Blogit

Journalismin juhlaa, IL: Lassen rysään eksynyt vonkale ei ollutkaan sampi – näin outo ilmestys saattoi eksyä pyydykseen

Kuka tästä ottaa selvää? Otsikossa kerrotaan että kala ei ole sampi. Ingressissä on jo toinen ääni kellossa: Luonnonvarakeskuksen eläköityneen erikoistutkijan Lauri Urhon arvion mukaan kuvan kala on siperiansampi.

Siperiansampiko ei ole sampi? Ainakin Maretariumin mukaan siperiansampi on yksi sampilajeista: Siperiansampi on Euroopassa yleisin viljelyssä oleva sampilaji. Maretariumin 21 siperiansampea on tuotu Imatran kasvatuslaitokselta keväällä 2005. Sampien heimoon kuuluu 18 lajia, joista sampea, sterlettiä, sinisampea, siperian- ja venäjänsampea sekä tähtisampea tavataan silloin tällöin Suomenlahdella.

Lyhyesti sanoen kyseessä, toisin kuin IL väittää on sampi, tarkempi alalaji siperiansampi. Irtoaakohan tuolla jutulla vuoden journalistipalkinto vai onko kyseessä tavallista Iltalehtilaatua edustava uutinen?

 

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Timppis

Tik tok tason toimittajia ja muita facebookkaajia.kävin ensimmäistäkertaa katselemassa tik tok juttuja ja ei voi kun todeta me ollaan kusessa.mutta se taitaakin selittää miksi meillä on tällähetkellä tälläiset poliittiset johtohahmot maailmanlaajuisesti kuin nyt on.

Snif

Eipä tuo yllätä että valtamediat ei tiedä mistään mitään.

FIXIT

Mikä merkillisintä, kukaan taho ei tee elettäkään, jotta mursu saataisiin Suomenlahdelta kyyditettyä turvaan kotivesilleen Atlantille. Kaikki ihmettelevät vain…

Zardex

Putinin lähettämiä agentteja kummatkin, niin sampi kuin mursukin. Venäjä on voittamaton, koko luomakunta taistelee Venäjän puolella.

Varma Voitto Ikuinen

on=