Blogit

IS:lle Marin ja Tuppurainen koskemattomia Uniper-kaupoissa

Tänään oli IS:n vuoro näyttää esimerkkiä miten demarien osuutta Uniper-kaupoissa jätetään kertomatta. Aiemmin IL osasi uutisessaan kerto ensimmäisen Uniper-kaupan vastuuhenkilöt hallituksessa mutta jätti kakkos- ja kolmoskauppojen henkilöt kertomatta. Kolmoskauppojen henkilöt, Marin ja Tuppurainen saatiin juttuun vasta toisen sähköpostin ja puhelinsoiton jälkeen.

Nyt IS jätti kertomatta kolmannen kaupan henkilöt.

Lokakuussa 2019 Fortum ilmoitti laajentavansa Uniper-investointiaan yli 70,5:een prosenttiin, jolloin Uniper-investoinnin kokonaisarvo nousi noin 6,2 miljardiin euroon.
Omistajaohjausministerinä toimi tuolloin Sirpa Paatero (sd) ja pääministerinä Antti Rinne (sd).

Taustoituksen jälkeen edetään syksyyn 21: Vielä niinkin myöhään kuin 17. marraskuuta 2021 talouspoliittiselle ministerivaliokunnalle arvioitiin, että ”Uniperin ennustetaan tuottavan tasaista liikevoittoa lähivuosina”.

Olisi kannattanut lukea kilpailija IL:ää kun olin, kolmannen yhteydenoton jälkeen, saanut toimittajan lisäämään sinne myös 2020 kaupat. Viimeiset Uniper-kaupat Fortum teki 2020, jolloin pääministerinä oli Sanna Marin (sd) ja omistajaohjausministerinä Tytti Tuppurainen (sd).

Mistä johtuu se että IP-lehdillä tuppaa unohtumaan tällainen Marinia koskeva ikävä asia? Ammattitaidottomuutta, tietämättömyyttä vai onko kyseessä narratiivi, tässä tapauksessa Marin-kultin epätoivoinen ylläpito?

Päivitys.
Tuleehan se sieltä kun vähän potkii. Kunnia niille joille kunnia kuuluu. IS päivitti uutista.
21.9. kello 16.29: Lisätty juttuun tieto, että toukokuussa 2020 Fortumin Uniper-omistus kasvoi 73,4 prosenttiin ja hankintahinta noin 6,5 miljardiin euroon. Lisätty myös tieto, että vuoden 2021 lopulla Fortumin Uniper-omistus oli noussut 78 prosenttiin.

Toimittaja vakuutteli että kyse ei ole Marinin suojelemisesta. Juu juu, ihan varmasti näin kun iltapäivälehdestä riippumatta jää osuus kaupoissa mainitsematta. Sattumaa vaikka epätodennäköistä.

Muistinko jo mainita että tutkimuksen mukaan perussuomalaisilla on vähiten luottamusta mediaan. Osaakohan kukaan arvata miksi.

Tilaa
Ilmoita
guest

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Yrjö

Jotta pysytään aiheessa Uniper kaatui USAn määräyksestä laittaa putket kiinni. Samoin kun Fennovoimakin lopetettiin USAn määräyksestä. Ja me maksetaan.

Se oli silloin

Tarkista tietosi. On taas sen verran paksua tuubaa.

Yrjö

Juuri niin, tarkista tietosi. Kun Bidenin klaani oli vallassa Jenkeissä edellisen kerran v.-12-16 alkoi Ukrainassa rytistä ja Itämerelläkin koettiin kauhun hetkiä. Sitten tuli Trump valtaan v.-16-20 ja Euroopassa tilanne rauhoittui. Bidenin vaalipetosvoiton jälkeen v.-20 oli nähtävissä heti, että kohta alkaa rytistä taas. Ja niin alkoi. Nyrkkisääntö: Missä sota (ja pakotteet), vallankaappaus tai suurmielenosoitus, siellä USA.

Se oli silloin

Trump ei ole jenkki?

Taman

Kun Fortum oli ostamassa Uniperia niin käytettiinkö missään vaiheessa yritydtutkijoita? Kävikö kukaan läpi Uniperin tekemiä sopimuksia ostoista ja myynneistä. Ammattimainen kaupan valmistelija olisi nähnyt jo kun oli ostettu 10% osakekannasta niin voi tehdä ko selvityksen. Jos näin ei tehty niin poliittisille päättäjille siirto ja kaupallisille päättäjille potkut, kaikille syyllisille. Tämän pahemmin yrityskauppaa ei voi ryssiä , toisena tulee valtionyhtiö joka osti 7 miljardilla oikeuksia saksasta, ja sai tyhjää joten valtio joutui myymään osakkeet ruotsiin telialle.

Tästäkään ei kukaan kantanut vastuuta.

Rane

Naistoimittajat pitää naisministerien puolta. Femakko ei jätä femakkoa, ovat samanlaisia kuin vapaamuurarit.

Tuhnu

Johtuu varmasti samasta syystä kuin huumeiden viihdekäytön huolettomuus.

pöh

Meillähän on ihan yhtä puolueeton media kuin vaikkapa Venäjällä.
Se on jopa hieman koomista että meilläkin on nyt alkanut hirmuinen Trumppi jahti taas, ikäänkuin suomalaiset vieläkään äänestäisi USA:n vaaleissa.
Niin ja Bidenistä ei pahaa sanaa, vaikka sanottavaa kyllä riittäisi..

marko

Nuista tulee ne kummelin pääministerisketsin hahmot mieleen.. sanna on pena ja tytti on jermu. pitäis olla kuolemanrangaistus jos poliitikko valehtelee kansalle.