavoitteita ja ohjelmia on lainkaan muutettu.

 

”Halla-ahon valinnan myötä perussuomalaisten linja kohdistuu Niinistön mukaan vähemmistöjen aseman heikentämiseen ja ihmisiä jakavaan politiikkaan.”

 Olisipa mukava nähdä todisteeksi yksikin sellainen konkreettinen esimerkki Halla-ahon sanomisista, jossa hän pyrkii vähemmistöjen aseman heikentämiseen. Niinistö itsehän on hyvinkin hanakasti harjoittanut ihmisiä jakavaa politiikkaa mm. nostattamalla kapinan viranomaisten lainvoimaisia päätöksiä vastaan. 

 

”Hänen mielestään Suomi on muun muassa tasa-arvokehityksestään tunnettu EU-maa, mutta nyt perinteinen tarina on perussuomalaisten vuoksi haastettu.”

 Vihjaako Niinistö tällä, että Suomen tasa-arvokehitys ottaisi takapakkia Halla-ahon vuoksi? Mitenköhän se olisi edes teoriassa mahdollista? Hieman epäselvä virke kaikkiaan.

 

” – Tämä on testi kokoomukselle ja keskustalle siitä, kuinka pitkälle nämä puolueet ovat vain vallassa pysyäkseen valmiita myymään Suomen keskeisiä arvoja, Niinistö toteaa.”

 Ei ole olemassa mitään yksiä ainoita Suomen keskeisiä arvoja, koska suomalaiset ovat moniarvoinen kansakunta. On jännää, miten räikeään kaksoisstandardiin nämä populistisen retoriikan poliitikot ovat valmiita sortumaan: aina jos kansallismieliset korostavat suomalaisia arvoja, Vihreät ovat huutamassa moniarvoisuuden puolesta. Nyt kuitenkin he itse vetoavat yksiarvoiseen suomalaisuuteen.

 Suomen ”keskeiset” arvot ovat tietenkin alati muutoksessa: yhteiskunnan kehitys muuttaa ihmisten painotuksia, ja äänestäjät valitsevat asioistaan päättämään uusien painotusten tai arvojen edustajia. Se ei ole arvojen myymistä, jos päättäjät siirtyvät elitistisestä demokratiasta populistiseen demokratiaan  eli kuuntelevat kansan mielipidettä eivätkä päätä asioista kansaa kuuntelematta.

 Ja eivätkö kansan enemmistön arvot ole keskeisempiä kuin muutamien poliitikkojen arvot? Suomen keskeisiä arvoja ovat siis kansan enemmistön kannattamat kielivapaus (ruotsin pakollisuuden poisto) ja maahanmuuttokriittisyys (haittamaahanmuuton vähentäminen) – näitä Suomen keskeisiä arvoja Vihreät eivät kylläkään jaa, mutta Halla-aho ja Perussuomalaiset jakavat.

 

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement