Blogit

Koulukiusaamiseen puututtava suoralla toiminnalla

Kuva: Bullying on Instituto Regional Federico Errázuriz (IRFE) in March 5, 2007.jpg. Wikimedia Commons. GFDL.

Koulukiusaaminen on raaistunut. Kiusaajat ovat jopa tulleet uhrin kotipihalle tekemään vahinkoa, eivätkä viranomaiset ole katsoneet tarpeelliseksi tehdä mitään.

Lievemmissä tapauksissa usein paljastuu, että asianosaisella itsellään olikin peiliin katsomisen paikka. Kaikkia kiusataan koulussa jollakin tavalla. Rehellinen tappelu ei ole kiusaamista. Näissä päivittäistä vainoamista käsittäneissä tapauksissa, joissa syyllinen on järjestäytynyt katujengi, sen sijaan ei ole mitään, mitä voisi puolustella.

Persut voisivat tehdä jotain opettajien toimivaltuuksien rajoittamisten kumoamiseksi (joita feministit ja muut ihmisoikeuspellet ovat tuoneet lakiin). 1930-luvun kasvatusmenetelmät käyttöön. Suorine fyysisine interventioineen: opettajille vähintään yhtä paljon valtuuksia puuttua väkivaltatilanteisiin kuin vartijoille (opettajien voimankäyttö olisi luultavasti paljon vastuullisempaa kuin vartijoiden). Koulurikolliset telkien taakse häiritsemästä kunnon ihmisten elämää. Lakitekniset välineet tähän on jo olemassa, mutta niitä ei viitsitä käyttää:

”Lapsi on otettava hyvinvointialueen huostaan ja järjestettävä hänelle sijaishuolto, jos: – –

2) lapsi vaarantaa vakavasti terveyttään tai kehitystään käyttämällä päihteitä, tekemällä muun kuin vähäisenä pidettävän rikollisen teon tai muulla niihin rinnastettavalla käyttäytymisellään.”

(Lastensuojelulaki, 40 §)

Myös uhrien ja heidän perheidensä on aktivoiduttava ja suosittava kertaluonteisia, idioottivarmoja ratkaisuja. ”Kiusaajan oikeuksia” ei tarvitse kunnioittaa, koska niitä ei ole.

Lastenvälisen kiusaamisen lisäksi hallituksen on ryhdyttävä toimiin, jotta yliopistoissa muita kiusanneet wokettajat saadaan vastuuseen rikoksistaan. Kansallismielisyys kiusaamisen oikeutuksena tulee olla raskauttava tekijä, kun feministikiusaajien toiminta lopetetaan kokonaan.

Yliopistojen pitäisi kansallismielisten vainoamisen sijaan tehdä tutkimus, kuinka usein järjestäytyneen ja ylhäältä johdetun koulukiusaamisen takana on monikulttuurinen katujengi.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ihmettä odotellessa

Persut joo. Persut on kokoomuksen junttiosasto siinä missä vihreät oli taannoin kokoomuksen puisto-osasto. Persut tekee just sitä politiikkaa mitä osasi odottaakin. Heikoimmilta leikataan tippaakaan omista eduista tinkimättä. Lapset jms heikommat heitetään susille. Ei mitään uutta siis politiikan rintamalla eli Suomen tuhoaminen jatkuu joka on päätetty ”isommissa pöydissä”. Omat koirat puree nyt suomalaisia ja se tuntuu ihmisille sopivan, että maa viedään alta. Jos joku menoa vastustaa niin näyttävästi tuhotaan sen ihmisen maine muille varoitukseksi. Joten R.I.P Suomi