Blogit

Pohdintoja Brexitistä

Brexit on eittämättä tulevan viikon puheenaiheista tärkein.  Meille ainakin kerrotaan, että käsillä ovat ratkaisun hetket ja sopimukseton tila romahduttaa kaiken.

Pelottelu ja uudelleen äänestyttäminen ovat EU-eliitin vakiotyökaluja silloin, kun asiat menevät väärään suuntaan. Kun Britannia ei liittynyt euroon, kertoi Toyota kauheuksia tapahtuvan. Mediassa koko Brexit-prosessi on ollut kaaosta, kaaosta, ja kaaosta. Pääkin on ollut pölkyllä.

Retoriikka onkin ollut tarkkaan harkittua, jossa pyritään luomaan kuva kahdesta vaihtoehdosta: kaaos tai EU-jäsenyys. Kaaos-keskustelu vie hapen EU:n liittovaltiokehityksen arvostelulta ja ”EU-projektin” kyseenalaistamiselta. Tämä kaikki pelaa euroglobalistien ja EU-eliitin pussiin. Suomen media on ollut aivan kuten ennen EU-jäsenyysäänestystä halveksittavan yksiääninen ja raportit Lontoosta ovat olleet yksiäänistä, monotonista julistamista. Narratiiviin on kuulunut myös perumisen pitäminen koko ajan esillä, tuhoon tuomitulle Britannialle on olemassa se parempi tie, kokoomuksen, keskustan, vihreiden ja demarien euroglobalististen soihtujen valaisema liittovaltiopolku, jossa he pääsevät maksamaan muiden viuluja ja pöhöttynyttä EU-hallintoa. EU-pomon twiittiä kohdeltiin Talouselämässä 18.1.2019 kuin autuasta, raamatullista viestiä yläkerrasta.

On syytä kerrata hiukan, mitä Britannian taloudessa on oikeasti tapahtunut Brexitin jälkeen. Lontoon pörssin FTSE100-yleisindeksi on korkeammalla kuin ennen kesäkuun 2016 äänestystä:

 

Kerrottua ja erityisesti Helsingin Sanomien ennustamaa romahdusta ei ainakaan Lontoon toimitilamarkkinoilla ole nähtävissä, vaan päinvastoin.  Kysyntää riittää. Iso singaporelainen hedge-rahasto päätti siirtää toimintansa Singaporesta Lontooseen. Päinvastoin kuin Suomessa, Britanniassa työttömyys ei ole ongelma, se oli vuonna 2018 alimmalla tasolla sitten vuoden 1975.

Brexit on siis toden totta osoittautumassa kuplaksi, nimittäin ohjattujen pelonlietsojien kuplaksi. Isot EU-maat kuten Saksa ja erityisesti Ranska ovat kaaoksessa ja taantuma on porteilla. EU:n viimeinen oljenkorsi on yrittää kaikin tavoin estää Britannian ero ja samalla EU-liittovaltiokehitykselle vaarallisen esimerkin synty.

***

Pohdiskelen asiaa myös videollani:

 

 

Olli Kotro on ehdolla Euroopan parlamenttiin keväällä 2019 perussuomalaisten listalta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on työskennellyt pitkään perussuomalaisten palveluksessa Euroopan parlamentissa ja sitä ennen ulkoasiainministeriössä. Voit seurata Olli Kotroa Twitterissä ja Facebookissa.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Olli Kotro

Olli Kotro oli ehdolla Euroopan parlamenttiin keväällä 2019 perussuomalaisten listalta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on työskennellyt pitkään perussuomalaisten palveluksessa Euroopan parlamentissa ja sitä ennen ulkoasiainministeriössä. Nykyisin Kotro toimii Laura Huhtasaaren avustajana Euroopan parlamentissa.

Voit seurata Olli Kotroa twitterissä ja Facebookissa.