Blogit

Korkeapäästöiset energiamuodot sallittava väliaikaisesti

Kuva: Smokestack in Montana (25208748958).jpg. Wikimedia Commons. Public domain.

Mitä mieltä olette turpeen, kivihiilen ja muiden ympäristölle haitallisten energiamuotojen käytön lopettamispyrkimyksistä luopumisesta väliaikaisesti?

Mielestäni näin voitaisiin toimia, koska Maapallon luonnon ja ilmaston tuhoutuminen ei ole vuodesta tai parista kiinni, minkä Ukrainan sodan ratkeaminen todennäköisesti korkeimmillaan vie. Kansalaisten tahto tukea Ukrainaa on demokratiassa pidettävä korkealla, jotta tavoitteet onnistuvat, joten nykyisten ja tulevien pakotteiden ja säännöstelyjen vahingot länsimaiden omalle taloudelle eivät saa kasvaa kohtuuttomiksi.

Lisäksi Venäjän hyökkäys kiihdyttää joka tapauksessa uusiutuviin energialähteisiin siirtymistä, joten ympäristöhaitat muotoutuisivat loppupeleissä nollasummaksi. Tavalliset kansalaisetkin voivat osallistua uusiutuvan energian käytön lisäämiseen esimerkiksi päällystämällä talonsa katon aurinkopaneeleilla.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
seant

Voi sanoa on erittäin toivotonta, uusiutuviin energialähteisiin siirtyminen kun katsoo miten tällä hetkellä miten sähkö tuotetaan nord poolin alueen eri maissa.
https://www.svk.se/om-kraftsystemet/kontrollrummet/
Kaiken lisäksi esim. Ruotsissa on pieniä vesivoimaloita suljettu taisi olla toista tuhatta.