Blogit

Lopettakaa MV-lehden lukeminen

Kuva: WTF (3736065894).jpg. Wikimedia Commons. Lisenssi: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic.

On suorastaan hämmentävää, että jotkut kansallismieliset edelleen lukevat ”Donetskin kansantasavallan” suomenkielistä sivustoa, MV-lehteä (vaihtoehtoiselta nimeltään UMV-lehti eli Uusi MV-lehti), ikään kuin se olisi jossakin merkityksessä suomalaisten etua ajatteleva julkaisu.

Donetskin kansantasavalta on Isiksen kaltainen, laajoja Itä-Ukrainan alueita laittomasti miehittävä terroristijärjestö, jonka toiminta on suurelta osin suoraan Venäjän hallituksen sanelemaa.

Täyttä varmuutta ei ole, milloin MV-lehden toimitus siirtyi suoraan Kremlin alaisuuteen. Ilmeisesti aluksi kyse oli jonkin aikaa nyttemmin edesmenneen Ilja Janitskinin henkilökohtaisista mielipiteistä maahanmuuttoon liittyen, mutta pian Venäjä-dosentti Johan Bäckman liittyi mukaan, mikä näkyy varsin selvästi Jessikka Aroon kohdistuvaa vainoamista käsittelevissä oikeudenkäynneissä. Nykyään MV-lehti on ”Donetskin kansantasavallan” Suomen-edustajan Janus Putkosen hallinnassa. Julkaisun tarkoitus on palvella Venäjän, ei Suomen etua.

MV-lehti konseptina on muuttunut täysin toiseksi kuin mitä se oli vuonna 2015. Alkuaikoinaan MV:tä oli jopa perusteltua nimittää kansanliikkeeksi. Lehti ammensi voimansa kansalaisten närkästyneisyydestä, joka seurasi suoraan valtamedian tavasta leimata kaikki massamaahanmuuton haittavaikutuksista (kuten Kölnin uusivuosi 2016, jolloin noin tuhannen miehen terroristiarmeija hyökkäsi Kölnin rautatieasemalla naisten kimppuun) huolestuneet ihmiset ”pahoiksi natseiksi”. Tai kaiken kansallismielisyyden ja maahanmuutto- tai EU-kriittisyyden Venäjältä tulevaksi.

Maahanmuuttoon liittyviä kirjoituksia ei ollut MV-lehden etusivulla ainuttakaan, kun viimeksi siellä kävin. Sen sijaan MV uutisoi siitä, miten koronarokote sisältää Venäjä-vastaisuutta aiheuttavaa hermomyrkkyä. Moskovassa on ilmeisesti huomattu, ettei suomalaisten nationalistien piireistä löydy kannattajia yllätyshyökkäykselle Eurooppaan. Parempi kohderyhmä ovat nuo, jotka uskovat, että koronarokote sisältää mikroskooppisia robottimatoja, jotka matelevat sun aivoihin muokkaamaan ajatuksia Microsoft-myönteisiksi.

(Huom. Vastustan edelleen lääketieteellisiin kokeisiin pakottamista, koska se rikkoo perusihmisoikeuksia ja Nürnbergin säännöstöä.)

Tilaa
Ilmoita
guest

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Punavihreät valheet eivät kanna

Donetskin kansantasavalta on Isiksen kaltainen, laajoja Itä-Ukrainan alueita laittomasti miehittävä terroristijärjestö, jonka toiminta on suurelta osin suoraan Venäjän hallituksen sanelemaa.”
Onpa härski valhe! Ensinnäkin, ISIS on islamistinen terrroristijärjestö joka murhaa ”vääräuskoisia”. Kansantasavallat eivät ole uskonnollisella, vaan etnisellä perustalla (venäläisiä ja venäläismielisiä ukrainalaisia) eivätkä he ammu ohjuksia muualle. Heitä tulitetaan ohjuksin, raketein ja tykein. Toisekseen, nämä etniset ryhmät eivät ole hyökänneet mihinkään, vaan Ukrainan 2013 kaapanneiden kasaarisionistien käskystä Kiovan fasistit ovat murhanneet heitä, siis siviilejä, 8 vuoden ajan.
Mutta näin se totuus käännetään puvavihreillä ”demokraattisilla arvoilla” päälaelleen: Murhaavat Kiovan fasistit ovat syyttömiä ja murhatut venäläiset ja venäläismieliset ukrainalaiset syyllisiä.
Mitä taas tulee noihin myrkkypiikkeihin: Isänmaallisten keskuuteen on levitetty ja edelleen levitetään kaikenlaista huuhaata esim. 5G:n ja näiden rokotteiksi valehdeltujen mRNA-myrkkyjen välisistä vaikutussuhteista. Tämä on informaatiosotaa, millä vastustajan rivit pyritään lyömään hajalle ja tekemään vastustajasta epäuskottava. Vanha kikka, divide et impera.

