Blogit

Marin mokaa, media rientää apuun

Kun Marin mokaa niin media rientää apuun. Tänään A-studiossa nähtiin oiva esimerkki ns. gaslightingistä. Gaslighting (suomeksi kaasuvalotus) tarkoittaa toisen tarkoituksellista harhauttamista niin, että tämä alkaa epäillä kokemansa ja ajatustensa todenmukaisuutta. Gaslighting eli ns. ”kaasuvalotus” on termi, joka saanut nimensä samannimisestä vuonna 1938 julkaistusta Patrick Hamiltonin kirjoittamasta brittinäytelmästä.

Tällä kertaa kyse on siitä että käännetään huomio Marinin biletyksestä muuksi: pääministerillä on oikeus tanssia jne. kuten narisevaääninen nainen ja Riikka Uosukainen tänään A-studiossa todistivat. Niin varmasti on. Kunhan se tapahtuu vapaa-ajalla.

Myös IL riensi apuun: Naiset maailmalla jakavat tanssivideoita osoittaakseen tukensa Sanna Marinille. Miksi jättää vain siihen? Paljon suurempi uutinen olisi se jos naiset maailmalla jakaisivat duunissadokausvideoita osoittaakseen tukensa Sanna Marinille.

Osaisikohan sossujen ryhmyri Antti Lindtman kertoa mitkä muut ammattiryhmät hänen puolestaan voisivat ravistella omia ammattikuviaan ryyppäämällä ja tanssimalla työaikana. Miten olisi poliisi, palokunta, sairaanhoitajat, veturinkuljettajat, rekkakuskit, prosessihoitajat? Olisi se komeaa kattella kun Olkiluodon ydinvoimalan valvomon porukka pleksin takana vetäisi työaikana pleksit. Varmasti mahdolliset seuraukset olisivat paljon ravistelevimpia ja kauaskantoisempia kuin Marinin biletys.

Toinen asia on se olisiko median suhtautuminen yhtä myötämielistä: Homer Simpsonkin osoittaa tukensa Olkiluodon porukalle joka aiheutti ydinkatastrofin.

Tsernobylissä jysähti jälleen: voimakas solidaarisuuden osoitus Olkiluodon pämppäporukalle. Valvomotyöntekijät ovat tanssineet tuhansia vuosia.

Siinä muutama myönteinen worst case scenarion otsikko jos media kohtelisi samalla tavalla muita ammattiryhmiä kuin naispuolista pääministeriä.

Yhden asian media jälleen todisti. Se on väittänyt koko ajan että suhtautuminen naispääministeriin on erilaista kuin miespääministeriin. Kyllä, ero on päivänselvä. Tuskin medialta löytyisi ymmärtämystä miespuoliseen pääministeriin joka lähtee possensa kanssa dokaamaan ja riekkumaan virka-ajalla peruttuaan lomansa.

Hävetkää media. Tasa-arvo on edelleen kaukana. Teille on sittenkin tärkeämpää se mitä on jalkojen välissä kuin toiminnan tulos.

Tilaa
Ilmoita
guest

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Marinhuana ja Sannabis laillistetaa ihan pikapuolin niin sen jälkeen Kesärannasta voidaankin tehdä THLn lobbaama huumeidenkäyttöhuone. Eli voitte hajaantua.. täällä ei ole mitään nähtävää.

Puolueeton

Tapauksen käsittlyssä ei ole puututtu tapauksen todellisuuteen. Ei Hallata ja muiltakaan ole sanottu mitään todella merkittävää.
Ministerin tehtävät ovat menettäneet merkitystään, kun ministeriksi on valittu tavallisia pulliaisia. Syykin tähän on selvä, eduskuntaan on valittu tavaillisia pulliaisia, tai ei nyt aivan tavallisia, narsistisia itsensä mainostajia omaa etuaan ajavia ehkä harvoin poikkeuksin. Kun näistä valitaan ministerit, he tietenkin ovat valittuihin tavatonta älykkyyttä ja taitavuutta vaativiin tehtäviin kyvyttömiä enemmän tai vähemmän.
Vasta suurten kriisien jälkeen on valittu sopivaa väkeä, jotka kiistelevät suoraan ja rehellisesti tulevaisuudesta. Tämä on saanut hallituksen toimimaan kansalaisten eduksi, oli hallitus sosialistinen, porvarillinen, kansallismielinen tai vaikkapa vihreä. Viimeksi mainitusta kyllä ei ole kokemuksia.

Tästä päästäänkiin aiheeseen. Nykyministeri on tavallinen kansalainen, joka tekee työtää ja huvittelee omien kykyjensä mukaisesti. Ministerin työ ei kuitenkaan tulisi olla palkattua työntekoa. Työ vaatii sellaiset henkiset ominaisuudet, että maan tulevaisuudesta huolehtimiseen pitäisi vakavasti syventyä. Tehtäviensä tasalla olevan miinisterin henkisissä ominaisuuksissa ei jäisi viran hoidon aikana paljoa tilaa ja aikaa omille harrastuksille. Tähän pitäisi kiinnittää huomiota eikä luonteen piirteisiin.

Todellisuuspakoa sielläkin

– Kun Marinin kaikki töppäilyt painetaan villaisella tai jopa spinnataan ihailtavaksi naisenergiaksi, tämä ei ole omiaan vähentämään sekoilua. Päin vastoin, se kannustaa jatkamaan sitä. Voi jopa olla, että Marinin käytös on tarkoituksellista. Hän selvästi nauttii kehujen kohteena ja huomion keskipisteenä olemisesta.
– On vaikea uskoa häntä niin yksinkertaiseksi, ettei hän ymmärtäisi yksityistiloissa JA ravintoloissa tapahtuvan biletyksen päätyvän videoille ja julkisuuteen, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.
Halla-aho mukaan ”se, että muut ihailevat ja selittelevät hänen toimintaansa, tuntuu todennäköisesti erittäin voimaannuttavalta.”
– Siihen tunteeseen voi jäädä koukkuun. Saman ihailun ja sen tuottaman mielihyvän saaminen edellyttää alati kiihtyviä kierroksia.
– Ennemmin tai myöhemmin Marin bilettää itsensä kumoon, taika haihtuu ja faniarmeijalle iskee krapula. Aletaan pohtia, että olisikohan pitänyt sanoa jotakin kriittistä jo hyvän sään aikana ja estää eskalaatiokierre. Kun se aika tulee, tämänhetkiset fanituskirjoitukset tulevat näyttäytymään varsin kummallisina. Länsimaiselle elämänmenolle vieraana sokeana henkilökulttina.

Pohjois-korean ja natsi-saksan meininki jatkuu

Olen jo vuosien ajan sanonut että Marinia kohdellaan lehdistön puolelta kuin pohjois-korean johtajia ja näkemykseni todellakin näyttää pitävän paikkansa. Lehdistön ja muun median muuttuminen vallan vahtikoirasta valtaa pitävien sylikoiraksi ei myöskään ole mikään uusi asia mutta Marinin kohdalla nämä maksettujen puolustelijoiden armeijat iltapaskojen kommenttikentissä ja enimmäkseen intiasta päin tulevat tykkäykset somessa taitavat kyllä olla uutta suomen tasolla.

Enemmän minua kuitenkin ihmetyttää toisten puolueiden haluttomuus vaatia Marinin eroa esim. Keskusta joka toisinaan uhoaa kaatavansa hallituksen ei ole tätä tehnyt vaan Keskustan ryhmä­johtaja Juha Pylväs kirjaimellisesti KIELSI keskustan kansanedustajia kommentoimasta Marinin biletys­kohua. Kokoomuksella ja Perussuomalaisilla olisi myös oiva tilaisuus vaatia Marinin eroa mutta eipä tuolta oppositiopuolueistakaan päin kuulu mitään. Rinteen eroa persut vielä aikoinaan muistivat vaativat mutta Marin saa heidänkin mielestään näköjään jatkaa? Eikös oppositiopuolueiden tehtävä jo näin lähtökohtaisesti ole yrittää kaataa hallitus tai ainakin edes töppäilevät ministerit? Ai niin, Kokoomus on oppositiopuolue vain nimellisesti ja Perussuomalaiset hallittu valeoppositio eli toisin sanoen maassamme ei edes ole oppositiota vaan kaikki puolueet ovat osa samaa mafiaa lukuunottamatta pieniä sirpalepuoluieita jotka eivät koskaan voi tulla varteenotettavaksi vastavoimaksi koska eivät älyä tehdä yhteistyötä keskenään koska varsinkaan VKK ei siihen suostu. Lähentelemme jo semmoista köhtaa että enää silläkään ei enää olisi mitään väliä jos oppositiopuolueet natsi-saksan tapaan kiellettäisiin koska meillä ei käytännössä ole mitään oppositiota varsinkaan kansallismielistä sellaista.

Kuplautumista havaittavissa

Myös politiikan toisella äärilaidalla on havaittavissa kuplautumista ja faktapulaa.
SU 22.8.2022: PS-Nuoriso: Pääministeri tarvitaan johtamaan Suomea, ei illanviettoja20.8.2022: PS-ryhmänjohtaja kysyy ääneen kysymyksen, joka on jo kaikkien huulilla: ”Eroaako Sanna Marin?”Halla-aho: Kun Marinin kaikki töppäilyt painetaan villaisella tai jopa spinnataan ihailtavaksi naisenergiaksi, tämä ei ole omiaan vähentämään sekoilua18.8.2022: Halla-aho pääministeristä: ”Suomi on siinä mielessä erikoinen maa..”15.5.2022: Pääministeri puhuu rangaistusasteikkojen kiristämisestä festareilla – eduskunnassa asia ei demareita kiinnosta11.8.2022: Uutuuskirja Journalismin kuolema: Suomalainen media sortuu henkilönpalvontaan, ihastuu feminismiin, höpöttelee noituudesta, kertoo yksipuolisesti lempiaiheistaanhttps://youtu.be/PDWZ7WCLrTc
https://youtu.be/fadbz5C99GI
Ja niin edelleen.

Trollit

Lisäksi noita hallituksen, sekä marinin puolustelijoita ja maasta taivaisiin kehuvia trolleja on useinkin esim.. Iltalehden kommenttikentissä copypastettamassa samaa tyhjänpäiväistä roskaa, jota peukuttavat sitten joukolla eri nimimerkkien takaa. Tämä on huomattu todella usein. Yhtään järkevää syytä ei ole Sanna Marin kehumiseen, eikä hallituksen. Jussi Halla-aho, tosiaan kirjoitti aiheesta osuvan kirjoituksen.

Jallu

Ne ovat yleensä valtamedioiden (nuoret) naistoimittajat, joiden todellisuudentaju on ajautunut putkinäöksi Marinin kohdalla. Marin ei voi kerta kaikkiaan tehdä MITÄÄN väärin ja jos jotain vähän epäilyttävää tapahtuu, niin on hienoa, kun vähän ravistellaan pääministeri-instituuttia. Naisten kannatus ja ihailu Marinia kohtaan ei tosiakaan kohdistu pääministerin työn hoitamiseen vaan täysin muihin ansioihin. Tosin jonkun IS naistoimittelijan mielestä hän hoitanut päämisterinkin hommat loistavasti.

Bellatrix

Näin todella on.Täysin tajutonta on toi hypetys.Tottahan Marin on SUUNNITELMALLISESTI rakentanut julkikuvaansa,pr- ryhmänsä tuella,ja rakastunut omaan julkisuuteensa.Naivit ihmiset lankeavat henkilökultin palvontaan.
Jussi Halla-aholta loistavaa sanaa IL:n artikkelissaan.

Tilu

Alkaa kuitenkin paljastua että ontoilla ja kauniilla puheilla ei maata johdeta vaan saadaan aikaan totaali katastrofi. Seuraavalla hallituksella on sitten pska kädessä.