Kun Suomi liittyi Euroopan unioniin, meille uskoteltiin, kuinka Suomi pääsee vaikuttamaan? Ikävä tosiasia on, että niihin asioihin, jotka ovat Suomelle tärkeitä, kuten metsät, päästöt tai asedirektiivi, vaikuttavat muut maat. Suomi on ollut heikko neuvottelija ja tekee mielellään kompromisseja, jopa oman etunsa vastaisesti
Euron myötä pääsimme vastuuseen Kreikan sotkuista. Euron ulkopuoliset maat eivät tätä Riesaa saaneet. Näin ei ole käynyt muille pohjoismaille.
Tiivistetysti voi sanoa, että EU:ssa annettu direktiivi tai asetus voi sitoa meidät asioihin, jotka eivät ole etumme mukaisia.
Tilanne on siis nurinkurinen: kuulumme klubiin, jolle maksamme, josta emme pääse eroon, mutta joka usein tekee meidän etumme vastaisia päätöksiä ja voi vielä haastaa meidät oikeuteen. Meitä siis hallitaan ulkopuolelta.
Niitä, jotka tästä huomauttavat tai haluavat keskustelua kutsutaan populisteiksi, syytettyjen penkillä istuvat siis perussuomalaiset.
Enemmänkin tuntuu siltä, että eliitti ihailee kaikkea, mikä tulee rajojemme ulkopuolelta tai on vieraskielistä, tätä voisi kutsua suorastaan ulkomaalaistamikseksi, Hyvä esimerkki on tästä hallitsematon siirtolaisuus ja maahanmuuttovirta, jolle valtaeliitti ja vanhat puolueet eivät halua tehdä mitään. Herää kysymys onko kyseessä suorastaan ulkoa johdettu operaatio tuoda väkeä Euroopan ulkopuolelta Suomeen?
EU-vaaleissa on syytä laittaa tälle kehitykselle kapuloita rattaisiin. Perussuomalaiset voivat vaikuttaa asiaan EU-parlamentissa osana isompaa kansallismielistä ryhmää. Onkin aika laittaa Suomen kansan etu etusijalle.
Käsittelen asiaa myös uusimmalla videollani:
Olli Kotro on ehdolla Euroopan parlamenttiin keväällä 2019 perussuomalaisten listalta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on työskennellyt pitkään perussuomalaisten palveluksessa Euroopan parlamentissa ja sitä ennen ulkoasiainministeriössä. Voit seurata Olli Kotroa Twitterissä ja Facebookissa.