Lukija

Putkosella on omat näkemykset asioista, kuten on yleisradion toimittajallakin. Parasta olisi pysyä erossa näistä selkkauksista. Suomi on pienimaa. Totuus on nähdäkseni kuitenki, että Suomen ulkopoliittinen uhka on venäjä. Sisäpoliittinen uhka on EU.
Eikai tuo ensiksi mainittu luulisi olevan kellekkään Suomalaiselle mikään yllätys.

Kolmossivun tyttö

Sinänsä mielenkiinnolla seuraan, mitä tuo slava ukrainin jatkuva hokeminen saa aikaan. Slava tai slovo merkitsee sekä venäjälsi että ukrainaksi (läheiset sukukielet) kunniaa ja myös sana slaavit johtuu tästä. Yleneekö Ukrainan kunnia vai slaavilaistuuko entisestään maa, jota ovat asuttaneet kreikkalaiset, sarmaatit, skyyttalaiset, tataarit, puolalaiset, pohjanmiehet jne….

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kolmossivun tyttö
Kolmossivun tyttö

Olen täysi-ikäinen ja luen mitä haluan – myös UMV-lehteä sekä valtamediaa. Minusta on pelkästään positiivista, ettei vielä ole pakko lukea vain Pravdaa, sitä saa lukea tosin tietäen, että on useammankin tiedusteluinstan mappihyllyssä. Miksi näin? Koska politiikan raaka totuus on, että kaikki osapuolet valehtelevat tai kertovat vain osan totuutta., tunnustettu väri ratkaisee sen, missä kohdassa ja miten paljon. Totuus löytyy vasta suodattamalla ja vertaamalla molempien tahojen propagandaa. Jopa sinänsä puolueettoman oloiset toisinajattelijat, jotka vilpittömästi pyrkivät vapauttamaan ihmiskunnan, kolistelevat välillä astiansa laitoja ja haksahtavat disinformaatioon. Itse kuitenkin kannatan sinänsä näinä aikoina kovin epämuodikasta ja väärinymmärrettyä puolueettomuutta. Puolueeton ihminen kuuntelee kaikkia tasapuolisesti, ymmärtää, että jokaisella on oma näkemyksensä kerrottavanaan, mutta ei täysin usko kenenkään tarinaa, mutta ei lyttää ketään täysin. Sellainen Suomi oli vielä ETYK- ja ETYJ-aikana. Silloin Suomi toimi YK:ssa lääkärinä, ei tuomarina.

Sinänsä kirjoittaja on oikeassa UMV:n suhteen. Minusta myös Janus Putkosen linja on muuttunut Venäjä-mielisemmäksi. Vielä vanhan Verkkomedian aikoihin hän käsitteli globalismia ja päivän politiikkaa avarammasta näkökulmasta.

jegros vekkuli

Täysi-ikäinen tyttö… olet asian ytimessä, pysy siinä!
Ei tota hölmön tytön juttua muuten jaksa kommentoida kuin toteamalla, ettei kannata ryssältä niellä sillä on tauteja. Putkosen linja ole mihinkään muuttunut kakanjauhaja kuten ennenkin.

Huutavan ääni erämaassa
Mä en koe monikulttuuria

Hyvä kirjoitus Tiina Wiikiltä. Vaikka Erkki Tuomiojasta voidaan olla montaa mieltä, on hän mielestäni harvinaisen oikeassa siinä, että ihmiset ovat sotapsykoosissa. Psykoosissa oleva ei kykene ajattelemaan järkevästi, eivätkä ihmiset nyt tunnu kykenevän. Itsekin mietin, lähdenkö kommentoimaan koko juttua, koska tiedän jo reaktiot. Jos vastustaa natoon liittymistä ja kysäisee, miten läheisiä välit slaavilaisten valtaamaan Ukrainaan ovatkaan olleet, on putinisti ja ryssänhuora. Jos yrittää sanoa, että syy Ukrainan sotaan oli Ukrainan pyrkimys natoon ja sen yritykset vallata Krim ja Donbass takaisin, pahentaa tilannetta. Itse asiassa pidän Venäjää Suomen ikiaikaisena vihollisena ja kannatan jopa Suur-Suomea. Mutta katson, että peli menetettiin viimeksi, kun Mauno Koivisto päästi inkeriläiset Suomeen, liitti Suomen EU:hun ja Suomi on myös sallinut suuren määrän venäläisiä asua, työskennellä, hankkia maata ja heille on myönnetty kaksoiskansalaisuuksia. Näin ollen vihollinen on päästetty jo maan rajojen sisälle. Minusta Suomi on kaltevalla pinnalla. Venäläisille louskutetaan suuta koulukiusaajan mentaliteetilla, koska media näyttää sen Ukrainan pehmeään peltoon uponneena ja uhotaan niskalaukauksilla. Pelkään pahoin, että joudutaan jälleen kerran J. K. Paasikiven sanoin tunnustamaan tosiasiat.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Mä en koe monikulttuuria
jegros vekkuli

Putkoosissa suurin osa tänne kirjoittelevista ihmisistä on, eivät ajattele ollenkaan mutta nielevät ja nuolevat ryssän joka jutun..

gameover

Slava globohomo !

einari

Samuel Alho, kertoisitko selkokielellä, mitä minun pitäisi mielestäsi lukea
että sieluni ei vaurioituisi? Tiedoksi että osaan tavata sujuvasti Suomenkieltä!

Punavihreät valheet eivät kanna

Tiedoksi että osaan tavata sujuvasti Suomenkieltä!”
Kröhöm….tuota….se oikeinkirjoitus… 😉
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kieli

Foxie

Onko tämä jannu ihan tosissaan, vai haluaako se vaan ärsyttää ??

Aitokansallismielinen

Näköjään voi kansalaismielinen pian unohtaa tämän julkaisun olemassaolon.

jegros vekkuli

Niin ei kai tätä teille venäläiskansallismielisille ole tarkoitettukaan…

hydraparasit

taidankin poistaa teidän sivunne kirjainmerkeistäni

jaeger233

Sama täällä. Sivuston ylläpitäjistä/toimittajista koostuva ryhmä tuoksuu vahvasti sanalla ”Persu”. NATO-kiima ja Slava Ukraine iskulauseineen.

jegros vekkuli

Miksiköhän teille perussuomalaiset ovat se vaarallisin puolue, älä turhaan vastaa tuon tietää kaikki 🙂

hydraparasit

On suorastaan hämmentävää, että jotkut kansallismieliset edelleen lukevat ”Donetskin kansantasavallan” suomenkielistä sivustoa, MV-lehteä (vaihtoehtoiselta nimeltään UMV-lehti eli Uusi MV-lehti), ikään kuin se olisi jossakin merkityksessä suomalaisten etua ajatteleva julkaisu.
niin että muunlaiset julkaisut kuin suomalaisten etua ajavat pitäisi kieltää vai hä

Kimmo Leino

No missä sitten on se paljon luettu ”muu” lehti, jossa saa kansalainen kirjoittaa faktoja ? Suomen hallitukset on vuosikymmeniä pyrkineet salaamaan julkisia valtiohallinnon asiakirjoja ja jopa lakeja; tässä muutamia; EOA päätös 876/2/05 … poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa; Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjonta ( Laki He 55/2007 ja 2008 allekirjoitettu ”sopimus”); archive.today/kimmoleaks.fi …. Suomen ”perustuslain” 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.
”Koronan” valmistelu 2010: Perustuslain tarkstamiskomitean mietintö 9/2010… poikkeusoloja koskevaa lainsäädäntöä TULEE muuttaa niin, että poikkeusolot voidaan sotatilan lisäksi julistaa kansainvälisen elimen ”ilmoittaman” pandemian seurauksena; tämän todisteen mukaan ”pandemiaa” valmisteltiin Suomessa ainakin jo 2010 !

MV-Lehti on ainoa, joka ei ole yhtäkään kirjoituistani sensuroinut; jopa Laiton lehti on sensuroinut muutamia !

Aion jatkosakin kirjoittaa niistä asioista, joista on faktaa olemassa; nyt tulee kuitenkin ”tarkastamaton” pommi: Yle ( teksti-TV) kirjoittaa tänään että Euroopassa 160 lasta on saanut vakavan maksasairauden; mahdollisesti jopa ”koronatoimien” seurauksena; yksi kuollut; lukuisia maksansiirtoja suoritettu !
Totuusko tulee julki askel askeleelta useiden medioiden kautta tipoittain ?
Miksi tokentube muuten piti kaataa ?
pe / la EU muuten polkaisi ”lain”, jonka mukaan operaattorien tulee käskystä poistaa ”disinformaatio”; odotan jännityksellä kuinka Valtiohallinnon julkiset asiakirjat Suomessa julistetaan ”diainformaatioksi”, ja kansalla ei ole oikeutta TIETÄÄ sitä koskevaa lainsäädäntöä !

O9A

Kyllä on omena kauas puusta pudonnut kun itseään vaihtoehtomediaksi itseään tituleeraava verkkolehti samaistuu NATO-kiimaisten globaalieliitin virranvietäväksi. Samaa kastia persujen kanssa.

Zardex

Ai että terroristeja ja ISIS sukuisia eivät olekaan toimittajien päitä irroittelevat, ihmisiä elävältä nylkevät ja captagonia popsivat soturit, vaan niiden rikoksia julkaiseva toimitus?

jegros vekkuli

Mitäs ne lapsia raiskaavat ryssät on? Oliko tämä nyt se syy miksi ryssät raiskaavat lapsia ukrainassa?

Varma Voitto Ikuinen

vuosia olen terveenä pysynyt moskvan tiltusta huolimatta, anus ei petä ammunnan
ystävää navetassa.

Snif

Lopettakaa myös tuon lisäksi vkk puolueen tukeminen sillä ne ovat suoraan ryssien puolella joka ikinen tuosta puolueesta.

jegros vekkuli

o/ Luulen kyllä, että osa on ihan vaan paukapäitä..

Valottaja

Ai että Kremlin kantaa ei passaa lukea? Pelkästään Oikeita Mielipiteitä™?
Ketuttaa että Venäjän äänitorvi RT on blokattu. Siis joku satraappi EU:ssa on sitä mieltä että meikäläisen arvostelukyky ei riitä arvioimaan sen luotettavuutta. Oli ne aikoja kun saattoi länsimedian ohella lukea Al Jazeeran ja RT:n uutisia.
Nettisensuuri, itsesensuurista nyt puhumattakaan, on rationaalisen mielipiteenmuodostuksen kahle. Paras argumentti voittakoon!

pöh

Niin, täällä on kauhisteltu kun IS on blokattu venäjällä, vaikka länsi ihan samallalailla tekee itsekin.
Sama siinä MV lehdessä, kai sitä voi lukea siinä kun muitakin ei se silti tarvitse kaikkea uskoa mitä jossain kirjoitetaan.
On se aika huolestuttava kehitys jos ihmisille sallitaan kiinan,p-korean ja sen venäjän tyyliin vain sen ”virallisen totuuden uutiset”.

"blokki"

Blokin voi ohittaa vaikka opendns:ää käyttämällä.
Natoon haikailevat taas taitavat olla ovelia putinisteja: He toivovat, että Natoon hakeminen yllyttäisi Putinin hyökkäämään ja sitä kautta Suomesta tulisi osa Venäjää.

Snif

On tuo teidän putinistien asioiden kääntely kyllä säälittävää.

Juha

Kyllä kun maailmankuvansa rakentaa hesarin ja ylen annosta, voikin ummistaa silmänsä ja elää elämänsä valheessa globaalin rahaeliitin kuuliaisena orjana. Luuserina siis.

Snif

Minä en seuraa valtamediaa, ihan vain tiedoksi putinistille.
Sinä rakennat oman näkökantasi ryssien propagandalle, sitä ei voi kuvata millään termeillä, niin sairasta se on.

nyyhky

Bäääh, bäääh, bäääh!
Muista pitää maski naamalla ja kuunnella patteriradiosta, että milloin on lupa ottaa se joditabletti.

Snif

Lisää putinistin väitteitä.
En kuule ole ottanut yhtäkään mrna piikkiä enkä ole koko ”pandemian” aikana pitänyt maskia.
Luulette tosissanne että natokannattajat on jotain valtamedian mukaan runkkaavia maskinaamoja.
Minä en sotaa pelkää vaan jos sota tulee oltiin sitten natossa tai ei, olen rintamalla puolustamassa maatamme, sinä tosin punikkina olet seinää vasten odottamassa lopetusta.

jegros vekkuli

Joo aina pitää tietää mitä kakkaa ryssät ja niiden agitaattorit levittävät muttei sitä pidä niellä kuten täällä moni tekee…