Blogit

YouTube taipui hallitukselle – aikoo antaa ”vapaaehtoisorganisaatioiden” jahdata ”laitonta vihaa”

Ruotsin hallitus on tyytyväinen tapaamiseensa Youtuben ja Googlen kanssa perjantaina. Youtube lupaa kiristää rutiineitaan ja tulla paremmaksi poistamaan ”vihaa”, kertoo TT. Avukseen he aikovat ottaa nk. vapaaehtoisjärjestöjä. Facebook lupaa myöskin lopettaa nimettömät mainokset, jotka voisivat vaikuttaa ”kielteisesti” ruotsin vaaleihin.

Se oli Bonnierkonsernin aloittama ajojahti ”vihan” ja ”antisemitismin” torjumisesta internetissä, jolloin hallitus, mielihyvin, lupasi nopeasti suorittaa voimakasta painostusta suosituille nettijättiläisille, kuten Youtubelle ja Googlelle.

Perjantaipäivän aikana tapahtui tapaaminen IT-ministeri Peter Erikssonin (MP) ja Youtuben Eurooppa-päällikön Ben McOwen Wilsonin välillä ja, johon myöskin osallistuivat Google ja Twitter.

Uutistoimisto TT kutsuu tapaamista treffeiksi ”vastuukysymyksissä” sille, mitä julkaistaan netissä.

Bonnierin ajojahti on onnistunut saamaan Youtuben poistamaan Gransknig Sverigen alustaltaan. Tämän, siitäkin huolimatta, että yksikään tuomioistuin ei ole tuominnut kanavan sisältöä millään lailla laittomaksi. Myöskin holokaustin etsintä on poistettu Googlelta ja MSN:lta mediajättiläisen lehtien vaatimuksesta.

Perjantaisen kokouksen aikana, lupasi Youtube tiukentaa entisestään työtään ”vihaa verkossa” vastaan, kuten TT sen ilmaisee.

Vihreiden Peter Eriksson kertoi uutistoimistolle, että se oli erittäin rakentava kokous. Youtube aikoo mm. palkata lisää henkilökuntaa poistamaan palvelussa julkaistun ”laittoman vihan”.

Se, että mikä on laillista tai laitonta, on jotain sellaista, jonka tuomioistuin normaalisti ratkaisee. Mutta sellaisia oikeusprosesseja he vaikuttavat haluavan vältellä.

Sen sijaan pitää Youtuben itse tuomita materiaali ja avukseen he aikovat hankkia ”vapaaehtoisjärjestöjä”. Hallitus on aikaisemmin vaatinut, että verkkojättiläiset poistavat ”laittoman materiaalin” alustoiltaan ”24 tunnin sisällä”.

Oikeusministeri Morgan Johansson (S) haluaa, että Youtuben tulee nyt palkata ruotsia puhuvaa henkilökuntaa, jolloin he voivat tarkistaa sisällön.
-Mielellään ruotsinkielisen henkilökunnan, joka osaa arvioida materiaalin. Youtube on lähettänyt hallitukselle kirjeen, jossa se sanoo, että he aikoo lisätä organisaatioita sekä tehdä yhteistyötä vapaaehtoisorganisaatioiden kanssa siksi, että nopeasti voisivat liputtaa asioita netissä, sanoo Johansson TT:lle.

Facebook ei osallistunut tämän päivän kokoukseen, mutta on aikaisemmin jättänyt tiedoksiannon ruotsin hallitukselle. Facebook lupaa nyt tarkistaa mainostajiensa identiteetin. Tämän tarkoituksena, Peter Erikssonin selityksen mukaan, on se, että ”negatiiviset kampanjat” eivät pääse vaikuttamaan ruotsin vaalitulokseen.

Fria Tiden

Kansalaisen verkkokauppa