Blogit

VIRALLISTETTU RAPORTTI EI ANNA TODISTEITA VENÄJÄN TIETOKONEHAKKEROINNISTA

Amerikkalainen tiedusteluorganisaatio on nyt julkaissut oman raporttinsa siitä väitetystä sekaantumisesta Amerikan presidentinvaaleihin. Mutta ainoa virallistettu ”todiste” venäjän sekaantumisesta tulee spekulaatioista, mitä venäläiset edustajat ovat sanoneet virallisesti ja mitä valtiolliset venäläiset mediat RT ja Sputnik ovat raportoineet.

Raportissaan kirjoittavat virastot CIA, NSA ja FBI, että heillä todellisuudessa on huomattavasti parempia todisteita mutta, että niitä ei voi virallistaa koska ne ovat ”huippu salaisia”. Salainen osa raportista on toki näytetty Donald Trumpillle sekä Barack Obamalle, missä kaikki todisteet ovat mukana. Donald Trump on aikaisemmin verrannut CIA:n työtä raportissa niihin salaisiin raportteihin joukkotuhoaseista Irakissa, vertailu, joka on saanut kovaa kritiikkiä CIA toimijoiden puolelta.

Virastot väittävät, että venäläinen salainen palvelu GRU ”luultavasti” on tehnyt hakkeroinnin Demokraatteja kohtaan ja, että tämä oli tapahtunut 2015 ja 2016 välillä. Materiaali oli sen jälkeen levitetty eteenpäin Wikileaksille, väittävät virastot.

Virallisessa versiossa kiinnittää virastot pääasiallisesti huomiota, kuinka venäläinen publik servise-kanava RT:n katsotaan olevan vinklannut raportissaan epäsuotuisasti Hillary Clintonin vahingoksi. Raportti nostaa mm. esiin, että RT:n eniten nähty video Youtubessa, vaalikampanjan aikana, oli nimeltään ”Kuinka 100% Clintonin perheen ”hyväntekeväisyydestä” meni….heille itselleen” ja jota on näytetty yli yhdeksän miljoonaa kertaa.

Eräs toinen nk. todiste, joka katsotaan osoittavan sitä, että venäjän hallitus tekee yhteistyötä Wikileaksin kanssa, tulee yhdestä RT-videosta nimikkeellä ” Trump ei anneta voittaa”. Tätä klippiä on näytetty 2,2 miljoonaa kertaa ja pitää sisällään haastattelun Wikileaksin Julian Assangen kanssa.

Raportti väittää myöskin, että venäjän hallitus käyttää nk. ”trolleja” internetissä siksi, että kannustaa Donald Trumpia sosiaalisessa mediassa. Tälle virallistetulle osalle virastot eivät toki ole virallistaneet mitään todisteita.

Materiaalista vetävät virastot yhteenvedoksi sen, että venäläinen salainen palvelu GRU on yrittänyt vaikuttaa amerikkalaisiin vaaleihin suoralla Vladimir Putinin käskyllä. He vetävät myöskin lopputuloksena, että GRU on käyttänyt alias ”Gucciferiä) vuotamaan informaatiota websivulle DC Leaks ja WikiLeaks. Mitään todistusaineistoa tälle ei toki esitetty myöskään tässä raportin virallisessa versiossa.

Fria Tiden

Jakoa

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.