Blogit

Antti Lindtmanin Orpo-kaihi, mediaa ei kiinnosta tarkastaa

Eilen eduskunnassa käytiin välikysymyskeskustelu. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra esitteli välikysymyksen. Puheessa oli enemmän kuin yksi tai kaksi asiakohtaa jotka tuntuivat minusta tutuilta, tiesin jopa odottaa sitä. Ja kyllä, tuntui hyvältä.

IS:kin uutisoi välikysymyskeskustelusta. Eihän IS olisi IS jos se ei jättäisi jotain tarkastamatta.

Kokoomuksen kritiikkiin puuttui myöhemmin Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Hän huomautti, ettei puoluejohtaja Petteri Orpo ollut salissa läsnä. Syyksi hän epäili sitä, että Fortumin Uniper-kauppojen aikana vuonna 2017 Orpo työskenteli Juha Sipilän (kesk) hallituksen valtiovarainministerinä.
– Missä on puheenjohtaja Orpo? Häntä ei ole näkynyt tässä keskustelussa, oletteko muuten huomanneet?
Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta perjantaina kello 13.00 pidettävässä täysistunnossa.

JSN:n ohjeissa toimittajan edellytetään pyrkivän totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Epäliemättä Lindman on sanonut kuten edellä on kirjoitettu. Sen sijaan toimittaja katsoo että Lindtmanin puheiden totuudenmukaisuuden tarkastaminen ei kuulu hänen tehtäviinsä. Johtunee siitä että kyseessä on demari. Muutenhan IS:ssä on revitty otsikoita ja tarkasteltu ulkomaalaistenkin poliitikkojen ja presidenttien puheiden oikeellisuutta kunhan puhujan puoluekanta on ollut väärä tai sukunimi narratiivin kannalta oikea.

Mihin muuhun tulokseen toimittajan toiminnasta voi päätyä kun asian voi tarkastaa Ylen Areenasta jälkikäteen. Orpo näkyy ainakin kahdessa kohtaa istunnon aikana. Kamera panoroi salia ja noin 15 minuutin kohdalla Orpo istuu paikallaan. Samoin Orpo näkyy kuvassa vähän jälkeen tunnin kohdalla. Minulla meni asian toteamiseen noin kaksi minuuttia.

Toisekseen asian olisi voinut tarkastaa eduskunnan pöytäkirjasta kohdasta nimenhuuto. https://www.eduskunta.fi/FI/taysistunto/Sivut/Taysistuntojen-poytakirjat.aspx

Siellä kerrotaan poissaolijat. Vaikka on ilmoittautunut paikallaolijaksi ei se tarkoita että olisi salissa koko aikaa tai ollenkaan. Onkin syytä kysäyä näkikö Lindtman Uniper kakkoskauppojen aikana pää- ja omistajaohjausministereinä olleita, Rinnettä ja Paateroa salissa. Kolmoskauppojen aikaiset vastaavat sen sijaan olivat paikalla, itse asiassa ministeriaitiossa. Kyseessä ovat Sanna Marin ja Tytti Tuppurainen. Näiden nimien esilletuominen Uniper-yhteyksissä on tuottanut huomattavia vaikeuksia sekä Iltalehdelle että Iltasanomille.

Haaste lukijoille, bongatkaa Paatero tai Rinne istuntosalista keskustelun aikana. En väitä, toisin kuin Lindtman että heitä ei siellä näkynyt. Kunhan katsotte.

Kun näköasioista puhutaan, kai minäkin voin tehdä kaupallista yhteistyötä ja kertoa että Specsaversissa on jälleen tarjolla näöntarkastus ilmaiseksi. Minä menen perjantaina, millois Antti?

Blogilinkki lähetetty s-postilla Petteri Orpolle, Antti Lindtmanille, heidän avustajilleen sekä IS:n toimittajalle.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit