Blogit

Kiertävät sähkökatkot ilmastopolitiikan konkurssi

Miksi muuksi sitä voisi nimittää kuin ilmastopolitiikan konkurssiksi. Sen haihattelun lopuksi johon muut eduskuntapuolueet lähtivät perussuomalaisia lukuunottamatta. Vuoden 2018 joulukuussa eduskunnassa hyväksyttiin ilmastopoliittisia linjauksia. Jokainen joka asiahteyksistä ja suuruusluokista jotain ymmärtää,  ymmärtää asian haihatteluksi: Ajankohtaiskeskustelu ilmastonmuutoksesta käytiin vihreiden aloitteesta. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen muistutti esittelypuheenvuorossaan kansainvälisen ilmastopaneelin näkemyksestä, jonka mukaan maapallon keskilämpötilan nousu on pysäytettävä puoleentoista asteeseen. Mikkosen mukaan Suomen nykyiset ilmastotoimet eivät riitä puolentoista asteen tavoitteen saavuttamiseen.

Ei se riitä vaikka Suomessa lopetettaisiin liikenne ja asuntojen lämmittäminen, kaikki tuotanto ja niin edelleen, se ei lopettaisi kehitystä jos ilmastonmuutos on ihmisen toiminnasta kiinni. Sen pitäsi jokainen ymmärtää.

– On ajateltava isommin. Sen sijaan, että mietimme, miten edistää ilmastotoimia nykyisen talousraamin sisällä, meidän on käännettävä ajattelumme toisinpäin: ilmastopolitiikan tulee asettaa raamit taloudelle, Mikkonen sanoi. Siinä mielessä menestystä on tullutkin: turvetuotanto on ajettu alas, hiilivoimaloita on purettu, ja nyt ei riitä kantturoille kuiviketta ja teollisuus harkitsee yövuoroihin siirtymistä kaamoksen ajaksi.

Kuten otsikosta voitte lukea, hiilivoimaloiden alasajolla saadaan mahdollisesti muutakin aikaan: kiertävät sähkökatkot. Enemmän kuin vihertymistä, saattaa se aiheuttaa sinistymistä kun kotona hytisee ilman lämmitystä.

Eikä niillä suomalaisten hiilivoimaloiden alasajolla ilmastonmuutosta torpata. Vuodesta 2016 Suomessa on purettu 5 hiilivoimalaa.

Pohjolan Voima Oyj:
Voimalaitos purettu 2016: Mussalon voimalaitos nettosähköteho 313 Mw  (Kotka)
Tuotannollinen toiminta lopetettu 2015 ja purkutoimenpiteet alkavat laitoksissa kevään 2019 aikana
Kristiinankaupunki nettosähköteho 452 Mw (Kristiinankaupunki, toiminta lopetettu, piippu kaadettiin 1.10.2020)
Tahkoluoto nettosähköteho 235 Mw (Pori, Pohjolan Voima Oy purkaa Porin ja Tahkoluodon kivihiilivoimalat)
Fortum Oyj:
Inkoon voimalaitos nettosähköteho 1000 Mw (Inkoo) Fortum päätti vanhentuneen hiilivoimalaitoksen purkamisesta vuoden 2016 lopulla. Purkutyöt alkoivat keväällä 2017 ja kaikki kattilarakennukset saatu purettua syksyllä 2019.
Lahti Energia Oy
Kymijärvi 1
Sähköteho on 200 Mw ja kaukolämpöteho 250 Mw (Lahti, voimalaitos poistui käytöstä maaliskuun lopussa 2019).

Osa voimalaitoksista tuotti sähkön lisäksi kaukolämpöä. Purettujen voimalaitosten pelkkä sähkötuotanto oli yhteensä 2 200 Mw. Nyt vihdoin tuotantokäyttöön saatu Olkiluoto 3:n maksimiteho on 1 600 Mw. Tänä aikana Suomi on tuonut sähköä lyhyttä poikkeamaa lukuunottamatta.

Sulkemista odottavat Helsingissä Hanasaaren voimalaitos 1.4.2023 ja Salmisaari siitä vuoden kuluttua. On mielenkiintoista seurata tilannetta toteutuvatko suunnitelmat. Mitä tilalle? Tuskin ainakaan kaasua. Korvataanko poistuvat kilowatit peukaloita pyörittämällä (sähkö), käsiä hieromalla (lämpö) tai puheilla (tuuli).

 

Näillähän jo vihreät ja Mikkonen kuvittelevat maailman pelastuvan. Samaa aikaan kun Kiina rakentelee kivihiilivoimalaitoksia. Yle uutisoi vajaa vuosi sitten: Kiinassa rakennetaan parhaillaan 186 uutta kivihiilivoimalaa ja useita kymmeniä voimaloita odottaa viranomaisten hyväksyntää. Uusia hiilivoimaloita pystytetään enemmän kuin vanhoja suljetaan.

Eikä vain Kiina, vaan Kiinan rahoittamana voimalaitoksia rakennetaan Afrikkaan. Myös Intia on rakentamassa uusia voimalaitoksia. Kumpikin maa tuottaa sähköstään noin 70% kivihiilellä. Maissa asukkaita on yhteensä yli kaksi miljardia 2 000 000 000. Laitoin tuohon luvun kirjoitettuna jotta ymmärtäisitte luvussa olevan yhdeksän nollaa. Niitä on muutama vähemmän kuin hallituksessa.

Suomen asukasluku on alle 5,6 miljoonaa. Huolimatta elintasoeroista maiden välillä, jotka vihreällä politiikalla saadaan hyvinkin pian tasoittumaan, on aivan turha kuvitella Suomen toimien pelastavan maailmaa.

Suomessa arpa ratkaisi turpeen olevan uusiutumatonta ja EU:lla alkaa olla käsitys siitä että metsät ovat uusiutumattomia. Hyvin menee. Hyvin meni EU:lla myös siinä että edistettiin riippuvuutta Venäjän energiasta.

Tulevan talven mahdolliset kiertävät sähkökatkot eivät ole fossiilisen energian kriisi kuten vihreät ja Mikkonen väittävät, vaan syynä on EU:n naiivi politiikka sekä Suomen vielä naiivimpi ilmastopolitiikka. Politiikka jonka allekirjoittivat kokkarit, kepu, sosialistit, vassarit, vihreät, kristilliset, ruotsalaiset sekä jo eduskunnasta pudonneet siniset. Toivon vain että mahtipontiset ilmastopuheet lämmittävät näitä puolueita äänestäneitä kiertävien sähkökatkojen aikana.

Tilaa
Ilmoita
guest

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jallu

Kiinan ja Intian väkiluku on jo liki 3 miljardia (2.85). Siis suhteuta Suomen ilmastotoimet tähän. Kärpäsenpaskoja.!

Tarkennus käsitteeseen kansa

Ei tää oo 5,6 miljoonainen kansa. Matut eivät ole meidän kansaa. Suomen kansan koko on alle 5,5 milj.

Juha

Kaikki punakaupungit kuten Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu, Lahti ja Jyväskylä voitaisiin laittaa pimeäksi ja kylmilleen koko talveksi.

Katsotaan keväällä kuka vielä puhuu skeidaa ilmastonmuutoksesta, hybridiautoista, sähköpotkulaudoista, aurinkopaneleista, tuulimyllyistä, soiden suojelusta ja fossiileista. Nämä kootaan kehä 3n sisälle ja rakennetaan trump-.. siis marin-aita ympärille, että pysyvät avohoitopotilaat sisällä omassa pehmustetussa kuplassaan.. eikä juoskentele vaarallisesri vapaana.

Leino Kimmo

Puolueet on LAHJOTTU tähän mukaan; Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.
Rahavirrat puolueille kulkevat vakuutusyhtiöiden keskusliiton kautta ja 90% puolueista on LAHJOTTU tekemään heidän haluamaa ”lainsäädäntöä”.
Tämä tarkoittaa eurostoliiton tekemistä; kansalta omaisuus pois ja kaikki vuokralle nykyisiin omiin taloihin !
EU-armeijan; kansaa vastaan on suunnitelmien mukaan oltava valmis 2025; totuus kun tästä suunnitelmasta leviää kansa keskuuteen.
Lainsäädäntö on jo mukautettu: Suomen ”perustuslain” 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.
Perustuslain tarkastamiskomitean mietintö 9/2010 : poikkeusoloja koskevaa lakia TULEE muuttaa niin, että poikkeusolot voidaan sotatilan lisäksi julistaa kansainvälisen elimen ILMOITTAMAN pandemian seurauksena !
Suomessa valta siis laittomasti annettiin WHO:lle 2011 perustuslakimuutoksella !

pöh

Vihreät nyt on niin idiootteja ettei ymmärrä mistään mitään, mutta minkä takia muut puolueet lähtee tähän ilmastohuijaukseen mukaan?

Niimpä

Mauri Pekkarinen, suorassa lähetyksessä kertoi, että turve ei ole uusiutuvaa.
On ne hulluja.

Ja tätä kansa siis haluaa.

Pekkarinen onkin täys pazkiainen.