Blogit

Jälleen puutteita laatulehti Iltalehden uutisoinnissa

Kirje toimitukselle:

Orjat hyötyivät orjuudesta? Floridan uusi opetussuunnitelma herättää kritiikkiä

Hei

Isokangas on esittänyt perättömiä väitteitä, suoranalsia valeita jutussaan
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/01123085-47cf-4485-aca0-611183be9fd6

Yhdessä kohtaa muotoillaan, että yläkoululaisille tulisi opettaa ”orjien kehittäneen taitoja, joista joissain tilanteissa voisi olla henkilökohtaista hyötyä”, kertoo Reuters. Etenkin tämä kohta on aiheuttanut kritiikkiä.
– Miten kukaan voi väittää, että kaikkien hirveyksien keskellä tällainen ihmisarvon riistäminen olisi ollut kenellekään hyödyksi, sanoi Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris perjantaina.

Jos Iltalehti ei olisi poliittisesti vasemmalle kallellaan se olisi seurannut uutistapahtumaa kuten JSN:n ohjeissa edellytetään ja julkaissut jatkouutisen jossa kritisoidaan Harrisin puhetta. Samalla olisi saatu vastaus otsikossa esitettyyn kysymykseen.

A prominent civil rights figure who helped craft Florida’s African American history standards has blasted Vice President Kamala Harris’ assessment of the curriculum as “categorically false.”
Dr. William Allen, former chairman of the US Commission on Civil Rights, says Harris was way off when she claimed in a speech last week that the standards suggested slavery was beneficial to black Americans.
“The only criticism I’ve encountered so far [on the new curriculum] is a single one that was articulated by the vice president, and which was an error,” Allen, who is black, told ABC News in footage touted by Florida Gov. Ron DeSantis’ press secretary.
“As I stated in my response to the vice president, it was categorically false. It was never said that slavery was beneficial to Africans,” said Adams, who was on the working group that helped devise the curriculum.

Liitteenä Allenin ja tohtori Frances Presley Ricen lausunto asiasta.
Lausuntonsa lopussa todetaan että on pettymys, mutta ei yllätys että kritiikkiä esittäneet vähättelevät kuukausien työnä syntynyttä Floridan ensimmäistä mustien historiaa koskevaa pohjatyötä muutamilla asiayhteyksistään irroitetuilla ilmaisuilla.
Asiayhteyksistään irroitetut ilmaukset kuulostavat Iltalehdestä puhuttaessa kovin tutuilta.

Olen jo ottanut aiemmin yhteyttä asiasta niin Isokankaaseen kuin Kauppiseen. Jatkouutista ja oikaisua ei ole kuulunut, joten katson Iltalehden jatkavan JSN:n ohjeiden kohtien 13 ja 20 rikkomista ja syyllistyvän kohtien
1. 8.10. 12. rikkomiseen.

Muistinko jo mainita että tutkitusti perussuomalaisilla on alhaisin luottamus mediaan.

JK.

Iltalehti vastasi:

Hei!

 

Kiitos viestistä! Vastaan ulkomaantoimituksen puolesta sähköpostiisi. Tässä tapauksessa vaikuttaa siltä, että ehdotat pikemminkin jatkojutun aihetta, mutta alkuperäisessä jutussa ei näytä olevan mitään virhettä. Jatkamme varmasti jossain määrin tämänkin aiheen seuraamista muiden uutisaiheiden lomassa.

Oikein mukavaa viikon jatkoa!

Terveisin,

Marikki Nykänen

ulkomaantoimitus, Iltalehti

Vastaukseni Marikille:
Jos sinusta vaikuttaa siltä vaikutelmasi on väärä.  Vaadin erheellisen tiedon korjaamista. JSN:n 13 pykälä tuskin tarkoittaa sitä että uutista täydennetään joskus jos huvittaa vaan välittömästi kun jotain uutta ilmenee. Nyt on ilmennyt jo aikaa sitten.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit