Blogit

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Pimiä poliittisessa ajojahdissa

Siinä vaiheessa, kun virkamiehet ryhtyvät hyökkäämään jonkun kimppuun vain siksi, että tämän poliittiset mielipiteet poikkeavat heidän omistaan, ollaan siirtymässä sananvapausdemokratiasta mielipidefasismin tielle. Tälle tielle Suomea vie yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä (vihr.), jonka perustelut perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen ajojahdille herättävät järkyttävää myötähäpeää (Uusi Suomi 13.10.2017):

  ”Pimiä katsoo, että Tynkkysen koko vaalikampanja oli osin rasistinen. – Siinä pyydettiin esimerkiksi ihmisiä ilmoittamaan, miten maahanmuutto vaikutti heidän turvallisuuteensa. Sitten hän julkaisi erilaisia kertomuksia ilman tarkempia lähdetietoja. Kukaan ei voinut tietää, ovatko ne keksittyjä vai pitävätkö ne paikkansa. Mielestäni siinä haettiin selvää vastakkainasettelua, Pimiä moittii.”

Mistä kohdasta tätä älyvapaata turahdusta voisi edes alkaa purkaa? Vaikka rasismista.

1. Rasismi on pähkinänkuoressa synnynnäisiin tai muuten pysyviin ominaisuuksiin (todellisiin tai kuviteltuihin) perustuvaa koko etnisen ryhmän alempiarvoisena pitämistä ja siitä johtuvaa syrjimistä. Olisi siis rasismia sanoa esimerkiksi, että kaikki somalit olisivat vajaaälyisiä tai että kaikki irakilaiset olisivat rikollisia raiskaajia, koska nämä lausunnot perustuvat ”rodulliseen” yleistämiseen ja koska niissä mainitut ominaisuudet selvästikin tekevät näistä etnisistä ryhmistä kokonaisuutena kommentoijan silmissä alempiarvoisia.

Sen sijaan rasismia ei todellakaan ole se, että pyydetään ihmisiä kertomaan, miten maahanmuutto tai maahanmuuttajat yleisesti ja yksilöimättä ovat vaikuttaneet heidän henkilökohtaiseen turvallisuuskokemukseensa. Täytyy olla todella äärimustavalkoinen ihminen, että tällaista voi edes provokaationa nimittää rasismiksi! Kirsi Pimiän mielestä selvästikin 49 on aina sama kuin 0, ja 51 on aina sama kuin 100; mitenkään muuten tätä hänen naurettavaa ylitulkintaansa ei voida selittää. (Lue myös: Rotuajattelu ≠ rasismi ≠ vihapuhe.)

  2. Tarkemmat lähdetiedot puuttuvat hyvin usein oikeidenkin toimittajien jutuista, kuten Tynkkynen huomauttaa vastineessaan. Lähdesuoja on usein ainoa keino, että ylipäätään saadaan lähde kertomaan arkaluontoisista asioista.

  3. Vastakkainasettelu ei suinkaan johdu Tynkkysen päätöksestä kerätä ja julkaista ihmisten kertomuksia – se johtuu vain ja ainoastaan niistä maahanmuuttajista, jotka täysin kiistatta ovat heikentäneet Suomen turvallisuustilannetta esimerkiksi terrorismin uhalla ja valtavalla yliedustuksella esimerkiksi seksuaali- ja ryöstörikoksissa. Tilastojen perusteella nämä ovat nimenomaan islamilaisista maista tulevia maahanmuuttajia.

Ei pidä ampua sanansaattajaa, hän on syytön. Se, että muslimimaahanmuuttajat heikentävät Suomen turvallisuustilannetta, on fakta, eikä siitä voi syyttää ketään muuta kuin niitä rikollisia maahanmuuttajia. Tietenkään kaikki muslimit eivät ole rikollisia tai terroristeja, mutta koska emme voi turvapaikkaprosessin aikana mitenkään saada selville, ketkä heistä tulevat toteuttamaan rikoksia tai terrori-iskuja, on perusteltua Suomen turvallisuustilanteen säilyttämiseksi rajoittaa koko riskiryhmän maahanmuuttoa.

 Tässä ei ole mitään rasistista, vaan kyseessä on puhtaasti riskianalyysi. Aivan samalla tavalla vakuutusyhtiöt profiloivat autoilijoista riskiryhmään kuuluviksi nuoret miespuoliset kuljettajat, eikä se ole syrjintää vaan pelkästään tilastoihin perustuvaa analysointia.

 

Kirsi Pimiän toiminta on täysin perustelematonta ja epäoikeudenmukaista, pelkkä ajojahti erilaisia poliittisia näkemyksiä edustavaa henkilöä vastaan. Mikä taho suojelisi kansalaisia viranomaisten mielivaltaiselta mielipidefasismilta? Ainoa henkilö, jonka toimintaa oikeusviranomaisten pitäisi tässä tutkia, on yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä itse.

 

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement