Blogit

”Establishmentti” ja koulusurmat

Kuva: Hope Columbine Memorial Library.jpg. Wikimedia Commons. CC BY-SA 3.0.

Väkivaltatutkija Peter F. Langman kirjoitti aikoinaan eräästä suomalaisesta kouluampujasta, että hän oli poliittinen terroristi vain omassa maailmassaan. Langman piti kouluampujan kuvitelmia siitä, että kouluampuminen aiheuttaisi vallankumouksen, lähes psykoottisina.

Nyt kun vilkaisin uudemman kerran kyseisen kouluampujan manifestia, niin tämähän kuulostaa täsmälleen samalta mitä ”järjestelmänvastaisina” esiintyvät, yleensä Venäjä-myönteiset terrorismin symppaajat suoltavat nykyään massoittain. (Tällä en tarkoita kaikkea poliittisen järjestelmän kritiikkiä, vaan pyrkimyksiä kaataa koko maailma.)

Kouluampujan manifestin mukaan 94% ihmisistä on jälkeenjääneitä massaihmisiä, joita 3% manipuloi ja jäljellejäävällä 3%:lla, jotka tiedostavat miten asiat oikeasti ovat, on sen takia tosi paha olla. Tähän kaikkeen esitetään ratkaisuksi järjestelmän (oli järjestelmämalli sitten mikä tahansa tähän mennessä yritetyistä) kaatamista summittaisella riehumisella, joskin toimintaohjelman loppupuoli jää vähän sumuiseksi, koska ei selvennetä miten jatkossa pidettäisiin huolta että valaistuneisto hallitsee tulevaisuudessakin.

Onko kouluampuja onnistunut tavoitteessaan? Manifesti on luettu ja seuraajia tullut?

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton

Kouluampujat käyttävät paljon voimakkaampia aivojen välittäjäaineisiin vaikuttavia kemikaaleja kuin kavereitaan puukottavat alkoholin käyttäjät.
Ei ole kysymys vain psykologiasta vaan huumaavista aineista, joiden vaikutus on yksilöstä riippuvaa. Joku tulee miellyttäväksi henkilöksi saatuaan alkoholia joku toinen väkivaltaiseksi.

Puolueeton

Jonkun ajatusmaailma tasoittuu SSRI lääkityksellä jonkun toisen päässä syntyy hulluja ajatuksia ja lääkkeen vaikutuksesta hän jopa toteuttaa niitä.