Blogit

Alma-median IL vääristelee

Tässä taannoin Alma-mediaan kuuluva MTV ei uutisissaan osannut kertoa minkä taustaiset nuoret pääsiäisenä riehuivat ja mellakoivat Ruotsissa. Iltalehti ei halua jäädä MTV:tä huonommaksi.

Ei pidä esittää vain tietämätöntä kun voi vääristellä. Taannoin IL uutiosoi Ukrainan tilanteesta: Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan seurannut tapahtumien vyöry on melkoinen. Vladimir Putinin ansiosta länsimaat ovat yhdistyneet poikkeuksellisen tiiviiksi rintamaksi, Nord Stream 2 -kaasuputki on yhtäkkiä kuopattu, Euroopan maat ovat tehneet jättilisäykset puolustusbudjetteihinsa ja Suomi on hyvin lähellä Nato-hakemuksen jättämistä.

Avataanpa ensimmäistä kappaletta. Nord Stream kaasuputki on kuopattu. Kuka mahtoi varoittaa Eurooppaa ja erityisesti Saksaa riippuvuudesta Venäjän energiaan? Trump.
Kuka asetti sanktiot nyt kuopatulle Nord Streamille? Trump.
Kirjoituksen narratiivi olisi kärsinyt jo ensimmäisessä kappaleessa jos toimittaja olisi kertonut kuka poisti sanktiot kaasuputkelta. Biden.

Keskellä historiallisia muutoksia ei voi olla miettimättä, mitä olisi tapahtunut, jos Donald Trump ei olisikaan hävinnyt Yhdysvaltain presidentinvaaleja Joe Bidenille vuonna 2020.

Kautensa aikana Trump vähätteli toistuvasti kansainvälisen yhteistyön merkitystä ja uhkasi avoimesti vetävänsä Yhdysvallat pois Natosta. Tältä pohjalta on arvioitu, että Ukraina olisi jo hävinnyt sodan, jos Trump olisi jatkanut presidenttinä.

Miksiköhän Trump sanoi vetävänsä Yhdysvallat pois Natosta? Siksi että Yhdysvallat käytti BKT:stä enemmän puolustukseen kuin muut NATO-maat yhteensä.
Saahan sitä tehdä arvoita olisiko Ukraina hävinnyt jos Trump olisi jatkanut. Minäpä esitän vastaväitteen: Venäjä ei olisi hyökännyt. Se ei olisi uskaltanut.

Vielä enemmän narratiivi olisi kärsinyt jos jutun kirjoittanut toimittaja olisi vaivautunut lukemaan Newsweekiä. Lehti julkaisi 15.10.2021 artikkelin otsikolla: Donald Trump Era Left NATO Stronger, Baltic Allies Say.

Jos joku ei tuota ymmärrä, otsikko kertoo että Balteista Trumpin aika vahvisti NATOa. Ei hyvä narratiiville jota yritetään luoda.

Toimittaja Valtteri Valpelan kannattaisi lukea kollega Harri Hepojärven juttu. Hän oli ystäväni. Tulin loistavasti toimeen hänen kanssaan. Sanoin, ’Vladimir, jos teette sen (hyökkäätte Ukrainaan), me iskemme Moskovaan’. Hän tavallaan uskoi minua. Riittää, että hän uskoi 5 tai 10 prosenttia. Hän ei koskaan tehnyt sitä minun aikakaudellani, Trump selitti Dalylle.

Bidenhän on ollut toista maata. Hyökkäätte vähän niin sanktioita tulee vähän. Biden on heittänyt Ukrainan bussin alle useamman kerran ennen hyökkäystä ja hyökkäyksen aikana. Valpelan kannattaisi muistella mitä kollega Atte Lehtonen on kirjoittanut: Biden vakuutteli Valkoisen talon lehdistötilaisuudessa, että Venäjän hyökkäyksellä olisi taloudellisia seuraamuksia. Kuohuntaa kuitenkin aiheutti Bidenin kommentti siitä, että länsimailla ei ole yhteisymmärrystä toimista, jos Venäjä tekee miehitystä pienimuotoisemman rikkomuksen.

– Se on yksi asia, jos se on pieni hyökkäys ja joudumme taistelemaan siitä, mitä tehdä ja mitä olla tekemättä, Biden sanoi.
Toimittajat pyysivät Bidenia tarkentamaan, mitä hän tarkoitti ”pienellä hyökkäyksellä”. Biden vastasi vetävänsä rajan siihen, että ”Venäjän joukot ylittävät rajan ja tappavat ukrainalaissotilaita”.
– Uskon, että se muuttaa kaiken. Mutta se riippuu siitä, mitä hän (Vladimir Putin) tekee ja missä määrin pääsemme täytteen yhteisymmärrykseen Naton rintamalla, Biden sanoi.
Ukrainan viranomaiset järkyttyivät Bidenin kommenteista. Eräs virkamiehistä kertoo nimettömästi CNN:lle olevansa järkyttynyt siitä, että Biden teki eron hyökkäyksen ja invaasion välillä.
– Tämä näyttää Putinille vihreää valoa tunkeutua Ukrainaan mielensä mukaan, virkamies sanoo.

Ja vääristely jatkuu. Fox Newsin haastattelussa hiljaiseksi vetää kohta, jossa Trump ei suostu tuomitsemaan Putinin toimia. Ruudulle leikataan kuvia Butšan kaduilla makaavista siviilien ruumiista, ja samalla Trump kerskailee läheisillä väleillään Putiniin.

JSN:n ohjeet edellyttävät toimittajaa tarkastamasta tiedot. Minun ei niitä tarvitse noudattaa koska en ole toimittaja mutta toisaalta tiedän että niitä ei kukaan valvo ja niin tietää IL:n toimittajakin. Kohdassa jossa näytetään kuolleita Butsan kadulla Trump vastaa Hannityn kysymykseen pahuudesta. Hän sanoo että sadan vuoden kuluttuakin yhä ihmetellään miten tämä annettiin tapahtua. Trump sanoo että NATO:n 28 jäsenmaasta vain 8 täytti velvoitteensa sotilasbudjetin osalta. Trump arvioi että Yhdysvaltojen osuus NATO:n sotilasmenoihin käyttämästä rahamäärästä oli 80%. On eri asia väittää Trumpi kerskailevan (sopii ilmeisesti IL:n narratiiviin) kuin kertoa kaikki mitä edellä on sanottu.

Eikö pidä paikkaansa että Trump tuntee Putinin jos hänen aikanaan hyökkäyksiä ei tapahtunut Venäjän naapurimaihin toisin kuin Obaman ja nyt Bidenin kaudella.
Trump kysyy myös haastattelussa miksi mitään tällaista ei tapahtunut hänen kaudellaan ja Anthny Blinken ja muut eivät osanneet vasta kysymykseen. Eikä osaa Varpelakaan vastata.

Miksi Varpela ei halua nostaa esiin haastattelussa esiin tullutta Trumpin väitettyä Venäjä-vehkeilyä? Sekin hämmästyttää. Erään kirjoituksen mukaan IL:n toimituksessa kuuminta hottia on vielä Muellerin tutkimus. Durhamin tutkimuksen tuloksiin toimitus ei halua koskea pitkällä tikullakaan.

Trumpin Putin-kommentit hämmästyttivät myös juuri ennen sotaa hänen kutsuessaan Venäjän joukkojen siirtämistä Ukrainan rajalle ”nerokkaaksi” ja joukkoja ”rauhanturvajoukoiksi”.
No nyt meni melkein oikein. Jos toimittaja vain ymmärtäisi sarkasmia. Ja sarkasmi jää huomaamatta jos ei lue koko sitaattia. Tai haluaa irroittaa lauseita asiayhteydestä. Tietysti silloin kun se tukee toimittajan narratiivia.
The former US president, Donald Trump, proposed this Tuesday to imitate the Russian president, Vladimir Putin, and send a “peacekeeping force” to the Mexican border.

Sama suomeksi: Donald Trump ehdotti US:n matkivan Putinia ja lähettävän ”rauhanturvaajia” Meksikon vastaiselle rajalle. Piikki kohdistuu Bidenin avoimien rajojen politiikkaan.

Sodan aikana Trump on kertonut, että hän olisi vastannut Putinin ydinasepuheisiin hehkuttamalla Yhdysvaltain vielä suurempaa ydinasearsenaalia. No nyt meni oikein. Kertomatta jäi että Trump sanoi että olisi ollut valmis tekemään enemmän kuin lähettämään 44 vuotta vanhoja hävittäjiä Ukrainaan. Siis niitä puolalaisia Mig29 hävittäjiä joiden siirron Biden esti. Tämä tietysti piti jäättä kertomatta että narratiivi ei kärsi.

IL:n pääkirjoitus on kuin rikkinäinen puhelin joka vääristää viestin.
Mutta mitäpä minä tässä tilitän. Ei teidän tarvitse uskoa IL:ää tai minua. Kuunnelkaa itse mitä Trump sanoo jos kielitaito antaa myöden. Arvioikaa sen jälkeen kumpi, IL vai minä, antoi haastattelusta todenmukaisemman kuvan.

Ja lopuksi: Iltasanomat kertoo että Venäjältä tuotiin Suomeen raakaöljyä yli 73 miljoonan euron arvosta. Onneksi tämä on sitä vihreää energiaa jota media on hehkuttanut. Useat suomalaismediat kertoivat että Saksa mm. on joutunut siirtymään fossiilisten polttoiaineiden käyttöön energiatuonnin vähennyttyä Venäjältä.

 

Tilaa
Ilmoita
guest

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh

Jo toisen kerran oli minulla kielletty IL kommentoisnti.
Yritin kovasti kysellä että mitähän sääntöjä olen rikkonut?
Ainoa vastaus on että olet rikkonut sääntöjä, mutta sitähän just yritin kysyä että mitä sääntöä?

John Quiman

Siellä pärjää paremmin, jos käyttää sellaisia sanoja, joista lukija ymmärtää tarkoitetun ilman, että itse tarkoitettu sana on mainittu.

Kata

https://www.dailysignal.com/2022/08/03/4-takeaways-from-senate-panels-hearing-on-gain-of-function-research-covid-19/

Maailma on täynnä valehtelua,panettelua,vattuilua,syyttelyä ja kontekstista irroitettuja asioita…ja näin koska plan etenee.
Kuka uskoo kuka ei mutta hyvä kirjoitus!

John Quiman

Maailmassa pelataan vallasta, eikä moraali ja hyvät aikeet ole kuin juhlapuheissa kansalaisille tarkoitettua huumetta.

Kata

Se on juuri niin.

pöh

IL
Oli viimeisin joone menetin ”oikeuden kirotaa”
Olin kuulemma rikkonut sääntöjä, mutta eivät pystyneet että missä ja milloin oon rikkonut jotain sääntöjä?
Me oikeati eletään täydessä kommunismiss.

Kirjapaino Kursiivin tsuppari

Afganistanin joutumista Talebanin haltuun voisi repostella enempikin, nyt on varsin hyödytöntä metelöidä naisten oikeuksista ym.