Blogit

Matka mielessä

Kesä loppui Syyskuun lopussa. Tai lämmin. Tai ainakin toistaiseksi näyttää loppuneen. En kummoiseenkaan intiaanikesään enää usko. Eipä siinä mitään, tulee jos tulee. On sitä oltu ennenkin väärässä.

Kun ilmat kylmenevät on myönnettävä että mielen valtaa jälleen kaipuu, kuin muuttolinnut mä tahdon lämpimään.
Sitä voipi lennellä etelään. Ei, en tunne huonoa omaatuntoa jos ja kun lennän lomalle. Käytän ilmastopanikoijien puolustusta Amazing Race-ohjelmasta: ainutkertainen matka jne. Sitä paitsi toinen, hallitusta viime kaudella johtanut panikoija ei näytä tuntevan itsekään huonoa omaatuntoa päästyään suihkuseurapiireihin. Toisaalta, minulla ei ole harhakuvitelmia siitä että Suomi yksin pelastaisi maailman päästöjä vähentämällä. Tuo edellinen ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä.

Matkalle tekee mieli. Sellaiselle matkalle jossa maksetaan kuljetukset, majoitus ja ruoka ja juoma kerralla. Ennen tuon tyyppistä majoitusta kutsuttiin täysihoidoksi, mutta nykyään All inclusive-reissuksi. Ehkä uudella termillä edistetään inkluusiota.

Matkan järjestäjiä on helppo löytää. Laittaa hakukoneen hakukentään All inclusive, ja jos on kiireempi kaipuu lisää sanan äkkilähdöt.

Ensimmäiseksi kone tuo sponsoroidun TUI:n sivun. Vaikka haen täysihoitoa, täytyy se käydä raksimassa erikseen ehdoista. Hakukenttään voi laittaa ajan jolloin on reissuun lähdössä. Hakumahdollisuuksia voi lisätä asettamalla montako vuorokautta ennen tai jälkeen toivotun päivämäärän lähtö on mahdollinen. Myös muita hakuehtoja voi ruksia.

Seuraavaksi poimin Travelmarketin sivun. Kehuu myyvänsä matkoja jopa 60% halvemmalla. Selaimessa oli hyvää se että matkoja voi haarukoida toivotusta päivämäärästä 4 viikkoa eteenpäin. Ehdot täyttävät matkat oli esitelty selkeästi.

Aurinkomatkojen hakukone valikoituu seuraavaksi. Jos etsin matkoja täysihoidolla, odotan myös että minulle esitetään matkoja jotka ovat täysihoidolla. Aurinkomatkoilla on toinen filosofia. Esitetään vaihtoehto jossa majoituksessa pelkkä aamiainen. Lisähinnasta matkaan saa puolihoidon tai täysihoidon, edullisesti tosin. Ehkä Aurinkomatkojen sivu kaipaa viilaamista.

Tjäreborg jakaa Aurinkomatkojen filosofian siinä että ilmoittaa perusmatkan hinnan, mutta täysihoito täytyy raksia ja maksaa erikseen vaikka hakuehdoissa se olisi jo raksittuna. Muihin aiempiin matkahakusovelluksiin verrattuan Tjäreborg on huonompi että siinä ei hakuun voi asettaa aikaikkunaa eikä useampaa maata.

Napsun hyviä puolia oli että matkan sai haarukoitua antamalla aikaisimman mahdollisen lähtöpäivän ja myöhäisimmän mahdollisen paluupäivän kellonajan tarkkuudella. Ymmärrän hyvin että kyseisellä mahdollisuudella on merkitystä vähänkin kauempaa kuin Pakkalasta ym. matkustaville. Lisäksi matkan kestolle sai asettaa rajat. Hienointa oli se että näin hintakalenterissa näytettiin mitä matkat maksavat annetuissa rajoissa. Ja jos täysihoito oli ruksittu, esitettiin vain lomamahdollisuudet jotka ehdon täyttivät.

Apollo-matkat tuo sivuillaan heti esiin hintakalenterin johon on nostettu päivän edullisin lähtö. Hinta on per henkilö vaikka olisi ruksinut matkustajamääräksi kaksi. Osalla sivustoista osataan kertolasku, Apollolla ei. Muuten toimiva sivusto.

Lopuksi Nazarin palvelu. Kyseisestä palveluksesta saattoi valita vain Turkin tai Rodoksen matkat. Lähtöpäivää en saanut muutettua joten jos olet tänään lähdössä joko Turkkiin tai Rodokselle sivu on toimiva.

Millään sivustolla en huomannut että esteettömyys olisi ollut valintamahdollisuutena. Koska väki vanhenee ehdotan että kukin matkoja kauppaavista sen vaihtoehtoihinsa lisää. Parantaa palvelua ja lisää bisnesmahdollisuuksia. Nyt esteettömyyttä kaipaava matkustaja joutuu ottamaan yhteyttä matkanjärjestäjään.

Lyhyen käpistelyn jälkeen mielestäni paras hakusivusto oli Napsulla. Ei, en varannut vielä matkaa. Jospa Napsulaiset ottaisivat yhteyttä ja matkaa tarjoaisivat, ilmaiseksi tai reilulla alennuksella. Siinä tapauksessa joudun päivittämään sivua lisäämällä alkuun lauseen kaupallinen yhteistyö.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sanna

Kiitos tutkimuksesta, otankin tästä onkeeni ja aion tilata matkani napsusta kunhan saan lomani kasaan.
Onnea kaikille aurinkolomaa suunnitteleville ja muistakaa, että ekana päivänä ei kannata polttaa ihoa.
Vielä yksi asia, aurinkovoiteet estävät D- vitamiinin imeytymisenbihon kautta, joten se aiheuttaa suoraan ihosyöpää, olenkin käyttänyt suojana kookosöljyä menestyksellä, joka on aika kova saavutus kun olen punapartainen ja Todella valkoihoinen.
Eipä muuta, nauttikaa

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement