Blogit

Monikulttuurisuuden esittelyä

Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta, twiittasi Alexander Stubb aikoinaan. Parina viime viikonloppuna monikulttuurisuutta ja sen rikkauksia esiteltiin sekä Saksassa että Britanniassa. Monikulttuurisuutta aktiivisesti rummuttava media jätti uutisoimatta tapauksista. Miksi? Eikö se kuulukaan toimittajan työhön, ja blogisti joutuu, jälleen, paikkailemaan toimittajien toimittamattomuutta.

Aloittakaamme Saksasta ja aiemmasta kulttuurin esittelystä. Giessenissä eritrealaiset esittelivät kulttuuriaan ja perinteitään. Tai ainakin tarkoitus oli tehdä niin. Osin kulttuurin esittelyä voidaan pitää onnistuneena vaikka poliisi varsinaisen tilaisuuden peruikin.

Syynä peruutukseen oli eritrealaiseen kulttuuriin liittyvä poliittinen keskustelutapa, jota voitaisiin perinteisen suomalaisesti kuvata turpasaunaksi tai otsaanlyöntikilpailuksi. Väkivaltaa edelsi festivaaleja vastustava mielenosoitus. Mielenosoittajien mukaan festivaaleilla juhlistettiin Eritrean sotilashallintoa.

Osa mielenosoittajista oli tunkeutunut turva-aitojen läpi ja rynnäköinyt alueelle astaloilla, puukoilla ja kivillä aseistautuneina pahoinpidellen poliiseja ja festivaalityöntekijöitä. Alustavan arvion mukaan yli 30 ihmistä loukkaantui ja 7 poliisia sai lieviä vammoja yhteenotoissa. Mellakoitsijat ilmoittivat syyksi toiminnalleen sen että festivaaleilla kerätään rahaa Eritreaa hallitsevalle sotilasjuntalle.

Ja tuoreempaan tapaukseen viime viikonlopulta Britanniasta. Siellä monikulttuurisuuttaan Lontoon Notting Hillissä esittelivät karibialaiset. Kulttuurin esittelyn tuloksena saatiin mielenkiintoista materiaalia turpasaunasta, otsaanlyöntikilpailuista sekä paikkojen särkemisestä.

Kulttuurin esittelyn satoa oli mm. yksi kuollut Bristolilainen räppäri. Perinteiseen karibialaiseen, vai olisiko lontoolaiseen tapaan, veriteko tapahtui veitsellä. Kaikkiaan puukotuksia tapahtui seitsemän. Poliisi pidätti 209 ihmistä joista 33 luvattoman aseen hallussapidosta, viisi vahingon aiheuttamisesta, 36 huumeiden hallussapidosta ja 46 epäiltynä pahoinpitelystä.

Poliisi takavarikoi tapahtuman aikana useita kymmeniä veitsiä ja puuttui noin kahteen-kolmeensataan tappeluun. Karibialaisen kulttuurin esittelyssä 74 virkavallan edustajaa loukkaantui ja kahta poliisia ahdisteltiin seksuaalisesti.

Lontoon pormestari Sadiq Khan sanoi että karnevaaleissa vallitsi positiivinen pöhinä.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Timppis

Hyvä tietäää mistä shaahi ghaani tykkää jos sattuu äijään törmäämään niin vetelee ympäri korvia ja sanoo hyvääpäivääkirvesvartta.

pöh

Laskeskelin taas huvikseen puolen tunnin aikana parvekkeelta kadulla kulkevia itä-helsingissä.
307 arabin/afrikkalaisen näköistä, ja 101 länsimaalaisen näköistä.

Kata

Vai että positiivinen ”pöhinä”…No herra Khanin mielestä varmaankin…eli ei se multikultti muuta käytöstä vaikka mihin muuttaisi tai mikä asema olisi yhteiskunnassa.
Vain normikansalaiset,työssäkäyvät, joilla ei ole aikaa pöhistä saavat kärsiä ja se on kuulemma ihan oikein että sulaudutaan..ja kärsitään toisia…voi polliisiparatkin.