Blogit

Jos olisin Riikka Purra…

Jos olisin Riikka Purra ottaisin puheenjohtajatentissä esiin pari asiaa.

Ensinnäkin ruotisin Saarikon vaaleissa ylläpitämää kepu pettää aina brändiä. Puheenjohtaja Saarikko rummuttaa kepun vaaliohjelmaa. Kohta kaksi: Nykyiset tiet ja raiteet kuntoon. Laitamme uudet miljardihankkeet siksi jäihin. Varmistamme autoilijoiden tasa-arvoisen aseman luopumalla dieselin käyttövoimaverosta.

Muistuttaisin puheenjohtaja Saarikkoa ministeri Saarikon kannasta ja kirjallisesta vastauksesta käyttövoimaveroja koskevaan kirjalliseen kysymykseen sähkökäyttöisten autojen käyttövoimaverotuksen kohtuullistamisesta ja käyttövoimaveron poistamisesta diesel- ja kaasuautoilta.

Vastauksesta selviää että ministeri Saarikko torppaa totaalisesti puheenjohtaja Saarikon vaalilupauksen:

Tasapuolisen verokohtelun toteuttamiseksi dieselkäyttöisiltä henkilöautoilta peritään vuotuista käyttövoimaveroa, jolla tasapainotetaan moottoribensiinin ja dieselöljyn polttoaineverojen ero keskimääräisellä 25 000 kilometrin ajosuoritteella. Näin henkilö- ja ammattiliikenteen verorasitus saadaan eriytettyä ja dieselin verotuki kohdistuu tarkoitetulla tavalla ammattiliikenteelle. Lisäksi käyttövoimaveron poistaminen dieselkäyttöisiltä henkilöautoilta edellyttäisi energiaveromallin mukaisesti vastaavaa korotusta dieselöljyn polttoaineveroon, mikä nostaisi ammattiliikenteen verorasitusta nykyiseen verrattuna.

On hyvä muistaa, että energian verotus tai käyttövoimavero eivät ole yhteydessä viimeaikaiseen energian kuluttajahintojen nousuun. Verotuksen tavoitteena ei myöskään ole tasata pumppuhintojen tai eri käyttövoimien henkilöautojen hankintahintojen eroja.
Helsingissä 9.2.2023 Valtiovarainministeri Annika Saarikko

Kiinnittäkää huomio päivämäärään: vastaus on annettu sen jälkeen kun kepu 26.1. julkaisi vaalilupauksensa.

Jos olisin Riikka Purra ihmettelisin miksi puolueet, muut kuin perussuomalaiset, jotka allekirjoittivat Sipilän johdolla sorvatun ilmastopolitiikan tavoitteet, eivät nyt rummuta EU:ssa ilmastopolitiikan saavuttamaa suurta voittoa joilla tavoitteita edistetään. Miksi kepu, kokoomus, demarit, vihreät, vassarit, kristilliset, ruotsalaiset eivät nyt juhli saavutustaan turulla ja toreilla. Nokkelimmat pokkelimmat laskivat että edellä on vain seitsemän puoluetta, vaikka tavoitteet allekirjoitti kahdeksan. Johtuu siitä että siniset on hailakka muisto vain. He esiintyvät nykyään enteellisesti nimellä Korjausliike. Korjausliikkeillä ja remonttifirmoilla riittääkin työtä jos direktiiviä aletaan toteuttaa.

Jos olisi Riikka Purra muistuttaisin mitä hyvää lisäksi on tulossa ensi kesänä Brysselistä. Jälleen rustataan ainutkertaista tukipakettia jonka ainutkertaisuuden vuoksi kokoomus sen jälleen hyväksyy jos on pääministeripuolueena. Sen läpi saamiseksi pukkaa sinipunaa.

Jos olisin Matias Turkkila rummuttaisin edellä mainittuja asioita Suomen Uutisissa vaikka Riikka Purra ei niitä esille ottaisikaan.

Ja lopuksi sivallus putinistisen Suomen Valetietotoimiston eli STT:n suuntaan. Yle uutisoi eilen klo 18.00 lähetyksessään että Putinin väitetty vierailu Mariupolissa oli ensimmäinen laatuaan miehitetyllä Ukrainan alueella. Tämä tarkoittaa sitä että sekä ylen että STT:n kanta on että Krim on osa Venäjää. Putin kävi Krimillä ensimmäisen kerran jo 2014 toukokuussa sekä ainakin ajeli Kertsin sillan avajaisissa sillan yli kuorma-autolla.
Nyt tiedätte miten suhtautua ylen sekä STT:n uutisiin.

Tilaa
Ilmoita
guest

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Oletettu

Tavalla tai toisella Suomeen venkoillaan hallitus jota vetää joko kokoomus tai sossut ja kepukin saadaan mukaan hyväksymään kaikki mahdollinen. Mielenkiintoista on vaan se millä seuraava hallitus kiemurrellaan kasaan. On tässä maassa nähty jo sellaisia poliittisia tempauksia, että oikein odottaa mitähän nyt tulee. Ylellä ja Hesarilla on hyvät pesukoneet joilla mitkä tahansa päättäjien kieroilut valkaistaan. Toki päätäjän pitää olla ns oikealla asialla, että maine pesaistaan

Tapiola

Tuo dieselveron poisto tasavertaisuuden nimissä on puujalka ehdotus. Samalla tulisi poistaa koko ylimääräinen autovero, kuten oli Sipilän aikana tarkoitus purkaa byrokratiaa.
Siellä on traficomin/viestintäviraston palkoilla nyt jo varmaan yli tuhat liian hyvin palkattua virkakyöstiä ja autoveron poistolla päästäisiin kokonaan eroon turhasta veronkannosta, joka tuottaa liikaa byrokratiaa. Samalla voidaan siirtää Traficomin kalliita virkakyöstejä hoitoalalle tuottavaan työhön kohtuullisella palkalla, tai sitten kortistoon jos työ ei kelpaa.
Näin kansalaiset olisivat tasa-arvoisia autoilussaan, kun heikoimmat ja autoa välttämättä, mutta vain toisinaan tarvitsevat eivät enää maksaisi laskennallista päivämaksua pihalla seisovasta autostaan.
Mitä tulee EU:n uusiin ”tarkkarajaisiin” rahastuksiin, on Purra niistä pitänyt todella paljon ääntä koko ajan. Toinen asia josta persuja aina syytetään, on mukamas työperäisten salliminen saapua maahan rajattomasti, eikä pidä paikkaansa. Aivan totta onkin kuten tekstissä, jos sinipuna tulee, niin sitten Suomen surkeuttaminen jatkuu.

Tapiola

Ihan oikein. Kyllähän Saarikko istuu jo tulevan hallituksen rattailla samalla, tai ainakin yrittää kovasti.

pöh

Krimin niemimaa on historian aikana kuulunut aika monelle eri kansalle.
Kreikkalaiset, Roomalaiset, tataarit, mongoolit, turkkilaiset jne..
Kenelle se sitten oikeasti kuuluisi? Ainakin asukkaat siellä on venäjänkielisiä ukrainalaisia.
Ja sen venäjänkielisyyden takia heitä on vainottu siellä vuosikymmenen.

Pasi Hiltunen

Kirimin Tataarit on se vainottu kansa jonka älymystön Venäjän punaiset hävittivät lähes kokonaan -20 ja-30 luvulla ja valloitettuaan Saksalaisilta Krimin v.-44 pakkosiirsivät kaikki Tataarit Siperiaan ja Keski-Aasiaan ja tässä kuoli lähes puolet Tataari-väestöstä. Nyt kun Venäjä valloitti Krimin taas, vainot jatkuvat…

John Quiman

Tataareja alkoi palata Krimille kyyditysten ja vainojen jälkeen, kun se sallittiin 80-luvun lopulla. Venäläiset olivat ottaneet haltuunsa tataarien maat ja talot, eivätkä suostu keskustelemaan palautuksista. Sen sijaan Krimin tataareja ovat venäläiset syrjineet ja vainonneet sekä uhkailleet mielinmäärin.

Vielä 40-luvun alussa Krimin tataarit olivat reippaasti ehdoton enemmistö ja Krim on ollut pitkkään tataarien maa, vaikka se onkin ollut milloin kenenkin vallan alla. Kun Stalin kyyditteli ja surmasi tataarit Krimiltä, rahtasi hän tilalle venäläisiä. Siksi siellä on niukka venäläisenemmistö nykyisin.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
GetLostKike

Suomalaisia on vainottu kautta aikojen, mutta ei kiinnosta. Menkääpä Ikurin Tamppoonin kanssa veisaamaan- Maksamme velkaa!

pöh

Mä en edes halua sanoa että tietäsin jotain krimin ihmisten kärksimyksestä.
Mutta kukaan ei ole koskaan viittinyt kysyä niiltä iteltään.

John Quiman

Venäjänkielisiä ei ole varsin vainottu Krimillä, eikä erityisen mainittavasti muualla Ukrainassakaan. Venäjänkielisten vainosta puhutaan ainoastaan Venäjän miehittämillä alueilla. Muualla Ukrainassa ei venäläisten haluta ”vapauttavan” alueita, vaan myös venäjänkieliset sotivat Venäjää vastaan.

John Quiman

Niin, Venäjän miehittämillä alueilla puhutaan venäjänkielisten vainoista, koska Venäjä tarvitsee oikeutusta miehityksilleen. Venäjä miehitti Itä-Ukrainan ja Krimin 2014 ja on sen jälkeen hallinnut niiden alueiden tiedotusta kovalla kädellä ja vain Venäjän propaganda on ollut sallittua.

pöh

Venäjä miehitti Krimin koska USA teki värivallankumouksen Ukrainassa.
Ukraina oli luvannut olevansa puolueeton, mutta eipä ollut

pöh

Mä oikeastaan toivon että persut saisi järjettömän vaalivoiton.
Mä en kannata persuja mutta sitten nähtäsiin täälläkin se värivallankunoius. Ehkä se sitten menis perille?

pöh

Niin kutsutuissa kansantasavalloissa on ukraina tappanut 8-vuoden ainana yli 50 000 ihminstä, iso osa lapsia.
Vaikka kuinka paljon vihaa venäjää niin miten tuon voi perustella itelleen?